X
Se incarca...

Bilete de avion Austrian Airlines

prețuri de la

+ taxă de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €
04 mar 11 mar Dată plecare

Bilete de avion ieftine - Austrian Airlines

din România către Orice oras

 

LANGM_JS_PLUS_FLIGHT_TYPE_TF_DISCLAIMER

Zboruri ieftine Austrian Airlines din România

către Orice oras
Rezerva acum! Preturile se pot modifica! Se adauga taxa de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €
Vezi mai multe zboruri

Oferte speciale Austrian Airlines

Zboara Austrian Airlines

Cele mai ieftine bilete de avion Austrian Airlines

Vola.ro este agentie de turism autorizata IATA si Austrian Airlines si iti ofera cele mai ieftine bilete de avion pentru compania Austrian Airlines.

Rezerva acum bilete de avion Austrian Airlines!

Austrian Airlines face parte din Deutsche Lufthansa AG, cu sediul la Aeroporul International din Viena. Impreuna cu Tyrolean Airways si compania de zboruri charter Lauda Air, Austrian Airlines ofera zboruri comerciale spre peste 130 de destinatii din lume. Rutele Austrian Airlines sunt concentrate in special in Europa Centrala si de Est. Austrian Airlines este membra a Star Alliance. Baza companiei este Aeroportul International din Viena, iar hubul principal este la Aeroportul Innsbruck.

Istoric

Compania a fost fondata in 1957, iar primul zbor – intre Viena si Londra – a avut loc la 31 martie 1958. Compania a fost creata prin fuziunea Air Austria cu Austrian Airways. Zborurile internationale au fost introduse in 1963, iar din aprilie 1969 compania a oferit si zboruri transatlantice.

Din anul 2000, Austrian Airlines este membra a Star Alliance. In acelasi an, Austrian Airlines a achizitionat Lauda Air, iar un an mai tarziu Rheintalflug. Din 2003, compania este cunoscuta sub numele "Austrian". In 2004, operatiunilor Austrian li s-au adaugat cele ale companiei Lauda Air, astfel incat brandul Lauda Air a ramas doar pentru zborurile charter. Austrian Airlines a fost prima companie europeana ce a inaugurat zboruri spre Irak in 2006.
In 2008, guvernul a scos Austrian Airlines la licitatie, avand ca rezultat achizitia a 41.56% din actiunile companiei de catre Lufthansa. In 2009, Austrian primeste un ajutor de 500 milioane de euro de la Uniunea Europeana pentru restructurare. In acelasi an, Austrian devine membra a grupului Lufthansa. In prezent, Austrian Airlines isi extinde portofoliul de curse, odata cu achizitionarea unei noi aeronave Boeing 777.

Zboruri din Romania

Austrian pune mare accent spre zborurile catre Europa de Est si Orientul Mijlociu. Din Bucuresti, Austrian ofera zboruri directe catre Viena. Daca optezi pentru un zbor cu escala, poti zbura de la Bucuresti la Salzburg, Londra, Paris, Erbil si New York.

Flota

In prezent, flota Austrian numara 83 de avioane. Pentru curse lungi, flota include aeronave tip Boeing 777-200ER si Boeing 767-300ER, iar pentru distante medii si scurte, Airbus 321-211, 321-111, 320-200, 319-111, Embraer 195 si Bombardier Q400.

Bagaje

Bagajele permise variaza in functie de clasa (Economy, Economy Premium sau Business). Pasagerii de la clasa Economy pot transporta un singur bagaj de mana, care sa nu depaseasca 8 kg si dimensiunile 55 x 40 x 23 cm. Pasagerii Business pot aduce la bord doua astfel de bagaje.

In ceea ce priveste bagajul de cala, regulile difera si in functie de destinatie: europeana sau intercontinentala. Pentru rutele europene, pasagerii de la clasa Economy pot transporta un bagaj cu greutate maxima de 23 kg, iar pasagerii Business doua bagaje de cate 32 kg. Pentru zborurile intercontinentale (Canada, SUA, India, China, Egipt, Japonia etc.), pasagerii Economy pot transporta un bagaj de 23 kg, cei Premium Economy doua bagaje de 23 kg, iar cei de la clasa Business doua bagaje a cate 32 kg fiecare.

Altele

Austrian Airlines ofera web si mobile check-in. Pentru a realiza web check-in-ul, ai nevoie de numarul de rezervare sau numarul biletului electronic (e-ticket). Alternativ, poti folosi numarul cartii de credit sau numarul cardului de loialitate, in cazul in care le-ai folosit ca forma de identificare.