X
Se incarca...

Bilete de avion către Timișoara

prețuri de la

Se aplică taxă de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €

Zboruri către Timișoara

+ taxă de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €

Bilete de avion ieftine -

din România către Timișoara

 

LANGM_JS_PLUS_FLIGHT_TYPE_TF_DISCLAIMER

Zboruri ieftine din România către Timișoara

Rezerva acum! Preturile se pot modifica! Se adauga taxa de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €
Vezi mai multe zboruri

Oferte speciale către Timișoara

Zboara catre Timișoara

TIMISOARA - Bilete de Avion TIMISOARA

Bilete de avion Timisoara - compara in timp real toate zborurile disponibile

Sistemul de rezervari Vola.ro iti permite sa alegi cele mai convenabile bilete de avion catre Timisoara. Completeaza formularul, compara zborurile si rezerva online.


Zbori la Timisoara? Afla mai multe:

Timisoara este al treilea oras ca marime din Romania si un important centru universitar. Aflat in vestul tarii, Timisoara este considerata capitala neoficiala a banatului. Timisoara detine cel mai amplu ansamblu de cladiri istorice din Romania. Arhitectura variata, influentele barocului vienez si multitudinea de parcuri au adus orasului Timisoara renumele de "Mica Viena" si "Orasul Parcurilor".

Istoria orasului Timisoara
Numele localitatii Timisoara vine de la raul Timis, numit de romani in antichitate Tibisis.

Timisoara a fost atestat documentar prima data in jurul anului 1212. In 1175 este mentionata provincia Timis, dar nu se mentioneaza ca Timisoara ar fi centrul economic si administrativ al acesteia. Asezata intr-un punct strategic, Timisoara a devenit din ce in ce mai importanta in Campia Banatului. Timisoara s-a dezvoltat foarte mult in timpul regelui Carol Robert de Anjou, care a construit aici un palat regal, iar in timpul anarhiei feudale acesta va muta capitala Ungariei la Timisoara.

In istoria moderna, Timisoara este orasul in care s-a declansat pe data de 16 decembrie, revolutia de la 1989, care avea sa duca la inlaturarea lui Nicolae Ceausescu si a regimului comunist din Romania.

Cand sa vizitezi Timisoara?
Timisoara este un oras care se poate vizita in orice perioada a anului. Temperatura medie in Timisoara este de 11 grade C, cu influente climatice ale maselor de aer cald dinspre Marea Adriatica si Mediterana.

Ce sa faci in Timisoara?

Timisoara ofera celui ce poposeste pe meleagurile ei o multitudine de locuri de contact cu trecutul, vestigii istorice, institutii stiintifice si culturale, muzee si galerii de arta, teatre si sali de concert, restaurante traditionale dar si cluburi de noapte sau baruri.

Timisoara este un oras multicultural, influentat de diversele comunitati etnice care traiesc aici. Teatrul din Timisoara, care prin cele trei teatre de stat (in premiera in Europa): Teatrul National, Teatrul German si Teatrul Maghiar ofera spectacole in toate cele trei limbi. Patrimoniul cultural din Timisoara este intregit de Filarmonica Banatul, Muzeul Banatului din Timisoara (institutia are diferite ramuri, printre care Muzeul de Arta, de Etnografie, Muzeul Satului Banatean si un Muzeu al Viorilor) si numeroase galerii de arta.

Printre cele mai importante obiective turistice din Timisoara se numara: Castelul Huniade (cea mai veche cladire din Timisoara), Palatul Dicasterial (fosta resedinta din Timisoara a guvernatorului Banatului), Palatul Baroc, Catedrala Mitropolitana, Domul Romano-Catolic, Piata Victoriei (locul in care Timisoara a fost proclamata pe 20 decembrie primul oras liber din Romania), Piata Maria (locul unde a inceput Revolutia din 1989).

Pentru cei care adora cumparaturile, pe langa multitudinea de magazine din centrul vechi al orasului, care ofera de la suveniruri lucrate manual si pana la bijuterii si haine confectionate de importanti designeri cu renume mondial, recomandam si Iulius Mall, un mare centru comercial din Timisoara.

Cum ajungi in Timisoara?
Daca te tenteaza un bilet de avion este bine sa stii ca Timisoara dispune de Aeroportul International Traian Vuia, al doilea ca marime din Romania dupa Otopeni. Pe langa transportul aerian, Timisoara este un nod feroviar in centrul celei mai dense retele de cai ferate din Romania, fapt care permite legaturi cu majoritatea oraselor importante din Romania si Europa.