X
Se incarca...

Termeni si conditii Vola.ro

Reguli de utilizare a serviciilor Vola.ro

 Termeni de Utilizare

Contract intre Utilizator si Vola.ro

Contract intre utilizator (Utilizator, dvs.) si SC Vola.ro SRL (Vola.ro, noi). Va rugam cititi cu atentie acesti termeni si conditii contractuale (Termeni & Conditii) inainte de a utiliza pagina de internet www.vola.ro (Site). Acesti Termeni de utilizare stabilesc, de asemenea, termenii si conditiile in care Utilizatorii sa incheie contracte de asigurare cu Asiguratorul, si anume Inter Partner Assistance Societe Anonime cu sediul social la Bruxelles, adresa: Avenue Louise 166 b1, Bruxelles, 1050, Belgia, societate inregistrata conform legislatiei belgiene si inregistrata sub numarul 0415.591.055, avand un capital social de 31.702.613,00 EUR (denumit in continuare "Asigurator").

Site (modificare de adresa, 15 Iulie 2008)

Site-ul va este oferit de SC Vola.ro SRL, cu sediul in Str. Principatele Unite nr. 48, sector4, Bucuresti, Romania, fax: 021 312 5980, tel 021 407 5300 si punct de lucru in Bucuresti, Sector 3, Bulevardul Decebal 25-29, Etaj 8 si 9. Va rugam sa notati ca toata corespondenta privind Serviciul de Relatii cu Clientii va trebui trimisa la aceasta adresa.

Acceptarea Termenilor si Conditiilor

Utilizand acest Site sau comandand serviciile turistice prin intermediul call center-ului, sunteti de acord in totalitate cu acesti Termeni & Conditii, fara nici o alta restrictie. Daca nu sunteti de acord cu unul din punctele descrise, nu puteti utiliza acest Site in niciun fel.

Serviciile Vola.ro (modificat 30 Iunie 2008)

Vola.ro va pune la dispozitie un sistem automat care va ofera posibilitatea de a cauta si verifica disponibilitati pentru diferite servicii turistice si va permite sa efectuati rezervarea dorita. Rezervarile si vanzarile de bilete de avion se supun Conditiilor Generale de Rezervare si Vanzare a Biletelor de Avion (la care se adauga prevederile prezentului Contract). Pentru pachetele turistice, tarifele de pe site sunt informative si se pot modifica oricand. Cererile de rezervare effectuate pe site nu va garanteaza blocarea locurilor si a tarifelor. Dupa efectuarea cererii pe site, un agent Vola.ro va confirma tariful pe email sau telefonic. Toate ofertele Vola.ro sunt supuse Garantiei Vola.ro. Informatii despre Garantia Vola puteti regasi aici.

Puteti alege dintr-o multitudine de servicii disponibile pe Site, avand posibilitatea de a efectua rezervari de bilete de avion, inchiriere de masini, asigurari medicale de calatorie sau hoteluri direct de pe Site (in timp real).

Vola.ro actioneaza ca si agent pentru terti furnizori cum sunt: companiile aeriene acreditate IATA, hoteluri, companii de inchiriat masini, altii (Furnizori de Servicii Turistice). Vola.ro nu-si asuma nici o responsabilitate pentru produsele si serviciile turistice oferite de Furnizorii de Servicii Turistice si nu garanteaza in nici un fel (fie explicit sau implicit) acuratetea sau calitatea produselor si a serviciilor reflectate pe acest Site.

Vola.ro arata ca nu este parte a contractelor de asigurare. Aceste contracte sunt incheiate direct intre Asigurator si Utilizator. Prin urmare, reclamatii pentru neindeplinirea sau executarea necorespunzatoare a acestor contracte vor fi adresate direct catre Asigurator.

Prin Termeni Generali de Asigurare (denumiti in continuare "TGA") intelegem termenii si conditiile generale de asigurare disponibile pe Site, care fac parte integranta din Contractul de Asigurare, care reglementeaza semnarea si executarea Contractului de Asigurare, drepturile si obligatiile partilor in contractele de asigurare, precum si modul de plata a asigurarii de catre Asigurator.

Prin Contract de Asigurare se intelege un contract de asigurare incheiat intre Asigurator si Utilizator in temeiul TGA, in temeiul caruia Asiguratorul se angajeaza in cadrul activitatii sale sa indeplineasca obligatia de a plati beneficiul de asigurare specificat in TGA in cazul aparitiei evenimentului de asigurare desemnat in contractul de asigurare, iar utilizatorul se obliga sa plateasca prima de asigurare.

Prin Cerere de Asigurare se intelege o cerere de incheiere a Contractului de Asigurare, completat de Utilizator pe Site sau trimis prin telefon direct cu datele necesare pentru incheierea Contractului de Asigurare.

Informatiile publicate pe Site

Vola.ro ofera prin intermediul Site-ului informatii cu titlu general, cu scop consultativ, inclusiv prin ghidurile puse la dispozitie aici. Va rugam sa parcurgeti cu atentie toate informatiile de pe Site si sa notati ca acestea informatiile publicate pe Site pot fi modificate/actualizate oricand.

Vola.ro nu garanteaza ca informatiile de pe Site (incluzand, dar fara a se limita la tarife, descrierile sau informatii legate de documentele de calatorie) sunt lipsite de erori sau omisiuni, dar vom depune tot eforturile necesare sa corectam erorile (corectabile) de indata ce ne sunt aduse la cunostinta.

Limba de publicare a informatiilor (adaugat 9 Mai 2007)

Vola.ro depune toate eforturile ca pe varianta in limba romana a Site-ului, informatiile relevante privind serviciile oferite si termenii aplicabili unui anumit serviciu sa fie publicate in limba romana, insa datorita faptului ca o mare parte a informatiilor respective sunt preluate dintr-un sistem de rezervari international, anumite informatii, conditii aplicabile anumitor servicii precum si alte detalii ce pot influenta utilizarea in bune conditii a serviciilor oferite sa fie in limba engleza. In cazul in care exista orice neclaritati, va rugam sa ne contactati prin e-mail, la adresa rezervare @ vola.ro, pentru a primi asistenta de la unul din consultantii nostri.

Conditiile Furnizorilor de Servicii Turistice

Orice rezervare sau cerere de rezervare efectuata pe Site sau prin call center va fi considerata drept intentia dvs. de a achizitiona un anumit produs sau serviciu turistic de la Vola.ro. Daca cererea dvs. va fi acceptata, veti primi un e-mail de confirmare de la Vola.ro si va intra in vigoare acest contract. Emiterea efectiva a biletelor de avion, efectuarea de schimbari de data a biletelor de avion, anulari de bilete de avion sau vouchere, eliberarea voucher-elor pentru hoteluri, pentru inchirieri de masini, a asigurarilor de calatorie, asigurarea de suport telefonic si orice alte actiuni ce necesita interventie umana se va face in timpul programului de lucru Vola.ro

Toate serviciile turistice publicate pe Site sunt in functie de disponibilitatea Furnizorilor de Servicii Turistice. Termenii si conditiile Furnizorului de Servicii Turistice (incluzand regulile de transport al pasagerilor impus de liniile aeriene, orele de intrare/iesire din hotel, conditiile de anulare/modificare a serviciilor turistice) se vor aplica aditional Termenilor si Conditiilor acestui Site.

La momentul navigarii dvs. in Site, veti putea observa referiri catre diferite conditii aplicabile ofertelor speciale. Va rugam sa cititi cu atentie acesti termeni, dar va rugam sa luati legatura cu Vola.ro pentru detalii complete.

Sunteti direct responsabil pentru respectarea conditiilor impuse de Furnizorul Serviciilor Turistice privind timpii de imbarcare, reconfirmarea zborurilor sau a oricaror alte reguli. Va rugam sa notati ca timpul minim de imbarcare (inaintea plecarii) recomandat de companiile aeriene, este de 120 min. pentru zborurile in Europa, 180 min. pentru zborurile in afara Europei, respectiv 90 min. pentru zborurile pe teritoriul Romaniei. Unele companii aeriene doresc sa reconfirmati zborul cu cel putin 72 h inainte de plecare. Nerespectarea acestei reguli poate duce la anularea rezervarii dvs. de zbor.

 Conditii bilete de avion

Rezervarea biletelor de avion

Rezervarea biletelor de avion se poate face online, direct pe Site-ul Vola.ro sau prin intermediul Call Center-ului. Orice rezervare efectuata pe site sau telefonic prin call center, se supune acceptarii prezentelor termeni si conditii si conditiilor speciale impuse de companiile aeriene si care va sunt prezentate in email-ul de confirmare a arezervarii sau telefonic, de catre consultantii Vola.ro.

Pentru anumite zboruri (low cost, combinatii de companii aeriene de linie si low cost, alte combinatii de zboruri), rezervarile nu se pot confirma pe site, de aceea solicitarea Dvs. va consta intr-o cerere de rezervare care va fi procesata ulterior de catre consultantii Vola.ro. Acestia va vor comunica disponibilitatea locurilor si tariful biletelor care se pot confirma.

Pentru emiterea biletelor de avion, este necesara plata efectuarii acestora. Vola.ro va pune la dispozitie o multitudine de modalitati de plata, in functie de conditiile impuse de fiecare companie in parte.

In momentul efectuarii rezervarii, vi se vor comunica termenele de plata puse la dispozitie de companiile aeriene. Pentru rezervarile de linie, cele mai multe companii de linie solicita ca plata biletelor sa fie facuta in maxim 24 pana la 48 ore, timp in care Vola.ro va garanteaza disponibilitatea locurilor si a tarifelor. Aceste informatii le veti gasi disponibile pe pagina si in email-ul de confirmare a rezervarii. Daca plata nu este efectuata in intervalul comunicat, compania aeriana isi rezerva dreptul de a anula biletele automat.

Pentru biletele low cost, nu se pot efectua rezervari fara ca plata sa fie inregistrata in conturile Vola.ro, prin urmare Vola.ro nu va garanteaza rezervarea locurilor si a tarifelor comunicate in momentul cererii de rezervare. Acestea vor fi garantate doar dupa ce plata este efectuata si biletele sunt emise.

Atentie: intre momentul efectuarii cererilor de rezervare pe site sau telefonic si momentul achitarii biletelor de avion si vizualizarii platii in contul Vola.ro de catre angajatii sai, pot aparea modificari de tarife sau locurile pot sa nu mai fie disponibile. In aceste situatii, Vola.ro va anunta pasagerii si vor comunica urmatorul tarif sau vor propune variante noi de zbor care sa satisfaca nevoile acestora.

Anulari/Modificari

In cazul in care doriti anularea sau modificarea serviciului rezervat sau achizitionat (si Furnizorul de Servicii Turistice permite acest lucru), este responsabilitatea dvs. de a informa in scris sau telefonic Vola.ro despre intentiile dvs. In anumite cazuri, este posibil sa nu puteti anula / modifica anumite servicii turistice sau va trebui sa respectati anumite cerinte pentru aceste actiuni. Vola.ro sau Furnizorul de Servicii Turistice accepta toate formele de cereri scrise. Vola.ro sau Furnizorul de Servicii Turistice nu pot anula / modifica serviciul turistic inainte de a primi cererea dvs. ferma. Puteti anula rezervarea dvs. prin intermediul Site-ului in concordanta cu termenii si conditiile Furnizorului de Servicii Turistice.

In eventualitatea modificarii unei rezervari (incluzand, dar fara a se limita, anulari, restituiri de sume, schimbari de nume), Vola.ro isi rezerva dreptul de a aplica anumite taxe pentru a acoperi costurile administrative care pot rezulta din aceasta actiune. Aceste taxe difera fata de taxele impuse direct de catre Furnizorul de Servicii Turistice.

In cazul anularii biletelor de avion/a serviciilor turistice din motive voluntare, taxa de serviciu perceputa de Vola.ro in momentul emiterii biletului/serviciilor turistice, nu se ramburseaza.

In caz de forta majora si nu numai, compania aeriana poate anula sau intarzia zborul, precum si sa anuleze rezervarea fara a notifica in prealabil Pasagerul, urmand ca banii sa ii fie restituiti pasagerului sau sa i se propuna noi variante de zbor. In toate aceste cazuri, pasagerul fie va fi informat direct de compania aeriana, fie de catre reprezentatii Vola.ro.

