X
Se incarca...

Bilete de avion către Budapesta

LANGM_JS_LP_PRICE_FROM LANGM_JS_LP_NO_PRICE

Se aplică taxă de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €

Bilete de avion ieftine -

din România către Budapesta

 

LANGM_JS_PLUS_FLIGHT_TYPE_TF_DISCLAIMER

Zboruri ieftine din România către Budapesta

Rezerva acum! Preturile se pot modifica! Se adauga taxa de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €
Vezi mai multe zboruri

Oferte speciale Budapesta

Zboara Budapesta

BUDAPESTA - Bilete de Avion BUDAPESTA

Bilete de avion Budapesta - compara in timp real toate zborurile disponibile

Sistemul de rezervari Vola.ro iti permite sa alegi cele mai convenabile bilete de avion catre Budapesta. Completeaza formularul alaturat, compara zborurile si rezerva online.

Zbori la Budapesta? Afla mai multe

Strabatut de unduitoarea Dunare, Budapesta spune, cu adevarat, o poveste a doua orase. Romantica si plina de farmec, Budapesta a fost mereu considerata una dintre cele mai frumoase capitale Europene. Panorama orasului vazut din cetate (Buda spre Pesta) iti va ramane in memorie pentru tot restul vietii, iar daca nu vrei sa uiti Budapesta, viziteaza orasul noaptea. Oferind cluburi extraordinare, o bucatarie condimentata, vinuri care iti imbata simturile si obiective turistice pe care nu le poti vizita decat daca stai cateva saptamani aici, Budapesta va ramane mereu un oras de neuitat si unde vei vrea sa te intorci iar si iar.

Istoria orasului Budapesta
Orasul si-a inceput viata cu mult inainte de Hristos, cand celtii au format asezarea Ak-Ink. Ulterior, aceasta a fost ocupata de romani. Aquincum a devenit in scurt timp cea mai importanta asezare din Panonia de Jos. In secolul al IX-lea, maghiarii condusi de Árpád au cucerit orasul, punand bazele Regatului Maghiar. Dupa invazia tatara (sec. XIII), s-a inceput constructia unei fortarete (Buda), care a devenit capitala Ungariei. Buda a avut un rol insemnat in perioada lui Matei Corvin care a fondat biblioteca corvineana, cea mai mare colectie de cronici istorice si stiintifice din Europa sec. XV. Turcii au ocupat partea de vest a Ungariei, care a devenit apoi parte a Imperiului Habsburgic. O campanie de eliberare a Ungarieri de sub dominatia turca a inceput in 1686, iar pana in 1718 intreaga Ungarie, precum si zonele adiacente care acum formeaza Romania, au fost eliberate.

In 1867, Budapesta a devenit capitala Austro-Ungariei, urmand o perioada de avant economic si cultural pe timpul careia Budapesta s-a dezvoltat continuu. Abia in 1873, cele doua parti ale orasului - Buda si Pesta - au fost unite pentru a forma frumoasa capitala de azi. In timpul celor doua razboaie mondiale, orasul a fost distrus. Din fericire, in perioada comunista podurile si cladirile istorice au fost reparate si astfel s-au pus bazele infrastructurii orasului.

Cand sa vizitezi Budapesta?
Vara este foarte calda, iar orele amiezii pot coplesi pe oricine nu este obisnuit cu temperaturi in jur de 30C. Vara preturile sunt mai mari iar aglomeratia este sufocanta. Daca vrei sa eviti miile de turisti, planifica sa vizitezi Budapesta imediat dupa Paste, dar inainte de inceperea sezonului turistic, sau in septembrie. Vremea este placuta atat primavara, cat si toamna, desi ploile iti pot da batai de cap. Cea mai ieftina perioada este iarna, insa vremea nu este tocmai prietenoasa.

Ce sa faci la Budapesta?
Poti petrece o saptamana in Budapesta, fara a reusi sa vizitezi intregul oras. In prima zi poti incepe explorarile din Piata Eroilor (aproape de Gara Keleti). Castelul Huneazilor (Vajdahunyad Vára) se vede din piata iar vizitarea gradinilor iti va oferi un start minunat al zilei. De aici, urmeaza harta sau indicatoarele pentru a merge la Zoo. Cu siguranta vei petrece restul zile admirand animalele si plantele aflate intr-una din cele mai frumoase gradini zoologice din Europa.

