X
Se incarca...

Bilete de avion către Oradea

prețuri de la

Se aplică taxă de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €

Bilete de avion ieftine -

din România către Oradea

 

LANGM_JS_PLUS_FLIGHT_TYPE_TF_DISCLAIMER

Zboruri ieftine din România către Oradea

Rezerva acum! Preturile se pot modifica! Se adauga taxa de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €
Vezi mai multe zboruri

Oferte speciale către Oradea

Zboara catre Oradea

ORADEA - Bilete de Avion ORADEA

Bilete de avion Oradea - compara in timp real toate zborurile disponibile

Sistemul de rezervari Vola.ro iti permite sa alegi cele mai convenabile bilete de avion catre Oradea. Completeaza formularul, compara zborurile si rezerva online.

Zbori la Oradea? Afla mai multe:
Orasul Oradea este capitala judetului Bihor si este amplasat in zona de vest a Romaniei, pe raul Crisul Repede, la mica distanta de granita cu Ungaria. Oradea este un important centru cultural si comercial al zonei. Poti admira cladiri cu o arhitectura impresionanta, muzee, biserici, sa mergi la teatru sau sa iei masa la un restaurant din oras.

Limba oficiala este romana dar romanii sunt cunoscuti pentru ca vorbesc fluent si engleza, franceza sau germana.

Istoria orasului Oradea
Oradea s-a numit cu ani in urma Oradea Mare. In anul 1204, printr-un document papal, se scoate in evidenta existenta unei populatii ortodoxe in Oradea. In anul 1241, dominatia maghiara a fost slabita de atacul tatarilor care au distrus Oradea. Dupa 1989, odata cu sfarsitul comunismului in Romania, in Oradea se dezvolta un centru universitar care este in acest moment foarte important in partea vestica a Romaniei. In Cetatea Oradiei a existat un observator astronomic inca din Evul Mediu, fiind printre primele din Europa.

Cand sa vizitezi Oradea?
Daca vrei sa vizitezi orasul, cea mai buna perioada este primavara, inceputul si sfarsitul verii. Asta ca sa nu prinzi calduri mari si sa te poti bucura de o masa in aer liber. Daca mergi in Oradea iarna, de sarbatori, cu siguranta vor fi organizate evenimente iar daca iubesti sporturile de iarna poti merge la patinoar pentru a face miscare o ora, doua. Dupa aceea poti sa iei masa la un restaurant in centrul orasului.

Ce sa faci in Oradea?
Poti incepe prima zi cu vizite la Biserica Ortodoxa (construita in stil baroc, biserica mai poarta si numele de Biserica cu Luna), la Palatul Moskovits si Palatul Ullmann construit in anul 1913. Merita sa mergeti intr-o seara si la teatrul de stat, care este o cladire frumoasa in centrul orasului Oradea.

Daca ai timp poti face o mica drumetie pana la baile Felix (care se afla la doar 8 km de Oradea) si Baile 1 Mai (care se afla la doar 4 km de Oradea). Aici sunt ape termale cu efecte terapeutice. Mai gasiti in zona si Craterul de la Betfia si Paraul Termal Petea, a carei vegetatie tropicala este unica in Europa. Daca ai prea multa energie, mergi intr-o seara si intr-un club.

Unde mananci in Oradea?
In centrul orasului veti gasi restaurante cu specific romanesc si international. Pentru specialiati traditionale va recomandam restaurantul Taverna de pe Strada Mihai Eminescu iar pentru bucatarie fusion Restaurantul Cyrano de pe Strada Republicii. O cina in doi costa de la 60 de lei in sus.

Cat costa 1 zi in Oradea?
La un hotel de 3*, pentru o camera de 2 persoane veti plati aproximativ 180 de lei pe noapte, la un hotel de 2* veti plati aproximativ 130 lei pe noapte iar la un hotel de 4* veti plati aproximativ 250 lei pe noapte. Un bilet pentru o piesa la teatru variaza intre 12 si 25 de lei.

In Oradea sunt doua patinoare. Patinoarul de la Vointa are 1200 mp iar programul este de la 9 la 21 si un bilet costa 5 lei pe zi pentru copii si 7 lei pe zi pentru adulti. O pereche de patine se poate inchiria cu 5 lei / ora. Patinoarul din parcarea ERA Shopping Park are 800 mp. Costul pentru inchirerea unei perechi de patine este de 10 lei / adult si 8 lei/ copii sub 10 ani. Biletul pentru o ora si jumatate costa 10 lei. Programul este intre orele 10-22.

Cartile de credit Visa, MasterCArd sunt acceptate aproape peste tot in Oradea. Veti gasi ATM-uri in aeroport si langa banci.

Cum ajungi in Oradea?
Va puteti cumpara un bilet de avion spre Aeroportul Oradea din principalele orase ale tarii. In oras puteti lua mijloacele de transport in comun, taxiul sau sa inchiriati o masina.