Bagaje

Fiecare companie aeriana are propriile reguli de transport a bagajelor. Aceste informatii va sunt prezentate pe site, in timpul procesului de rezervare sau de catre consultantii Vola.ro, telefonic.

Pentru unele companii aeriene, bagajul de mana si/sau cala este inclus in tariful comunicat pe site. Pentru companiile low cost si pentru unele companii de linie, bagajele sunt taxate separat fata de pretul biletelor si aceste informatii va vor fi furnizate in timpul procesului de rezervare. Bagajele pot fi achizitionate in momentul efectuarii rezervarii sau ulterior emiterii biletelor de avion, dar nu mai tarziu de efectuarea check-in-ului.

Fiecare companie aeriana are dimensiuni diferite (nr. de kilograme sau lungime/latime/inaltime) pentru bagajele de mana sau de cala. In cazul in care nu va incadrati in aceste dimensiuni, compania aeriana are dreptul de a va taxa suplimentar.

Check-in

Check-in-ul la aeroport poate fi efectuat atat pentru companiile de linie cat si pentru cele low cost, insa pentru cele low cost se plateste o taxa suplimentara. Pentru a evita achitarea unei taxe suplimentare, Vola.ro va recomanda sa efectuati check-in-ul online. Informatiile despre efectuarea check-in-ului online va vor fi comunicate de agentii Vola.ro in momentul efectuarii rezervarii.

Campanii de discount bilete de avion Vola.ro

Vola.ro isi rezerva dreptul de a derula, in paralel, mai multe campanii de discounturi la ofertele de bilete de avion, discounturile nefiind obligatoriu a fi aplicate la toate rezervarile de bilete de avion. Discounturile sunt stabilite in functie de campaniile de marketing derulate de Vola.ro.

Discounturile sau cupoanele de reduceri se pot cumula cu alte campanii de discount sau cupoane de reduceri si se aplica doar conform regulilor fiecarei campanii de discount in parte.

Discounturile sau cupoanele de reduceri nu se aplica si clientilor care fac rezervari in urma cautarilor de bilete de avion efectuate pe site-uri de comparatii (Ex: Momondo, Skyscanner etc).

Campanie de discount pentru efectuare studii de piata

Pentru studiile de piata pe care Vola.ro le deruleaza prin intermediul consultantilor interni sau externi („Consultantul Vola”), Vola.ro va acorda cupoane de reducere participantilor la studiul de piata respectiv in conditiile de mai jos.

In cadrul campaniei, care se va desfasura incepand cu data de 13 mai 2019 pana in data de 31 decembrie 2019, care are ca obiect un studiu de piata in care sunt vizate familiile cu copil(i)/infant(i), Vola.ro va acorda cupoane de reducere in urmatoarele conditii:

 • (i)Cuponul de reducere se va transmite prin SMS doar vizitatorilor directi ai site-ului Vola.ro care incearca sa efectueze o rezervare pentru adult si copil(i)/infant(i), insa parasesc site-ul Vola.ro fara a finaliza achizitia, in cazul in care vizitatorul respectiv isi lasa numarul de telefon in fereastra dedicata de pe site-ul Vola.ro si doar daca ulterior raspunde la chestionarul telefonic efectuat de Consultantul Vola;
 • (ii)Valoarea cuponului de reducere este echivalentul in Lei a sumei de 20 de euro si poate fi folosit o singura data pentru orice produs care va fi achizitionat de la Vola.ro. Cuponul de reducere se va adauga in cos la finalizarea achizitiei unui produs oferit de Vola.ro sau in cazul in care achizitia se face la telefon sau pe mail se comunica in Departamentul Customer Care unui agent Vola.ro.

Vola.ro va acorda doar un singur cupon pentru fiecare numar de telefon lasat in fereastra dedicata de pe site, iar acest cupon se poate folosi la un singur cos de cumparaturi.

Participarea la campanie implica obligativitatea respectarii prevederilor de mai sus.

Conditii generale de vanzare si rezervare a biletelor de avion

Societatea Comerciala SC Vola.ro SRL este o AGENTIE DE TURISM care are in obiectul de activitate rezervari – vanzari de bilete de avion pentru zboruri interne si internationale, direct sau prin intermediari.

In vederea indeplinirii acestui capitol de servicii din obiectul sau de activitate, societatea este autorizata de catre companiile aeriene care efectueaza zborurile; ea actioneaza numai ca intermediar al acestor companii si se supune regulilor si restrictiilor comerciale impuse de catre companiile aeriene, in calitate de prestatori directi.

In continuare, vom denumi pe scurt :

 • Societatea Comerciala Vola.ro SRL - AGENTIA
 • Compania aeriana - COMPANIA
 • Clientul care rezerva si/sau cumpara biletul de avion - PASAGERUL
 • Documentul in baza caruia se efectueaza zborul - BILETUL DE AVION

Rezervarea – vanzarea biletelor de avion se face in urmatoarele conditii :

I. REZERVARI DE LOCURI

 • 1.1. Rezervarile de locuri pentru zboruri se fac cu ajutorul sistemelor internationale computerizate de rezervari, care permit accesul agentiei la baza de date a companiei si rezervarea efectiva a locurilor pentru o anumita cursa in favoarea potentialilor pasageri.
 • 1.2. Rezervarile sunt gratuite si se fac inaintea datei de plecare.
 • 1.3. O data cu efectuarea rezervarii, pasagerul va primi de la agentie informatii referitoare la pretul zborului (valabil la data rezervarii), precum si informatiile referitoare la conditii, restrictii si reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumparat in baza respectivei rezervari.
 • 1.4. Toate conditiile, regulile si restrictiile aplicabile unui bilet de avion sunt cele dictate de compania aeriana precum si de alti factori (de ex. obligatia detinerii vizei ), independenti de vointa agentiei. Aceste reguli, precum si pretul biletului de avion se pot modifica, prin vointa celor ce le-au impus, pina in momentul cumpararii efective a biletului, fara ca agentia sa poata fi facuta in vreun fel raspunzatoare.

II. EMITEREA BILETELOR DE AVION. MODALITATI DE PLATA

 • 2.1. Emiterea biletelor de avion rezervate si plata acestora se va face conform conditiilor impuse de catre fiecare companie aeriana in parte. Pasagerul are obligatia sa se informeze despre termenul pana la care rezervarea sa este valabila si sa plateasca in timp util contravaloarea biletului, respectiv sa comande emiterea biletului, pentru a intra in posesia acestuia. Termenul acesta poate fi schimbat oricand de compania aeriana, situatie in care Vola.ro va anunta Pasagerul despre modificare, fara a putea fi insa facuta raspunzatoare in vreun fel de catre Pasager pentru o eventuala anulare a rezervarii.
 • 2.2. Raportul contractual intre Vola.ro si Pasager ia nastere in momentul in care Pasagerul a achitat biletul de avion si a intrat in posesia acestuia. Inainte de a achita efectiv biletul, Pasagerul are obligatia sa se informeze cu privire la toate conditiile si restrictiile aplicabile acelui bilet si sa citeasca prezentele Termeni si Conditii.
 • 2.3. In cazul in care Pasagerul alege sa efectueze plata biletului cu numerar la sediul Vola.ro, acesta va plati o taxa suplimentara de serviciu de 9 euro.
 • 2.4. Pasagerul poate plati biletul de avion si taxele suplimentare in RON (Lei), la cursul de schimb utilizat de BNR in ziua platii, la care se adauga un comision de risc valutar de 4%.

III. PRETURILE BILETELOR DE AVION

 • 3.1. Preturile biletelor de avion comercializate prin agentie sunt rezultanta unui sistem complex de reguli tarifare, tarife contractuale, tarife publicate in sistemele centralizate de rezervari, tarife speciale, etc. In aceste conditii, fiecare zbor in parte presupune calcularea de catre agentul specializat al pretului aplicabil biletului de avion respectiv. Acelasi zbor, cu aceeasi companie, in aceleasi conditii de calatorie, poate genera preturi diferite.Data fiind multitudinea de preturi aplicabile biletelor de avion, acestea, ca si regulile aplicabile lor, nu pot fi afisate sau publicate. De asemenea, informatiile referitoare la reguli, care provin din comunicarile scrise sau transmise computerizat de catre companie, prin sistemele de rezervare centralizate sau direct la agentie, au un caracter continuu, modificarile pot fi permanente, drept pentru care ele nu pot fi traduse si publicate in vreun inscris.
 • 3.2. Preturile de vanzare nu sunt neaparat inscrise pe biletele de avion. Preturile de vanzare decurg din regulile de emitere a biletelor de avion stabilite de companie, singura in masura sa conteste modul de inscriere al unui pret pe un anumit bilet de avion.
 • 3.3. Pretul unui bilet de avion devine ferm, impreuna cu toate conditiile aplicabile lui, numai in momentul in care este inscris pe documentul de incasare intocmit de agentie (factura fiscala).
 • 3.4. Biletele de avion emise de agentie sunt proprietatea I.A.T.A. – BSP Romania – in calitate de reprezentant al companiilor aeriene membre, incasarile aferente biletelor vandute se deconteaza catre I.A.T.A. BSP – Romania, drept pentru care agentia nu poate fi facuta raspunzatoare despre modul in care a stabilit pretul unui bilet de avion decat de catre acest organism sau de catre compania pentru care a emis biletul.
 • 3.5. Pretul oricarui bilet de avion presupune conditii, reguli si restrictii speciale aplicabile calatoriei la care se refera documentul respectiv in mod special. Pasagerul are obligatia sa se informeze despre aceste reguli inainte de a cumpara respectivul bilet. Dupa cumpararea biletului se considera ca pasagerul a luat la cunostinta despre toate aceste reguli, el nu mai poate pretinde ca nu a fost informat, o data ce a intrat in posesia biletului de avion.
 • 3.6. Pretul biletului de avion include de regula taxele de aeroport. Exista insa situatii, independente de vointa agentiei, in care, pe parcursul calatoriei i se pot solicita pasagerului si alte taxe, care nu au fost percepute initial, situatie in care agentia nu poate fi facuta raspunzatoare.
 • 3.7. Taxele de serviciu (comisioanele) aplicate de Vola.ro sunt incluse in tarifele biletelor de avion si pot varia de la o oferta la alta. Vola.ro isi rezerva dreptul de a decide ce taxe de serviciu aplica. Pentru serviciile suplimentare (incluzand, dar fara a se limita la: bagaje, locuri preferentiale, echipamente sportive, animale de companie etc. - atunci cand acestea sunt permise de compania aeriana), achizitionate ulterior emiterii biletelor de avion, Vola.ro isi rezerva dreptul de a aplica o taxa de serviciu in cuantum de 5 euro/pasager/segment de zbor.

IV. CONDITII DE ANULARE SI MODIFICARE

In eventualitatea modificarii unei rezervari (incluzand, dar fara a se limita, anulari, restituiri de sume, schimbari de nume), Vola.ro isi rezerva dreptul de a aplica anumite taxe pentru a acoperi costurile administrative care pot rezulta din aceasta actiune. Aceste taxe difera fata de taxele impuse direct de catre Furnizorul de Servicii Turistice.

In cazul anularii biletelor de avion/a serviciilor turistice din motive voluntare, taxa de serviciu perceputa de Vola.ro in momentul emiterii biletului/serviciilor turistice, nu se ramburseaza.

V. BILETUL DE AVION

 • 5.1. Biletul de avion este documentul, inscrisul sau conventia electronica in baza careia se efectueaza zborul. Biletul de avion este emis de agentie dar este proprietatea companiei aeriene pentru care a fost emis.
 • 5.2. Pasagerul posesor al biletului de avion cumparat are obligatia de a-l pastra in stare buna si de a-l prezenta la imbarcare in vederea admiterii sale la zbor. Pierderea sau deteriorarea biletului de avion de catre pasager nu il indreptateste pe acesta la primirea unui nou bilet, neefectuarea zborului din acest motiv cade in sarcina exclusiva a pasagerului, fara ca acesta sa poata pretinde agentiei sau companiei nici un fel de despagubiri.
 • 5.3. Conditiile contractului si informatiile inscrise pe biletul de avion completeaza prezentele conditii generale. Se considera ca pasagerul care a intrat in posesia biletului de avion a luat la cunostinta de toate aceste informatii.