A doua zi, inarmeaza-te cu harta si viziteaza toate podurile peste superba Dunare. Nu uita sa faci poze la Podul cu Lanturi (Széchenyi lánchíd), cel mai vechi din Budapesta. Poti, de asemenea sa vizitezi Insula Margaretei (Margitsziget) si nu uita sa faci poze la fantana arteziana care "danseaza si canta". Poti lua un trenulet pentru a face turul insulei.

A treia zi, urca in orasul vechi (Buda). Iti vei petrece ziua intreaga vizitand Bastionul Pescarilor (nu uita sa faci poze spre Dunare si Parlament), Palatul Regal, Biserica Sf. Matei precum si muzeele de aici. Daca ai timp, coboara din orasul vechi si urca apoi la Citadela (cea mai frumoasa cale de a ajunge sus este pe langa Baile Gellert, drum care trece prin fata bisericii scobite in piatra).

Daca mai ai zile la dispozitie, viziteaza Muzeul Tehnicii si pe cel al Aviatiei (un singur bilet pentru amandoua). Seara, poti sa incerci cluburile extraordinare cu care se mandreste Budapesta, iar daca ti-ai adus si costumul de baie, nu uita sa vizitezi una dintre numeroasele bai termale. Daca te afli in centru, nu uita ca Parlamentul poate fi vizitat gratis de catre cetatenii Uniunii Europene.

Unde mananci in Budapesta?
Bucataria maghiara este renumita pentru gulas (fie ca este facut cu carne de porc, pui sau chiar peste). Condimentata si nu tocmai indicata pentru diete, bucataria maghiara iti va deschide apetitul pentru un alt fel de a manca. Nu te astepta sa gasesti meniuri in engleza sau chelneri care stiu sa vorbeasca altceva decat maghiara, mai ales daca ai ales un restaurant departe de zonele turistice.

Cafenele mici, precum si restaurante ascunse bine printre cladirile vechi sunt locurile perfecte pentru a te bucura de o masa in liniste. Si nu uita sa incerci vinurile unguresti. Vei gasi destule restaurante unde nu te costa mai mult de 6 euro sa mananci bine. Tine cont ca Ungaria nu foloseste euro, ci forinti. De exemplu, la Platán Étterem (aflat in centru) un meniu traditional unguresc este o alegere minunata iar oferta zilei incepe de la 650 Ft (2-3 euro).

Cat costa 1 zi in Budapesta?
Cardurile de credit/debit (MasterCard si Visa) sunt acceptate in majoritatea magazinelor si restaurantelor din zonele turistice. E bine insa sa aveti forinti la voi, veti plati cash in destul de multe locuri (intrare la zoo, la muzee, bilete de metrou sau autobuz, suveniruri, etc). Iti poti incepe ziua in Budapesta cu doar 1900 Ft (6-7 euro) daca alegi sa stai la un hostel, insa daca preferi o camera privata (cu baie si dus propriu), platesti in jur de 35 de euro (cam 10.000 ft) , in functie de locatie.

Cateva tarife in Budapesta: un bilet pentru transportul in comun – 290 Ft (1 euro), bilet cinema la mall – 1250 Ft (5 euro), un espresso (la un restaurant in cetate) – 2 euro.

Cum ajungi in Budapesta?
Daca vrei sa iti cumperi bilet de avion este bine sa stii ca Aeroportul International Budapesta (Ferihegy) aflat la doar 16 km de oras, este deservit de numeroase linii aeriene, inclusiv celebra companie low-cost WizzAir.

Budapesta este, de asemenea, deservita de doua gari, ambele legand capitala de restul Europei. Daca beneficiezi de Eurail Pass poti face economi substantiale la bilete. O alta modalitate de a ajunge in Budapesta este cu autobuzul. Iar cei mai romantici pot incerca o croaziera pe Dunare, Budapesta fiind unul dintre orasele vizitate de cei care vor o astfel de experienta.