VI. DREPTURILE SI OBLIGATIILE PARTILOR

 • 6.1. Agentia este raspunzatoare de emiterea corecta a biletelor de avion si de informarea cu buna credinta a pasagerului asupra conditiilor aplicabile biletului de avion vandut.
 • 6.2. Informarea pasagerilor se va realiza prin afisarea la loc vizibil in agentie a prezentelor conditii generale de vanzare a biletelor de avion precum si prin prezentarea, la cererea expresa a pasagerului, a conditiilor speciale de transport ale companiei, aplicabile zborului in cauza, fara a fi nevoie de o semnatura a pasagerului care sa certifice ca a fost informat.
 • 6.3. Pasagerul este obligat sa citeasca prezentele conditii generale afisate in agentie inainte de a cumpara biletul de avion. Biletul de avion, o data cumparat, se presupune ca pasagerul a luat la cunostinta despre toate informatiile legate de biletul respectiv, el nemaiputind sa invoce ulterior necunoasterea acestora si sa pretinda eventuale despagubiri agentiei.
 • 6.4. Pasagerul este obligat sa se prezinte la imbarcarea pentru zbor cu cel putin 1 ora si 30 min inainte de ora plecarii, pentru a i se putea intocmi formalitatile necesare iar in cazuri speciale, conform informatiilor oferite de agentie.
 • 6.5. Agentia nu este raspunzatoare si nu i se pot pretinde despagubiri pentru ca pasagerul nu a zburat, in urmatoarele conditii :-pasagerul nu s-a prezentat la timp la imbarcare(1 ora si 30 min inainte de ora plecarii inscrisa pe bilet)-pasagerul este refuzat la imbarcare datorita unor probleme legate de documentele sale personale (inclusiv lipsa viza de intrare pentru tara de destinatie, viza falsa, pasaport cu interdictie, etc) sau in situatia unui refuz nejustificat al autoritatilor de a permite calatoria.-Alte imprejurari sau cazuri de forta majora, pe care agentia nu le putea prevedea sau evita.
 • 6.6. Agentia nu este raspunzatoare pentru intarzieri sau modificari de orar ale companiei aeriene pentru care s-a emis biletul, pentru calitatea zborului sau pentru servicii aferente zborului (ex – pierderi de bagaje), obligatii care cad direct in sarcina companiei. In astfel de situatii, pasagerul se va adresa direct companiei transportatoare, care va despagubi pasagerul in conformitate cu reglementarile internationale.
 • 6.7. Pasagerul poate renunta la biletul de avion cumparat in orice moment, inainte de data plecarii. Indiferent de motivul renuntarii, regula presupune ca pasagerului i se va aplica o penalizare de 100% din valoarea biletului si a taxelor de aeroport aferente.Daca regulile companiei permit conditii de returnare mai avantajoase, agentia va aplica aceste reguli, in favoarea pasagerului.
 • 6.8. Pasagerul poate modifica biletul initial cumparat in conditiile stabilite de compania pentru care a fost emis biletul, pentru fiecare caz in parte. De regula, se va aplica o penalizare de 100% din valoarea biletului initial iar daca compania permite conditii mai avantajoase, agentia va aplica aceste conditii in favoarea pasagerului.
 • 6.9. Pasagerul nu poate utiliza numai parti componente ale zborului aferent biletului cumparat. Neprezentarea pasagerului la primul zbor se considera renuntare la bilet si i se aplica prevederile din prezentele conditii generale.
 • 6.10. Pasagerul nu poate transmite biletul de avion unei terte persoane.
 • 6.11. Neprezentarea la zbor presupune pierderea biletului de avion, cu o penalizare de 100% din valoarea biletului.
 • 6.12. In situatia in care pasagerul, din vina sa, utilizeaza doar partial zborurile inscrise in biletul de avion cumparat, el nu va putea pretinde despagubiri de nici un fel agentiei sau companiei pentru care s-a emis biletul.
 • 6.13. Pasagerul are obligatia sa se asigure ca detine toate actele legale necesare pentru a efectua calatoria (printre care dar nu numai: pasaport, viza, imputernicire, adeverinta de sanatate, procura notariala), agentia neavand nici o raspundere in fata pasagerului daca i se refuza imbarcarea sau intrarea in tara de destinatie din acest motiv. Refuzul la imbarcare dintr-unul din aceste motive cade in sarcina exclusiva a pasagerului, fara ca acesta sa poata pretinde despagubiri agentiei.
 • 6.14. Agentia va informa de buna credinta pasagerul asupra formalitatilor necesare calatoriei solicitate, conform informatiilor furnizate de sistemul computerizat de rezervare, dar nu poate fi facuta responsabila asupra veridicitatii acestor informatii si nici trasa la raspundere pentru a le fi oferit sau nu, deoarece serviciul de informare este unul oferit suplimentar si nu are legatura cu serviciul de emitere a biletului de avion.
 • 6.15. Agentia nu este raspunzatoare pentru pagube sau inconveniente produse pasagerului in timpul zborului sau datorita unor modificari de orar, intirzieri ale zborurilor etc, imprejurari care se afla dincolo de controlul si vointa agentiei.
 • 6.16. Datorita situatiei create prin cererile masive de azil politic sau ramanerile ilegale in tarile din Vest, autoritatile tuturor statelor, chiar in prezenta vizei de intrare eliberata de ambasadele tarilor respective in Romania, pot refuza fara explicatii sa permita trecerea frontierei, respectiv imbarcarea in avion a pasagerului. In astfel de situatii, agentiei nu i se pot solicita despagubiri, deoarece imposibilitatea efectuarii transportului se datoreaza faptei unui tert.
 • 6.17. In cazul in care pasagerului i se fura biletul de avion cumparat, pe baza de declaratie pe proprie raspundere si acte doveditoare de la Politie, el poate solicita agentiei emiterea unui duplicat dupa biletul respectiv, fara a plati costuri suplimentare, cu acordul companiei aeriene pentru care s-a emis biletul.

VII. RECLAMATII

 • 7.1. Orice reclamatie cu privire la biletul de avion cumparat se va face in scris, in termen de max 7 zile de la data producerii evenimentului reclamat.
 • 7.2. Reclamatiile care nu sunt facute in scris nu vor fi luate in considerare.
 • 7.3. Agentia va transmite reclamatia respectiva companiei aeriene pentru care a fost emis biletul iar solutia data va fi aceea data de compania aeriana, in calitate de proprietara a biletului. Agentia va informa pasagerul despre solutia data de companie reclamatiei, in scris, in termen de 3 zile de la primirea raspunsului de la companie. In situatia in care pasagerul nu este multumit cu raspunsul primit el se va adresa direct companiei aeriene care a efectuat zborul.
 • 7.4. Pasagerul va fi despagubit direct de catre compania aeriana in toate cazurile in care aceasta decide acest lucru, agentia nefiind obligata sa intermedieze astfel de despagubiri.
 • 7.5. Orice reclamatie se va face de catre pasager in conformitate cu prezentele conditii generale de vanzare a biletelor de avion.

VIII. DISPOZITII FINALE

 • 8.1. Prezentele conditii generale sunt realizate in conformitate si se completeaza cu prevederile CONVENTIEI DE LA VARSOVIA, in care Romania este parte semnatara, in conformitate cu prevederile art. 11, aliniatul 2 din CONSTITUTIA ROMANIEI.
 • 8.2. Afisarea in agentie a prezentelor conditii generale presupune obligativitatea pasagerului de a le citi. Se considera ca pasagerul care a cumparat biletul de avion a luat la cunostinta despre continutul acestor conditii si el nu va mai putea invoca ulterior necunoasterea lor sau lipsa de informare.
 • 8.3. Prezentele conditii generale vor fi aplicabile si opozabile tertilor in toate situatiile stipulate in cuprinsul lor.

 Conditii pachete turistice si oferte de tip city break

Vola.ro pune la dispozitia Clientilor sai atat propriile pachete de servicii turistice, caz in care actioneaza in calitate de Agentie de Turism Organizatoare („ATO”), cat si pachete de servicii turistice ale partenerilor sai, care actioneaza ca agentii de turism organizatoare („Partenerul/Partenerii”), caz in care Vola.ro actioneaza in calitate de Agentie Intermediara („ATI”).

 • 1.1.Vola.ro isi indeplineste obligatia de informare impusa de prevederile Ordonantei de Guvern nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie şi serviciile de calatorie asociate prin:
  • publicarea pe Site a:
   • Template-urilor Contractelor cu Turistul; si
   • Informatiilor precontractuale standard aplicabile, atat in cazul in care Vola.ro actioneaza ca ATO, cat si atunci cand actioneaza ca ATI;
  • prin comunicarea pe e-mail a confirmarii comenzii, a Contractului cu Turistul si a informatiilor precontractuale standard.

 • 1.2.Turistii pot contacta Vola.ro in caz de urgenta la numarul de telefon disponibil pe Site.
 • 1.3.Turistii pot transfera pachetul de servicii unei alte persoane, in conditiile prevazute in Contractul cu Turistul incheiat cu Vola.ro, in calitate de ATO su ATI. In cazul in care Vola.ro actioneaza ca ATI transferul se conformeaza si conditiilor impuse de Partenerul care pune la dispozitie pachetul turistic, Vola.ro neputand sa fie tinuta responsabila in cazul in care se constata imposibilitatea transferului pachetului catre o alta persoana.
 • 1.4.Turistii au obligatia comunicarii catre Vola.ro a oricarei neconformitati constatate pe parcursul executarii pachetului, fara intarzieri nejustificate.
 • 1.5.Conform legislatiei speciale aplicabile, in cazul in care Vola.ro actioneaza ca ATO aceasta detine protectie pentru a va rambursa platile si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra in cazul in care devine insolventa la Societatea de Asigurare OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A. cu sediul in Bucuresti, str. Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, tel. (+40) 21 405 7420, fax (+40) 21 311 4490, e-mail: office@omniasig.ro, conform Politei de Asigurare afisata pe Site.
 • 1.6. Rezervarile se vor efectua in functie de disponibilitatea serviciilor incluse in pachet la furnizorii Vola.ro, precum si in functie de termenii si conditiile fiecarui furnizor de serviciu ales in parte.
 • 1.7.Vola.ro nu-si asuma nici o responsabilitate pentru acuratetea sau calitatea produselor si a serviciilor reflectate pe acest Site oferite de Furnizorii de Servicii Turistice (cum sunt: liniile aeriene, hoteluri, companii de inchiriat masini, alti furnizori).
 • 1.8.Orice rezervare efectuata online sau offline (telefonic, e-mail sau direct la sediul Vola.ro) presupune acceptarea prezentilor Termeni și Conditii si a regulilor prevazute in Contractul cu turistul aplicabil.
 • 1.9. Orice neintelegeri aparute intre parti se rezolva pe cale amiabila, prin intermediul (SAL) mecanismul alternativ sistemului judiciar, legislatia aplicabila poate fi consultata aici, in caz contrar partile inteleg sa se adreseze instantelor de judecata competente din Bucuresti.

 Conditii rezervari hoteluri

In cazul majoritatii hotelurilor, ora normala de check-in este 14:00, iar check-out-ul se face pana la ora 11:00. Atentie! Aceste ore pot diferi de la un hotel la altul. Va rugam sa verificati aceste informatii pe site-ul Vola.ro sau sa consultati agentii Vola.ro

In cazul in care sositi la hotel dupa ora de check-in indicata mai sus, camerele Dvs sunt retinute pana la ora 18:00 (ora locala) din data sosirii. Daca sositi la hotel dupa aceasta ora, va rugam sa specificati in rezervare (daca exista camp de observatii) sau sa ne aduceti la cunostinta de aceasta posibilitate, precizand si ora de sosire estimata. In cazul in care hotelul nu este instiintat de acest lucru, are dreptul de a revinde camerele.

Legenda camera:

 1. Camera single – contine un singur pat pentru o persoana;
 2. Camera dubla – contine un pat dublu pentru 2 persoane;
 3. Camera twin – contine 2 paturi de o persoana;
 4. Camera dubla/twin in regim de single – contine un pat dublu pentru o persoana;
 5. Camera tripla – contine 3 paturi de cate o persoana sau un pat dublu pentru 2 persoane si un pat suplimentar pentru 1 persoana;
 6. Camera quadrupla – contine fie 2 paturi duble, fiecare pentru 2 persoane, fie 4 paturi separate de 1 persoana, fie 1 pat dublu pentru 2 persoane si 2 paturi suplimentare de 1 persoana;
 7. Camera twin/dubla plus copil – contine fie 2 paturi separate sau un pat dublu plus 1 pat suplimentar pentru copil, in functie de varsta indicate in rezervare. In unele cazuri, in functie de varsta, copilul imparte acelasi pat cu parintii. In cazul in care doriti pat explicit pentru copil, va sugeram sa efectuati cautarea doar pentru adulti, considerand copilul adult.

Copiii pana in 2 ani sunt considerati infanti si pentru a obtine un baby-cot pentru acestia, este necesara o confirmare din partea hotelului. Va rugam sa specificati daca doriti baby-cot in campul de observatii din rezervare (in cazul in care acesta exista) sau sa ne comunicati pe email, imediat dupa finalizarea rezervarii.

Alocarea camerelor catre turisti este facuta de catre unitatea de cazare (cu exceptia cazurilor in care este rezervata si achitata dinainte o anumita camera).

In cazul in care onorarea rezervarii nu este posibila (din motive bine intemeiate), unitatea de cazare (pentru rezervarile efectuate prin Booking.com) sau (Vola.ro - pentru alte rezervari) este obligata sa va ofere cazare intr-o alta unitate hoteliera, de aceeasi categorie sau superioara. In acest caz, turistul este obligat sa accepte una dintre alternative. In cazul evenimentelor speciale (targuri, expozitii, congrese, evenimente sportive, religioase sau politice, Sarbatori de peste an etc) rezervarile pot avea termeni si conditii speciale (numar minim de nopti, tarife mai mari, politica de anulare sau modificare a rezervarii speciala, termeni de plata etc).

Plata rezervarilor trebuie facuta in conformitate cu termenii si conditiile precizate in momentul efectuarii rezervarii. Nerespectarea acestora atrage dupa sine anularea rezervarii.

Campanii de discount hoteluri Vola.ro

Vola.ro isi rezerva dreptul de a derula, in paralel, mai multe campanii de discounturi la ofertele de hotel, discounturile nefiind obligatoriu a fi aplicate la toate hotelurile. Discounturile sunt stabilite in functie de furnizorul de hoteluri si de politica de reduceri a Vola.ro.

Modul de calcul al ofertelor este urmatorul: tariful primit de la provider (pretul taiat) poate fi discountat cu pana la 15%. Astfel,clientii care rezerva de la Vola.ro doar cazarea pot beneficia de reduceri la o serie de hoteluri din baza noastra de date (procentul reducerii poate fi diferit pentru fiecare hotel in parte, in functie de locatie, categorie, provider etc).

Pentru clientii care au achizitionat bilete de avion si doresc si cazare, acestia beneficiaza de un discount de 15% la toate hotelurile din oferta noastra, ce exceptia hotelurilor din baza de date Booking.com. Tariful discountat se calculeaza astfel: tariful primit de la provider (pretul taiat) minus discount-ul de 15% .

Conditii de anulare si modificare a rezervarii:

In functie de politica de anulare a rezervarii, anularea poate fi facuta direct de catre turist folosind link-ul de la rubrica “Politica de anulare si modificare” din email-ul de confirmare a rezervarii sau cererea de anulare trebuie facuta in scris, catre Vola.ro.Cererea scrisa trebuie facuta de catre titularul rezervarii, de Luni pana Vineri intre orele 9-18, prin email, fax sau posta.

Politica de anulare aplicata fiecarei rezervari depinde de tipul de serviciu, de furnizorul de servicii turistice, de data de calatorie sau de alti factori indicati de Furnizorul de Servicii Turistice. Politica de anulare va fi precizata in momentul efectuarii rezervarii, pe pagina cu detaliile rezervarii, in pagina de confirmare si in email-ul de confirmare a rezervarii.

Atentie: va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile anularii inainte de confirmarea rezervarii. Daca nu sunteti de acord cu politica de anulare impusa, rezervarea nu poate fi confirmata.

Colectarea de review-uri

Vola.ro poate colecta review-uri (pareri despre hoteluri, destinatii, serviciile oferite de Vola.ro si partenerii sai) de la clientii sai, dupa ce acestia s-au intors din vacanta.

Clientii isi dau acordul asupra publicarii review-urilor pe site sau sa fie folosite offline de catre consultantii Vola.ro in vederea recomandarii de hoteluri/destinatii, asupra publicarii numelor persoanelor care au oferit review-ul si a datii acestora.

Review-urile pot fi colectate online, in sistemul de colectari review-uri disponibil pe site-ul Vola.ro sau offline (prin email sau telefon) de catre consultantii Vola.ro.

Vola.ro isi rezerva dreptul de a refuza anumite review-uri, in special cele cu limbaj vulgar. Inainte de publicarea review-urilor pe site, Vola.ro isi rezerva dreptul de a edita erorile gramaticale si de exprimare, fara a schimba sensul cuvintelor. Review-urile oferite de clienti devin proprietatea Vola.ro si nu pot fi publicate pe alte site-uri

 Conditii asigurari medicale de calatorie

A. Dispozitii Generale

 1. Veti putea incheia un contract de asigurare prin intermediul site-ului sau al Call Center-ului Vola.ro
 2. Contractele de asigurare sunt incheiate direct intre Utilizator si Asigurator, in timp ce Vola.ro actioneaza doar ca Intermediar al Asiguratorului in acest domeniu prin crearea conditiilor tehnice pentru incheierea Contractului de Asigurare descris mai sus.
 3. Contractul de Asigurare intre Utilizator si Asigurator se va incheia in ziua platii primei de asigurare in conformitate cu TGA in aceeasi zi in care a fost achizitionat serviciul turistic sau in maxim 3 zile de la plata acestuia (daca pana la inceperea calatoriei sunt mai putin de 40 zile) sau in maxim 14 zile (daca pana la inceperea calatoriei sunt mai mult de 40 zile). In cazul Asigurarea nu este achitata conform termenilor de mai sus, Contractul de Asigurare se considera a nu fi incheiat.
 4. Contractul de asigurare poate fi incheiat numai daca urmatoarele conditii cumulative prevazute la art. 33 alin. (2) din Legea nr. 32/2000 sunt indeplinite:
 5. a) contractul de asigurare intermediat necesita doar cunoasterea riscului acoperit de acesta;

  b) contractul de asigurare nu face parte din categoria asigurarilor de viata;

  c) contractul de asigurare nu acopera riscul raspunderii civile;

  d) contractul de asigurare este complementar cu produsele oferite de alt furnizor (cum ar fi bilet de avion, pachet touristic sau cazare) atunci cand acopera urmatoarele riscuri: intreruperea activitatilor, pierderea sau deteriorarea bunurilor furnizorului, deteriorarea sau pierderea bagajelor, alte riscuri de calatorie asociate calatoriei rezervate de acel furnizor, chiar si in cazul in care contractul de asigurare acopera riscuri din categoria asigurarilor de viata sau de raspundere civila in cazul in care reprezinta un risc auxiliar al riscului principal asociat calatoriei respective;

 6. Contractul de asigurare poate fi incheiat pentru o perioada nu mai putin de 2 zile si nu mai mult de 180 de zile.
 7. Durata perioadei de asigurare selectata de Utilizator in calitate de Titular de Polita si data inceperii
 8. In maxim 7 zile de la data primirii politei, Utilizatorul trebuie sa notifice in scris Asiguratorul despre orice neconcordanta intre datele continute in polita si starea reala, in special datele furnizate de acesta in Cererea de Asigurare si sa transmita datele corecte. La primirea datelor corecte, Asiguratorul va efectua modificarile corespunzatoare si va notifica Utilizatorul printr-un e-mail la adresa de contact despre modificarile facute.
 9. Drepturile si obligatiile titularului politei, asiguratului si asiguratorului, descrierea beneficiilor datorate in baza contractului de asigurare si procedura de despagubire in eventualitatea producerii evenimentului de asigurare sunt specificate in TGA.
 10. In perioada de valabilitate a contractului de asigurare, Utilizatorul are dreptul de a solicita confirmarea continutului sau in scris.

B. Incheierea Contractului de Asigurare pe Site

 1. Incheierea contractului de asigurare prin intermediul site-ului se face in modul specificat in acest paragraf.
 2. Utilizatorul care se afla in procesul de comanda a zborului, cazarii sau a unui pachet turisticare posibilitatea de a achizitiona suplimentar o asigurare de calatorie in limitele specificate. Utilizatorul trebuie sa ia intai cunostinta de conditiile de asigurare disponibile pe Site, in special de termenii TGA, care sunt anexati acestor informatii. In momentul achizitionarii serviciului turistic pe site-ul Vola.ro, Utilizatorul isi da consimtamantul de a ii fi utilizate datele indicate in timpul rezervarii serviciului turistic si de a le transfera Asiguratorului (de asemenea date cu caracter personal)
 3. Inainte de a depune cererea de asigurare si de a plati prima, Utilizatorul trebuie:
 4. a) Sa verifice TGA, in special:

  i. Datele privind Asiguratorul si Vola.ro ca Intermediar al Asiguratorului,

  ii. Adresa Asiguratorului si a Vola.ro, adresa de e-mail si numarul de telefon – al Asiguratorului si contactul Vola.ro desemnat pentru domeniul Contractului de Asigurare,

  iii. Adresa la care Utilizatorul poate depune o plangere in cazul unei neconcordante intre adresele mentionate la punctul b),

  iv. Valoarea totala a primei de asigurare si orice alte costuri in legatura cu incheierea Contractului de Asigurare,

  v. Modalitatea si termenul limita pentru plata primei de asigurare,

  vi. Modalitatea si data de acoperire a Utilizatorului cu asigurarea de catre Asigurator

  vii. Modalitatea si data de exercitare a dreptului de retragere din Contractul de Asigurare,

  viii. Potentiala lipsa a dreptului de retragere din Contractul de Asigurare sau circumstantele in care Utilizatorul isi pierde dreptul de a se retrage din Contractul de Asigurare,

  ix. Durata Contractului de Asigurare sau modul si premiza eventualei incetari a Contractului de Asigurare,

  x. Posibilitatea apelarii la oricare cale extrajudiciara de a solutiona plangerile Asiguratorului, compensatia cererilor si principiile de acces la aceste proceduri.

  b) confirmarea TGA disponibile pe Site in cadrul procesului de rezervare a biletelor de avion si a altor servicii turistice,

 5. confirmarea valorii primei de asigurare mentionate pe Site. Pentru a face calculul primei de asigurare, Utilizatorul trebuie sa indice varianta de asigurare, durata asigurarii, numarul asiguratilor, acoperirea teritoriala a asigurarii. Valoarea primei de asigurare calculate cu ajutorul calculatorului pentru prime de asigurare (pretul) il obliga pe Asigurator la plata asigurarii pana la deadline-ul indicat in timpul procesului de rezervare. Dupa aceasta data, Asiguratorul are dreptul sa refuse incheierea Contractului de asigurare. In cazul in care Asiguratorul refuza Incheierea asigurarii, banii vor fi rambursati integral Utilizatorului. Utilizatorul confirma si este de acord ca dand click pe butonul " Rezervati acest zbor cu asigurare", mentionat in sec. 2, Utilizatorul transmite Cererea de Asigurare pentru incheierea Contractului de Asigurare cu Asiguratorul, si confirma ca a citit Termenii de utilizare , TGA, informatia despre valoarea contributiilor si informatia mentionata la punctul 3 de mai sus.
 6. Contractul de Asigurare este incheiat in baza Termenilor de Utilizare, a TGA, a Cererii pentru a Asigurare a Utilizatorului si a calculului primei de asigurare primite prin calculatorul de prime (pret). Contractul de Asigurare se incheie dupa primirea confirmarii ca datele transmise de Utilizator prin Cererea de Asigurare au ajuns la Vola.ro si la Asigurator si dupa plata primei de asigurare in conformitate cu punctul 4 litera c).

Asiguratorul confirma incheierea Contractului de Asigurare prin trimiterea unei Polite de asigurare la adresa de e-mail indicata de Utilizator in Cererea de Asigurare, impreuna cu informatiile indicate la punctul 3, in special explicatia cu privire la dreptul de retragere din Contractul de Asigurare si formatul formularului de retragere din Contractul de Asigurare , care a fost deja livrat Utilizatorului in procesul de rezervare inainte ca acesta sa transmita Cererea de Asigurare si sa plateasca prima.

C. Incheierea Contractului de Asigurare prin linia telefonica directa

 1. Incheierea Contractului de Asigurare prin intermediul Liniei telefonice directe operate de Vola.ro se va face in modul specificat in acest paragraf.
 2. Utilizatorul furnizeaza numarul de telefon necesar pentru completarea Cererii de Asigurare, precum si varianta de asigurare, durata asigurarii, numarul asiguratilor, acoperirea teritoriala a asigurarii. In cazul in care Utilizatorul a furnizat anterior date privind rezervarea biletelor de avion de pe Site si si-a exprimat dorinta de a incheia Contractul de Asigurari, Vola.ro informeaza Utilizatorul ca datele vor fi utilizate pentru completarea Cererii de Asigurare si incheierea Contractului si poate primi alte date necesare pentru incheierea contractului de asigurare.
 3. La finalizarea Cererii de Asigurare, Vola.ro va trimite Utilizatorului la adresa oferita telefonic de acesta confirmarea care contine:
 4. a) Cererea de Asigurare completata cu informatiile transmise telefonic,

  b) TGA,

  c) Termenii de Utilizare,

  d) Informatia despre valoarea primei de asigurare, metoda si termenul limita pentru plata, care este si data pana la care oferta Asiguratorului este valabila.

 5. informatii privind necesitatea de a face o declaratie in vederea incheierii unui Contract de Asigurare si instructiuni de a face o declaratie obligatorie privind acceptarea ofertei Asiguratorului.
 6. In plus, impreuna cu confirmarea mentionata la punctul 3, Vola.ro, in calitate de reprezentant al Asiguratorului, trebuie sa furnizeze Utilizatorului informatiile indicate in sectiunea [B] punctul 3, impreuna cu informatiile indicate la punctul 3, in special explicatia cu privire la dreptul de retragere din Contractul de Asigurare si formatul formularului de retragere din Contractul de Asigurare.
 7. Inainte de plata primei de asigurare, utilizatorul trebuie sa confirme primirea tuturor confirmarilor trimise, in special:
 8. a) confirmarea Termenilor de utilizare,

  b) confirmarea TGA,

  c) confirmarea informatiei cu privire la valoarea primei de asigurare, a metodei si termenului de plata a primei de asigurare,

  d) continutul politei de asigurare propuse.

 9. Utilizatorul depune o declaratie prin care confirma intentia sa de a incheia contractul dand clic pe link-ul relevant furnizat in e-mailul mentionat la punctul 3 si prin plata primei de asigurare, ceea ce va fi echivalentul declaratiei de intentie de a incheia un Contract de Asigurare. Dupa trimiterea acestei declaratii, Utilizatorul plateste prima, care este o conditie pentru incheierea Contractului de Asigurare. Utilizatorul confirma si este de acord ca, pentru a obtine un calcul al primei de asigurare, Utilizatorul a indicat: varianta de asigurare, durata asigurarii, numarul de asigurati, acoperirea teritoriala a asigurarii. Valoarea primei de asigurare afisata in confirmarea indicata la punctul 4 a fost calculata folosind calculatorul primei de asigurare (pret) si il obliga pe Asigurator pana la data marcata ca data a platii primei (data valabilitatii ofertei).
 10. Asiguratorul confirma incheierea Contractului de Asigurare prin transmiterea politei la adresa de e-mail indicata de Utilizator in Cererea de Asigurare.

D. Calculul primelor de Asigurare

 1. Valorea primei de asigurare este calculata in baza datelor furnizate de Utilizator in Cererea de Asigurare si ratele primelor de asigurare care sunt obligatorii la data trimiterii Cererii de Asigurare. In cazul incheierii Contractului de Asigurare prin:
 2. a) Site – Utilizatorul primeste calculul primei de asigurare dand click pe buton:

  i. cand a ales cumpere biletul impreuna cu asigurarea

  b) cand a ales sa cumpere asigurarea dupa cumpararea unui zborLinia telefonica directa – este oferita Utilizatorului pe timpul conversatiei si apoi confirmata.

 3. Plata de catre Utilizator a primei de asigurare este posibila in acelasi mod ca achizitionarea biletului de avion.
 4. Ziua platii va fi considerata ziua in care suma care corespunde valorii totale a primei de asigurare va fi la dispozitia Asiguratorului in conformitate cu metoda de plata selectata si indicata de Utilizator prin Cererea de Asigurare depusa.
 5. Utilizatorul nu va suporta alte costuri aparute la incheierea Contractului de Asigurare, altele decat primele de asigurare si la linia telefonica de asistenta (in cazul apelarii liniei telefonice de asistenta), in conformitate cu costul pentru telecomunicatii al operatorului de servicii.
 6. Pentru a incheia contractul de asigurare, prima de asigurare ar trebui platita la data indicata. In cazul nerespectarii termenului prevazut la acest alineat, termenul de valabilitate al cererii de asigurare va fi reziliat si va duce la neactivarea asigurarii.

E. Retragerea din Contractul de Asigurare

 1. Referitor la punctul 4 al Sectiunii C de mai sus, Utilizatorul are dreptul de a se retrage din Contractul de Asigurare, fara sa ofere niciun motiv si fara vreun cost suplimentar, prin transmiterea unei declaratii scrise Asiguratorului in termen de 30 de zile de la data confirmarii informatiei pentru Polita de Asigurare. Declaratia va avea urmatorul continut:
 2. “Prin aceasta eu/ noi(*) va informez/am despre retragerea mea/ noastra din contractul de furnizare a urmatorului serviciu(*):

  – Data incheierii contractului(*)

  – Numele consumatorului/ ilor

  – Adresa consumatorului/lor

  – Semnatura consumatorului/ ilor (doar in cazul transmiterii formularului imprimat pe hartie)

  – Data

  (*) stergeti dupa cum este necesar.”

 3. In cazul retragerii din Contractul de Asigurare de catre Utilizator, Contractul de Asigurare este considerat neincheiat si Utilizatorul este scutit de orice obligatii. Sub rezerva punctului 3 de mai jos, ceea ce partile si-au dat reciproc este returnat neschimbat (cu exceptia cazului in care schimbarea era necesara in limitele managementului obisnuit) in termen de treizeci de zile:
 4. a) De la data retragerii - in cazul Utilizatorului care este consumator,

  b) De la data primirii declaratiei de retragere – in cazul beneficiilor Asiguratorului.

 5. Retragerea din Contractul de Asigurare nu il elibereaza pe Utilizator de obligatia de a plati prima de asigurare pentru perioada in care Asiguratorul a oferit acoperirea asigurarii. Consumatorul nu are dreptul sa se retraga din contractul de asigurare daca se incheie o asigurare de calatorie, pentru bagaj sau un alt contract de asigurare similar daca acesta a fost incheiat pentru mai putin de treizeci de zile.

F. Reclamatii cu privire la Contractul de Asigurare

 1. Procedura de reclamatie defineste regulile de completare si examinare a Reclamatiilor Consumatorilor (Utilizatorul, care este un consumator sau alta persoana imputernicita conform Contractului de Asigurare) referitor la serviciile oferite de Asigurator. Reclamatiile se depun:
 2. 1) in forma scrisa:

  a) personal la sediul social al Asiguratorului sau la sediul Intermediarului;

  b) prin posta pe adresa Asiguratorului:

  AXA Assistance

  Departmentul de Calitate

  Bulevardul Primaverii, nr. 29,

  Bucuresti 011972, Romania;

  2) electronic la adresa de e-mail: info.vola@axa-assistance.cz

 3. Reclamatia trebuie sa contina urmatoarele date:
 4. 1. Numele si prenumele Consumatorului;

  2. Adresa de corespondenta completa a Consumatorului, sau

  3. Adresa de e-mail la care sa fie transmis raspunsul;

  4. Indicarea contractului de asigurare referitor la care face referire Reclamatia;

  5. Descrierea problemei raportate precum si subiectul si circumstantele care justifica Reclamatia;

  6. Asteptarile Consumatorului;

  7. In cazul in care Consumatorul asteapta ca raspunsul sa fie transmis prin posta electronica – solicitarea Consumatorului in acest sens.

 5. In cazul in care, pe durata examinarii Raclamatiei, este necesara obtinerea unor informatii suplimentare in legatura cu Reclamatia, Asiguratorul il va informa pe Consumator despre acest lucru astfel incat Consumatorul sa poata trimite toate datele si informatia solicitate de catre Asigurator in legatura si cu scopul examinarii Reclamatiei.
 6. Asiguratorul va raspunde fara intarziere nejustificata, in termen de 30 de zile de la data primirii Reclamatiei. Pentru ca termenul limita sa fie respectat, este suficienta trimiterea raspunsului inainte de expirarea termenului limita.
 7. In cazuri deosebit de complicate, care fac imposibila examinarea plangerii si raspunsul acesteia in termenul stabilit par. 10, Asiguratorul:
 8. 1. explica motivul intarzierii;

  2. indica acele circumstante care necesita clarificare pentru a putea fi examinate;

  3. indica data anticipata pana la care va fi examinata Reclamatia si va fi transmis raspunsul

 9. Raspunsul Asiguratorului va fi transmis la adresa postala indicata la par. 8 punctul 2), doar in cazul in care Consumatorul nu a cerut ca raspunsul sa fie transmis prin posta electronica, iar, in acest caz, raspunsul va fi transmis electronic la adresa de e-mail indicata par. 8 punctul 3).
 10. In cazul in care disputa nu poate fi rezolvata ca urmare a unei reclamatii transmise direct Asiguratorului, Asiguratul / contractorul/ beneficiarul/ partea vatamata:
 11. 1. Se poate adresa unei Entitati pentru Solutionarea Alternativa a Litigiilor in domeniul financiar nonbancar (SAL-FIN), in conformitate cu prevederile Ordonantei nr. 38/2015 privind solutionarea alternativa a litigiilor dintre consumatori si comercianti, si Regulamentul nr. 4/2016 privind organizarea si functionarea Entitatii de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul financiar nonbancar (SAL-FIN);

  2. se poate adresa unui mediator autorizat in conformitate cu prevederile Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator.

 12. Consumatorul poate lua masuri legale. Actiunea pentru cererea in temeiul Contractului de Asigurare poate fi depusa la instanta competenta, in conformitate cu legislatia privind competenta generala sau la instanta in a carei jurisdictie se afla locul de resedinta sau sediului social al titularului politei de asigurare, al persoanei asigurate sau persoanei indreptatite in temeiul contractului de asigurare. Actiunea pentru cererea in temeiul contractului de asigurare poate fi depusa la instanta competenta in conformitate cu legislatia in materie de jurisdictie generala sau in fata instantei in a carei jurisdictie se afla locul de resedinta al mostenitorului persoanei asigurate sau mostenitorului persoanei indreptatite in temeiul contractului de asigurare.

Conditiile asigurarilor medicale de calatorie sunt specificate separate pe site si pot fi vizualizate aici

 Conditii asigurari Vola Rambursabil

A. Dispozitii Generale

 1. Acesti Termeni si Conditii Generale de Asigurare denumite in continuare TCGA, se aplica contractelor de asigurare incheiate intre Inter Partner Assistance S.A., cu sediul social in Bruxelles, care isi desfasoara activitatea in Polonia prin intermediul Sucursalei Inter Partner Assistance S.A. din Polonia, membra a grupului AXA Assistance, denumita in continuare Asigurator, si Titularii politei de asigurare.
 2. Contractul de asigurare poate fi incheiat in beneficiul unui tert; in acest caz, prevederile acestor TCGA se aplica in consecinta persoanei in beneficiul careia a fost incheiat contractul de asigurare.
 3. Prevederile TCGA sunt disponibile integral la adresa urmatoare: Termeni si Conditii Vola Rambursabil.
 4. Asigurarea de Anulare a Calatoriei in situatii de urgenta (Vola rambursabil) se aplica numai Evenimentelor turistice, biletelor de avion, si cazarii care reiese din contractele incheiate prin intermediul pentru care obiectul asigurarii sunt costurile de servicii, adica costurile de anulare a participarii la Evenimentul turistic, costurile de renuntare la biletele de avion sau cazare, achizitionate, suportate de Asigurat inainte de inceperea Calatoriei respective, in conformitate cu prevederile contractului pentru Evenimentul turistic, pentru bilete si cazare.
 5. Incheierea Contractului de Asigurare este posibila din momentul rezervarii serviciului respectiv si a efectuarii cel putin a unei plati partiale (avans):
 6. a) in maxim 3 zile, atunci cand au ramas mai putin de 40 de zile pana la inceperea calatoriei.

  b) in maxim 7 zile, atunci cand au ramas cel putin 40 de zile pana la inceperea calatoriei.

 7. Asiguratorul garanteaza Asiguratului o rambursare a costurilor mentionate la alineatul 1, cu conditia ca Evenimentul asigurat care are ca urmare anularea calatoriei a fost independent de vointa Asiguratului si a fost documentat de Asigurat.
 8. Suma asigurata aplicabila contractului de asigurare respectiv este indicata in Documentul de asigurare.
 9. Suma maxima asigurata pentru care contractul de asigurare poate fi incheiat pentru un singur Asigurat este de 5.000 de euro (cinci mii de euro) sau echivalentul in valuta romaneasca, in conformitate cu cursul de schimb al Bancii Nationale a Romaniei valabil la data incheierii contractului de asigurare.
 10. In situatiile in care Suma asigurata indicata in Documentul de asigurare este mai mare decat pretul platit al serviciului indicat in contract, pe bilet sau in documentul de rezervare, Asiguratorul este raspunzator numai pana la o suma maxima egala cu pretul platit pentru serviciu.
 11. Suma asigurata este stabilita separat pentru fiecare Asigurat.
 12. Suma asigurata din Asigurarea Vola Rambursabil este stabilita pentru toate Evenimentele asigurate in timpul Perioadei de asigurare.

B. Incheierea contractului de asigurare

 1. Contractul de asigurare este incheiat in baza unei cereri de asigurare.
 2. In cazul in care contractul de asigurare este incheiat printr-un site web sau un call center, informatii detaliate despre procesul de incheiere a contractului de asigurare sunt cuprinse in Regulamentele privind incheierea contractelor de asigurare la distanta, disponibile pe site-ul web , prin care este incheiat contractul de asigurare.
 3. In cazul in care Titularul politei incheie o asigurare in beneficiul unui tert (Asigurat), acesta are obligatia de a pune la dispozitia Asiguratului prezentele TCGA, de a-i aduce la cunostinta conditiile contractului de asigurare si a informa Asiguratul cu privire la drepturile si obligatiile pe care le are.
 4. Contractul de asigurare este considerat incheiat in ziua achitarii primei de asigurare.
 5. Documentul de asigurare este o confirmare a incheierii contractului de asigurare.
 6. Suma despagubita asiguratului este calculata astfel: suma asigurata inscrisa pe Contractul de asigurare minus 10%, reprezentand costurile Asiguratorului

C. Prima de asigurare, Durata asigurarii si dreptul la despagubire

 1. Asiguratorul stabileste prima de asigurare pe baza tarifelor aplicabile in ziua incheierii contractului de asigurare. Prima de asigurare depinde de Suma asigurata si de numarul de persoane.
 2. Prima de asigurare este exprimata in in euro si este indicata in Polita de asigurare.
 3. Asigurarea acopera numai contractele de asigurare care au fost incheiate cu succes (adica pentru care prima de asigurare a fost achitata integral).
 4. Asigurarea si dreptul la despagubire in temeiul contractului de asigurare pentru Asigurarea Vola Refundable incepe in ziua urmatoare incheierii contractului de asigurare si se sfarseste in momentul inceperii Calatoriei, care este momentul plecarii indicat de organizatorul Evenimentului turistic, in ziua efectuarii check-inului la unitatea de cazare, sau pe bilet (in cazul zborurilor cu escala, asigurarea se incheie in momentul plecarii, indicata pe bilet ca prima plecare, plecarea.
 5. Persoana care are dreptul la despagubire in cazul decesului Asiguratului este Beneficiarul. In cazul in care Beneficiarul nu a fost desemnat sau unicul Beneficiar desemnat nu era in viata in ziua in care Asiguratul a decedat, dreptul de a primi despagubirea revine Rudelor care sunt mostenitorii legali ai Asiguratului in conformitate cu legislatia din România.

D. Incetarea contractului de asigurare

Contractul de asigurare inceteaza:

a)in momentul incetarii Perioadei de asigurare;

b)in ziua in care Asiguratorul sau Intermediarul acestuia primeste o declaratie de retragere din contract

In cazul in care contractul de asigurare este incheiat prin intermediul unui site web sau al unui call center, Titularul politei, in calitate de consumator, are dreptul de a se retrage din contract conform conditiilor de mai jos:

 • Daca perioada de asigurare este mai mica de 30 zile (de la momentul emiterii serviciilor turistice si pana la plecare sunt mai putin de 30 zile), prima de asigurare este nerambursabila;
 • Daca perioada de asigurare este mai mare de 30 zile (de la momentul emiterii serviciilor turistice si pana la plecare sunt mai mult de 30 zile), asigurarea poate fi anulata in maxim 30 zile de la momentul emiterii contractului de asigurare. Suma rambursata clientului este echivalentul numarului de zile ramase neasigurate de la momentul anularii contractului de asigurare si pana la plecare. Dupa 30 zile de la emiterea asigurarii, prima de asigurare este nerambursabila.

In cazul in care contractul de asigurare este incheiat direct la sediul Intermediarului, Titularul politei, in caltate de consumator, are dreptul de a se retrage din contractul de asigurare conform conditiilor de mai jos:

 • Daca perioada de asigurare este mai mica de 6 luni (de la momentul emiterii serviciilor turistice si pana la plecare sunt mai putin de 6 luni), prima de asigurare este nerambursabila;
 • Daca perioada de asigurare este mai mare 6 luni (de la momentul emiterii serviciilor turistice si pana la plecare sunt mai mult de 6 luni), asigurarea poate fi anulata in maxim 30 zile de la data emiterii politei. Suma rambursata clientului este echivalentul numarului de zile ramase neasigurate de la momentul anularii contractului de asigurare si pana la plecare. Dupa 30 zile de emiterea asigurarii, prima de asigurare este nerambursabila.

In cazul in care contractul de asigurare este incheiat direct la sediul Intermediarului iar Titularul politei este un Antreprenor, acesta are dreptul de a se retrage din contractul de asigurare conform conditiilor de mai jos:

 • Daca perioada de asigurare este mai mica de 6 luni (de la momentul emiterii serviciilor turistice si pana la plecare sunt mai putin de 6 luni), prima de asigurare este nerambursabila;
 • Daca perioada de asigurare este mai mare 6 luni (de la momentul emiterii serviciilor turistice si pana la plecare sunt mai mult de 6 luni), asigurarea poate fi anulata in maxim 7 zile de la solicitarea in scris trimisa de Titularul politei. Suma ramursata clientului este echivalentul numarului de zile ramase neasigurate de la momentul anularii contractului de asigurare si pana la plecare. Dupa 7 zile de emiterea asigurarii, prima de asigurare este nerambursabila.

In cazul in care contractul de asigurare este incheiat printr-un site web sau call centre si Titularul politei este un Antreprenor, acesta nu are dreptul de a se retrage din contractul de asigurare (prima de asigurare este nerambursabila).

E. Reclamatii

Toate declaratiile, notificarile si cererile legate de contractul de asigurare si transmise Asiguratorului, cu exceptia celor care, pe baza acestor TCGA, sunt transmise Call Centre-ului de Asistenta, trebuie sa fie depuse in scris sub sanctiunea nulitatii.

Reclamatiile sunt transmise:

 1. In forma scrisa:
 2. a) personal, la sediul social al Asiguratorului sau la sucursala Intermediarului;

  b) prin posta, la adresa Asiguratorului:

  AXA Assistance

  Departamentul Calitate

  B-dul Primaverii nr. 29,

  Bucuresti, 011972, Romania;

 3. Electronic, la adresa de e-mail: info.vola@axa-assistance.cz
 4. Asiguratorul va raspunde fara intarzieri nejustificate, in cel mult 30 de zile de la primirea Reclamatiei.

F. Protectia datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal necesare pentru incheierea si executarea contractului de asigurare sunt prelucrate de asiguratorul Inter Partner Assistance Societe Anonime cu sediul social in Bruxelles, adresa: Avenue Louise 166 b1, 1050, Bruxelles, Belgia, având numarul de inregistrare 0415.591.055, in calitate de operator de date cu caracter personal, in conformitate cu propriile politici privind prelucrarea datelor personale. Informatiile cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de catre asigurator sunt disponibile aici: Prelucrarea datelor personale Vola Rambursabil.

 Alti termeni si conditii generale aplicate serviciilor Vola.ro

Politica de returnare a produselor

Conform OG 34/2014 , Vola.ro nu are o politica de returnare a produselor.

Conditii de garantie/service

Inainte de a lansa comanda, clientul trebuie sa fie de acord cu "Termenii si conditiile" Vola.ro. Existand diferente intre tipurile de servicii oferite, anume bilete de avion, hoteluri, city-break-uri, asigurari medicale de calatorie, rezervarea nu se poate efectua pana la capat daca clientul nu bifeaza casuta aferenta acceptarii "Termenilor si conditiilor". Conform OG 34/2014, conditiile de garantie/service nu se aplica serviciilor rezervate pe site-ul www.vola.ro.

Reclamatii

Problema survenita in timpul sederii turistului, trebuie comunicata de urgenta catre Vola.ro pentru a o putea rezolva in timp util. De asemenea, orice reclamatie trebuie facuta in scris catre unitatea de cazare, iar o copie trebuie sa ajunga la Vola.ro in maxim 2 zile de la incheierea sejurului. Toate plangerile/reclamatiile vor fi cercetate si se va oferi un raspuns imediat dupa analizarea completa a situatiei prezentate.

Pentru rezolvarea cat mai rapida, eficienta si pe cale amiabila a eventualelor probleme aparute, va rugam sa trimiteti mesajele dumneavoastra la adresa info@vola.ro.

Vize si vaccinuri

Vizele nu sunt incluse in tarifele afisate. Turistii sunt responsabili de obtinerea acestora in timp util. De asemenea, turistii trebuie sa se asigure ca documentele de calatorie (pasaport sau carte de identitate) sunt valabile minim 6 luni de la data parasirii Romaniei.

Vaccinurile obligatorii pentru anumite destinatii intra, de asemenea, in responsabilitatea turistului.

Plata

Nu se accepta alte modalitati de plata in afara celor prezentate pe Site si nu ne asumam nici o responsabilitate pentru sumele de bani trimise prin curierat.

In functie de termenii si conditiile impuse de hoteluri, la momentul rezervarii vi se poate cere plata integrala sau partiala a serviciului rezervat, iar plata va fi efectuata in contul Vola.ro, hotelului sau a reprezentantului acestuia.

In anumite cazuri, detaliile cartii dvs. de credit pot fi transferate catre Furnizorul de Servicii Turistice. Furnizorul, in cauza, va prelua platile pentru rezervarile dvs.

Platile pentru hoteluri sunt efectuate in concordanta cu paragraful de mai sus.

Vola.ro sau Furnizorul de Servicii Turistice nu-si asuma nicio obligatie de a emite biletele, voucher-ul sau alte documente de calatorie in cazul neplatii integrale a serviciilor comandate. In orice situatie, sunteti responsabil pentru plata sumelor aferente serviciilor turistice comandate.

Plata se poate efectua cu principalele carti de credit recunoscute si prezentate detaliat pe Site (in subsolul acestuia).

Vola.ro sau Furnizorul de Servicii Turistice isi rezerva dreptul de a incasa suplimentar orice taxe (sau comisioane) care pot sa apara la momentul rezervarilor prin cartile de credit. In acest caz veti fi informat despre comisioanele aplicabile. Vola.ro isi rezerva dreptul de a transfera costurile generate de penalizarile de charge back. Daca rezervarea dvs. este platita cu cartea de credit a unei alte persoane, ne rezervam dreptul de a cere o autorizatie scrisa din partea acelei persoane.

In cazul in care emitentul cartii dvs. de credit o cere, Vola.ro sau Furnizorul de Servicii Turistice isi rezerva dreptul de a trimite biletele, voucher-ele sau alte documente de calatorie la adresa dvs. declarata la momentul emiterii cartii de credit. Informatia eronata despre aceasta adresa se poate reflecta in anularea rezervarii, intarzierea livrarii documenteleor de calatorie si poate determina cresterea tarifului confirmat. Va rugam sa va asigurati ca detaliile adresei dvs. de facturare se potrivesc cu cele de pe extrasul dvs. de cont.

In plus, pentru a minimiza efectele incercarii de fraudare a cartii dvs. de credit, inainte de a emite documentele de calatorie, ne rezervam dreptul de a efectua verificari aleatorii, de a cere dovada adresei dvs. si o copie a cartii de credit, precum si un extras de cont recent.

Toate tarifele si taxele pot fluctua datorita modificarii cursului de schimb.

Pentru mai multe detalii legate de plati va rugam sa accesati zona de Intrebari frecvente.

Modalitati de plata

Documentele de calatorie aferente rezervarii (bilet de avion, voucher de calatorie sau factura) pot fi trimise prin posta electronica, la adresa introdusa in momentul initierii rezervarii, prin posta (la adresa specificata in momentul efectuarii rezervarii) sau pot fi ridicate direct de la sediul nostru. Consultantii nostri va pot da oricand informatii detaliate, daca este necesar.

Utilizarea Site-ului

SC Vola.ro SRL nu este responsabila pentru aptitudinile Utilizatorului de a accesa ori utiliza Site-ul si nici pentru esecurile generate de carenta acestor aptitudini. Vola.ro nu garanteaza ca Site-ul nu poate fi afectat de virusi sau alte actiuni care pot genera defectiuni sau alte pierderi.

Obligatiile utilizatorului

Sunteti de acord sa respectati urmatoarele obligatii incluzand (fara a se limita):

 1. responsabilitatea financiara pentru toate tranzactiile efectuate in contul sau numele dvs.
 2. aveti varsta peste 18 ani si capacitatea legala de initia actiuni juridice
 3. garantarea veridicitatii datelor furnizate despre dvs. sau membrii familiei dvs.
 4. neutilizarea Site-ului in scopuri speculative, a generarii de rezervari false sau frauduloase
 5. Interzicerea transmiterii materialelor politice, pornografice, rasiste sau a altor materiale care contravin legii
 6. Obligativitatea de a nu altera, copia, transmite, distribui, vinde, afisa, licentia sau reproduce continutul Site-ului cu exceptia utilizarii in scop personal si necomercial a unei singure copii a informatiei continuta in Site
 7. Vola.ro nu asigura nici o garantie cu privire la aranjamentele documentelor de calatorie (pasapoarte, vize, vaccinuri necesare etc.), si nici faptul ca informatia de pe Site este actualizata. Drept urmare, este responsabilitatea Utilizatorului de a se asigura ca va calatori in conformitate cu masurile aplicabile acestor documente de calatorie.

Newsletter

Puteti subscrie la newsletter-ul Vola.ro, care va va fi trimis catre adresa dvs. de e-mail si va include noutati si oferte speciale precum si alte informatii.

Interzicerea accesului pe Site

Vola.ro isi rezerva dreptul de a va interzice oricand accesul pe Site fara o notificare prealabila.

Responsabilitatea SC Vola.ro SRL

Vola.ro nu este responsabila pentru pierderile indirecte rezultate din prevederile acestui contract, din utilizarea defectuoasa a Site-ului sau a serviciilor turistice rezervate si achizitionate de pe Site.

Vola.ro nu este responsabila pentru pierderile directe si/sau indirecte suferite de utilizator cauzate de, dar fara a se limita la: posibile diferente de tarif, lipsa de disponibilitate, precum si orice alte informatii incorecte comunicate si/sau preluate de la companiile aeriene si/sau hoteliere sau de catre toti si/sau oricare dintre societatile partenere care furnizeaza servicii turistice prin intermediul Vola.ro).

Vola.ro isi rezerva dreptul sa nu furnizeze serviciile turistice a caror tarife au fost afisate in mod eronat. In cazul aparitiei, respectiv afisarii unor posibile erori de tarifare, utilizatorul este de acord sa renunte la toate si orice pretentii impotriva Vola.ro, urmand ca in cel mai scurt timp posibil Vola sa returneze sumele achitate de utilizator.

Vola.ro este responsabila doar pentru pierderile directe a caror valoare nu va depasi tariful total al serviciilor turistice achizitionate (exceptand cazurile de deces sau accidentele personale a caror valoare nu are limita).

Vola.ro nu poate garanta furnizarea neintrerupta a Site-ului si nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderile de orice natura suferite ca urmare a acestui fapt, inclusiv a unor profituri nerealizate.

Legaturi catre alte Site-uri

Acest Site poate contine legaturi catre alte pagini web externe si operate de alte parti implicate. Vola.ro nu are nici un control sau asociere cu aceste pagini web si nu isi asuma nicio responsabilitate in legatura ca acuratetea, integritatea sau calitatea acestor pagini web ale partilor implicate.

Continutul acestor pagini web externe nu reflecta produsele, serviciile sau informatiile furnizate de Vola.ro. Orice opinii referitoare la continutul acestor pagini web externe vor trebui redirectionate catre administratoriil paginilor in cauza.

Forta Majora sau Insolventa Furnizorului de Servicii Turistice

Vola.ro nu este responsabila in cazul petrecerii unor evenimente cauzate de forta majora sau in cazul in care furnizorul de servicii turistice intra in insolventa. Evenimentele majore includ, dar fara a se limita, interventii guvernamentale, razboaie, rapiri, incendii, inundatii, accidente, furtuni, greve, atacuri teroriste etc. care pot afecta Vola.ro sau furnizorii sai.

Rata de schimb

Ratele de schimb cotate pe Site sunt provenite din mai multe surse si pot sa nu fie intotdeauna actualizate zilnic. Este obligatoriu sa verificati ratele de schimb din ziua in care efectuati rezervarea.

Modificari asupra Site-ului

Vola.ro poate modifica design-ul sau continutul Site-ului, inclusiv disponibilitatea furnizorilor serviciilor turistice, baza de date, precum si alte caracteristici ale Site-ului.

Copyright si Marca Inregistrata

Copyright-ul, drepturile de proprietate si continutul Site-ului sunt rezervate de catre SC Vola.ro SRL. Materialul continut pe Site este proprietatea SC Vola.ro SRL sau a afiliatilor sai, exceptand cazul in care sunt recunoscute ca apartinand altor parti implicate.

Numele Vola.ro, precum si celelalte marci, logo-uri sau elemente grafice continute in Site sunt marci inregistrate ale Vola.ro sau ale afiliatilor sai. Alte nume de companii, produse sau servicii care apar pe Site pot fi marci inregistrate ale respectivilor proprietari. "VOLA.RO CLICK COMPARĂ ZBOARĂ" este marca inregistrata la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci), avand numarul 091629.

Nu aveti nici un drept sau licenta de utilizare a acestor marci inregistrate. Pentru chestiuni legate de copyright pe Vola.ro, va rugam sa ne trimiteti email la adresa copyright@vola.ro

Confidentialitate

Termenii politicii de confidentialitate a Vola.ro sunt prevazuti in acesti Termeni si Conditii. Sunteti de acord cu utilizarea informatiilor dvs. personale de catre Vola.ro sau a afiliatilor si a altor parti implicate, in concordanta cu termenii si in scopul declarat stipulat in Politica de confidentialitate a Vola.ro.

Politica de Securitate

Vola.ro utilizeaza tehnologie securizata pentru a proteja informatiile dvs. personale si tranzactiile financiare. Vola.ro se conformeaza procedurilor si standardelor de securitate stipulate in Politica de Securitate a Vola.ro. Achizitiile online nu mai sunt de mult o noutate. Daca veti alege sa platiti cu cartea de credit, detaliile cartii dvs. de credit sunt criptate in timpul tranzactiei, determinand o securitate marita. Vola.ro utilizeaza tehnologia Secure Socket Layer (SSL) care asigura proceselor de achizitionare online prin intermediul cartii de credit, o securitate marita.

Modificari ale Termenilor si Conditiilor

Vola.ro isi rezerva dreptul de a modifica sau actualiza oricand Termenii si Conditiile referitoare la utilizarea acestui Site, fara notificare prealabila catre Utilizatori. Versiunea actuala a Termenilor si Conditiilor va fi afisata pe Site din data in care modificarile intra in vigoare. Continuarea utilizarii acestui Site dupa publicarea acestor modificari va constitui acceptul dvs. cu privire la aceste modificari.

Legea guvernanta Acesti Termeni si Conditii reprezinta contractul intre Utilizator si Vola.ro si este guvernat de legile din Romania. In cazul existentei unor litigii, instanta judecatoreasca competenta este considerata instanta municipiului Bucuresti. In cazul existentei unor litigii, va fi luata in considerare varianta in limba romana a termenilor si conditiilor.

 Smart Connection si garantia Smart Connection

Motorul de cautare VOLA.RO ofera Utilizatorilor o functie Smart Connection (denumita in continuare "Smart Connection"), care este un instrument de cautare avansata pentru combinatii de zboruri. Combinatiile gasite folosind functia Smart Connection includ doua sau mai multe zboruri ale uneia sau mai multor companii aeriene, dar fiecare zbor este tratat ca un serviciu separat, iar companiile aeriene nu coopereaza in organizarea unei astfel de calatorii. Combinatia de zboruri gasite folosind functia Smart Connection va fi denumita in continuare "Calatorie".

Achizitionarea de bilete pentru o anumita Calatorie Smart Connection nu reprezinta achizitia unui singur bilet de avion pentru mai multe zboruri, cu una sau mai multe conexiuni. Atunci cand se decide cumpararea biletelor de avion gasite folosind Smart Connection, Utilizatorul va efectua in mod formal o REZERVARE pentru fiecare bilet separat, al uneia sau mai multor companii aeriene.

Avand in vedere ca Utilizatorul achizitioneaza bilete separate pentru fiecare zbor ca parte a Calatoriei si intrucat configuratiile conexiunilor de zbor pot oferi o perioada scurta de timp pentru conexiune (in functie de parametrii de cautare indicati de Utilizator si de disponibilitatea zborurilor), in achizitionarea de bilete pentru o Calatorie Smart Connection poate sa apara riscul anularii unui zbor, intarzierea sau schimbarea orei, astfel incat poate rezulta incapacitatea de a utiliza conexiunea ulterioara sau conexiunile Calatoriei.

In cazul in care rezultatele cautarii cu functia Smart Connection ofera informatii conform carora Calatoria este acoperita de Garantia Smart Connection, acest lucru inseamna ca atunci cand se achizitioneaza bilete ca parte a acestei Calatorii, Utilizatorul va primi de la VOLA.RO, fara costuri suplimentare, ajutor pentru cazurile si in conditiile descrise dupa cum urmeaza (denumit in continuare "Garantia Smart Connection"):

Baza pentru utilizarea Garantiei Smart Connection:

Utilizatorul poate folosi Garantia Smart Connection daca una dintre conexiunile din cadrul Calatoriei va fi anulata, intarziata sau atunci cand orarul calatoriei este schimbat, rezultand in incapacitatea Utilizatorului de a efectua transferul planificat in cadrul Calatoriei sau daca Utilizatorul se afla in imposibilitatea de a ajunge la destinatia Calatoriei. Se presupune ca transferul nu poate avea loc atunci cand:

 1. Utilizatorul are mai putin de 45 de minute pentru transfer, conform urmatoarelor dispozitii;
 2. Utilizatorul are mai putin de 90 minute pentru transfer atunci cand calatoreste cu bagaj de cala;
 3. Utilizatorul are mai putin de 60 de minute pentru transfer atunci cand transferul presupune schimbarea terminalului in cadrul aeroportului;
 4. Utilizatorul are mai putin de 110 minute pentru transfer atunci cand calatoreste cu bagaj de cala, iar transferul necesita schimbarea terminalului in cadrul aeroportului;
 5. Utilizatorul are mai putin de 180 de minute pentru transfer atunci cand calatoria necesita schimbarea aeroportului cu un alt aeroport in aceeasi zona metropolitana.

Pentru a stabili orele de plecare si sosire ale avionului, precum si timpul disponibil pentru transfer intre conexiuni, datele de pe site-ul http://uk.flightaware.com/ sunt considerate oficiale.

Garantia Smart Connection nu este in vigoare atunci cand Utilizatorul nu si-a indeplinit indatoririle minime si necesare pentru fiecare conexiune a Calatoriei, chiar daca a existat o intarziere privind zborul sau o modificare dezavantajoasa a orarului aerian.

Utilizarea Garantiei Smart Connection este conditionata de notificarea imediata a VOLA.RO de catre Utilizator, folosind numarul de telefon pentru Suport Clienti VOLA.RO, +40214075300, a imposibilitatii de a folosi conexiunea urmatoare in cadrul Calatoriei si in ceea ce priveste cauzele unei astfel de imposibilitati. Notificarile sunt primite 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana.

 1. Atunci cand Utilizatorul va primi informatii cu privire la schimbarea orarului de zbor sau anularii zborului, cu mai mult de 48 de ore inainte de inceperea planificata a Calatoriei, notificarea imediata a VOLA.RO inseamna furnizarea de informatii de catre Utilizator in termen de 24 de ore de la momentul in care Utilizatorul a primit astfel de informatii.
 2. Atunci cand Utilizatorul va primi informatii cu privire la schimbarea orarului de zbor sau anularii zborului cu mai putin de 48 de ore inainte de inceperea planificata a Calatoriei sau cand Calatoria este deja in desfasurare, notificarea imediata a VOLA.RO inseamna furnizarea de informatii de catre Utilizator in termen de 2 ore de la momentul in care Utilizatorul a primit o astfel de informatie

Garantia Smart Connection nu este in vigoare pentru conexiunile gasite de Utilizator folosind functia Smart Connection, pentru care, potrivit VOLA.RO, timpul de transfer luat in considerare nu asigura o marja de siguranta suficienta. In astfel de cazuri, rezultatele cautarii nu contin informatiile Garantiei Smart Connection.

Suportul oferit Utilizatorului in cadrul Garantiei Smart Connection

Imediat, dar nu mai tarziu de 3 ore (sau in cazul in care Calatoria nu a inceput inca in maxim 12 ore, dar minim 6 inainte de inceperea calatoriei) din momentul primirii notificarii Utilizatorului despre incapacitatea de a efectua transferul, VOLA.RO va notifica Utilizatorul cu privire la conexiunile alternative disponibile care ar permite Utilizatorului sa ajunga la destinatia Calatoriei sau sa revina la punctul initial al Calatoriei, la cererea Utilizatorului. VOLA.RO va trebui sa ii ofere Utilizatorului conexiuni alternative care permit continuarea Calatoriei nu mai tarziu de 48 de ore de la primirea de informatii de la Utilizator privind esecul de a efectua transferul (sau in cazul in care calatoria nu a fost inca inceputa, in termen de 48 de ore de la momentul inceperii planificate initial a Calatoriei) (denumita in continuare "Conexiune Alternativa").

In cazul in care conexiunea de zbor nu va fi posibila pentru intreaga sau o parte a Calatoriei, in cazuri exceptionale VOLA.RO poate oferi o Conexiune Alternativa pentru alte mijloace de transport decat transportul aerian.

Utilizatorul poate sa selecteaze o Conexiune Alternativa dintre conexiunile propuse de VOLA.RO sau poate sa propuna propria Conexiune Alternativa, cu precizarea ca aceasta Conexiune Alternativa propusa trebuie sa fie egala ca pret sau mai ieftina decat Conexiunile Alternative propuse de VOLA.RO

In cazul in care Utilizatorul aproba Conexiunea Alternativa propusa de VOLA.RO, VOLA.RO se angajeaza sa acopere costul acesteia, pana la o suma egala cu triplul costului total al biletelor de avion suportate de Utilizator care constau in Calatoria initiala (denumita in continuare "Limita").

 1. in cazul costul unei Conexiuni Alternative selectate de catre Utilizator depaseste Limita, VOLA.RO va fi obligata sa acopere costurile pana la valoarea Limita numai in cazul in care Utilizatorul va acoperi restul, in timp ce VOLA.RO nu este obligata sa acopere temporar excedentul pentru Utilizator.
 2. Limita se aplica o data pentru intreaga Calatorie si nu va fi reinnoita cand un alt transfer in cadrul aceleiasi Calatorii devine imposibil.
 3. Garantia Smart Connection nu acopera alte costuri care pot rezulta dintr-o schimbare cauzata de intarziere, anulare sau modificare de calendar, in special costuri de cazare si masa.

In cazul in care, in termen de 24 de ore de la primirea notificarii de la Utilizator in legatura cu imposibilitatea de a efectua transferul, VOLA.RO nu este in masura sa ofere o Conexiune Alternativa care sa permita continuarea Calatoriei in termen de 48 de ore de la momentul notificarii primite de la Utilizator (sau in cazul in care calatoria nu a inceput inca, in termen de 48 de ore de la inceperea planificata initial a Calatoriei), Utilizatorul va avea dreptul sa primeasca de la VOLA.RO o suma egala cu valoarea totala a pretului pentru biletele care compun Calatoria Smart Connection initiala, in loc sa acopere costurile Conexiunii Alternative.

Pentru a utiliza Garantia Smart Connection, Utilizatorului i se poate solicita sa intreprinda actiuni care sunt in mod rezonabil specificate de un consultant VOLA.RO, de exemplu, sa se prezinte la un anumit birou in aeroport pentru a finaliza formalitatile necesare in ceea ce priveste schimbul unui bilet neutilizat si continuarea calatoriei. Atunci cand nu sunt intreprinse astfel de actiuni, Garantia Smart Connection nu poate fi utilizata.

In cazul in care Clientul cumpara un bilet in mod independent, fara acordul VOLA.RO, atunci Garantia Smart Connection nu poate fi utilizata de catre Utilizator.

Transferul drepturilor

Ca urmare a prevederilor Garantiei Smart Connection Utilizatorul transfera catre VOLA.RO toate pretentiile fata de operatorul de transport aerian (sau transportatori, in functie de situatie), la care el sau ea are dreptul si, de asemenea, atunci cand biletul este acoperit in caz de intarziere de zbor, anulare sau schimbare de orar, creantele impotriva asiguratorului (sau asiguratorilor, in functie de situatie), care pot aparea ca urmare a intarzierilor de zbor, anularilor sau modificarilor de orar.

Transferul se face in urmatoarele conditii, care trebuie sa fie indeplinite simultan:

 1. Aparitia creantelor mentionate mai sus impotriva transportatorului sau respectiv asiguratorului;
 2. VOLA.RO acopera costurile Conexiunii Alternative, in conformitate cu litera i) de mai sus sau in functie de situatie, VOLA.RO plateste Utilizatorului o suma egala cu valoarea totala a pretului pentru biletele care compun Calatoria initiala in conformitate cu litera j) de mai sus, in legatura cu circumstantele care au dus la pretentiile Utilizatorului impotriva transportatorului sau, respectiv, asiguratorului.

Suma totala a transferurilor, ca urmare a dispozitiilor mentionate anterior, pentru o singura Calatorie nu poate depasi valoarea costurilor Conexiunilor Alternative suportate de VOLA.RO in legatura cu Calatoria sau in cazul in care VOLA.RO plateste Utilizatorului o suma corespunzatoare cu Limita - suma limita. Pentru a stabili care cerere a fost transferata catre VOLA.RO si in ce suma, se stabileste ca cererile impotriva unui asigurator sunt transferate mai intai, iar creantele impotriva unui operator de transport sunt transferate dupa. In cazul in care se transfera pretentii fata de mai mult de un asigurator sau operator, acestea sunt transferate in ordinea in care au fost create.

In cazul in care transferul conform prezentului document este ineficace sau contestat in totalitate sau partial, Utilizatorul se angajeaza sa efectueze actiunile necesare pentru a realiza un transfer eficient la cererea VOLA.RO, pana la si inclusiv la semnarea unui acord separat, inclusiv un acord scris. Mai mult decat atat, la cererea VOLA.RO Utilizatorul va notifica asiguratorii sau, respectiv, operatorii de transport cu privire la transferul efectuat.

Prin achizitionarea unui zbor Smart Connection de pe site-ul www.vola.ro, Pasagerul accepta ca, in cazul anularii/modificarii unui zbor/segment de zbor din vina companiilor aeriene (indiferent de motiv), VOLA.RO sa actioneze in numele sau pentru a solicita rambursarea de catre compania aeriana a costurilor biletului de avion si pentru obtinerea eventualelor compensatii. VOLA.RO va folosi sumele primite din partea companiei aeriene pentru a aplica „Garantia Smart Connection”, iar in eventualitatea in care Garantia Smart Connection este acoperita cu o suma mai mica decat cea primita de la compania aeriana, VOLA.RO va transfera diferenta catre Pasageri.

Prin alegerea unui zbor Smart Connection, Pasagerii transfera companiei VOLA.RO toate drepturile si titlurile impotriva transportatorilor sau liniilor aeriene si o autorizeaza pe VOLA.RO sa depuna cereri de compensare la companiile aeriene in numele lor, in baza Regulamentului CE nr. 261/2004 al Parlamentului European si al Consiliului European din 11 februarie 2004, ce stabileste principii universale privind despagubirile si ajuta Pasagerul in cazul intarzierilor, modificarilor sau anularilor conexiunilor de zbor sau refuzului la imbarcare (denumita in continuare "Revendicare").

In anumite situatii, VOLA.RO, partenerii VOLA.RO autorizati, contractanti sau furnizori de servicii vor solicita catre Pasageri anumite documente si informatii iar acestia se obliga sa accepte sa le puna la dispozitie. Prin luarea la cunostinta a acestor termeni si conditii, Pasagerii beneficiaza de serviciile VOLA.RO si intra in posesia documentelor de calatorie. Pentru a beneficia de diferenta ramasa ca urmare a sumelor primite din partea companiei aeriene si a aplicarii „Garantiei Smart Connection”, Pasagerii pot depune o solicitare de rambursare la adresa de email rezervare @ vola.ro, furnizand datele bancare pentru a fi folosite la rambursare (IBAN, titular IBAN, numar de rezervare, nume pasageri).

Mai mult, Pasagerul care beneficiaza de serviciile oferite de Vola.ro, imputerniceste compania VOLA.RO, partenerii acesteia, contractantii si furnizorii de servicii autorizati sa reprezinte Pasagerul in procesul de executare a tuturor reclamatiilor impotriva transportatorilor aerieni vizati si sa exercite actiuni in justitie sau orice alte masuri necesare in numele Pasagerului. In cazul in care se stabileste o jurisprudenta pozitiva si obtinerea unor despagubiri sau compensatii, compania VOLA.RO, partenerii sai, contractantii sau furnizorii de servicii autorizati de VOLA.RO care participa direct sau indirect la procesul de executare a cererii de despagubire au dreptul sa retina intre 35% si 100% din fiecare compensatie obtinuta cu succes. Suma comisionului depinde in mod direct de costurile suplimentare suportate de VOLA.RO pentru a aplica „Garantia Smart Connection” de care Pasagerul a beneficiat.