X
Se incarca...

Bilete de avion către Pisa

prețuri de la

+ taxă de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €

Bilete de avion ieftine -

din România către Pisa

 

LANGM_JS_PLUS_FLIGHT_TYPE_TF_DISCLAIMER

Zboruri ieftine din România către Pisa

Rezerva acum! Preturile se pot modifica! Se adauga taxa de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €
Vezi mai multe zboruri

Oferte speciale către Pisa

Zboara catre Pisa

PISA - Bilete de avion PISA

Bilete de avion Pisa - compara in timp real toate zborurile disponibile

Sistemul de rezervari Vola.ro iti permite sa alegi cele mai convenabile bilete de avion catre Pisa. Completeaza formularul, compara zborurile si rezerva online.

Zbori la Pisa? Afla mai multe:
Pisa este recunoscuta in intreaga lume pentru imaginea turnului inclinat care reuseste sa sfideze secolele, in ciuda solului dificil in care este ancorat. Si totusi Pisa are multe alte lucruri de oferit: biserici si palate impunatoare, poduri vechi de secole peste raul Arno si o universitate care dateaza din secolul XII.

Limba oficiala este italiana insa numerosi localnici vorbesc si alte limbi de circulatie internationala precum engleza.

Istoria orasului Pisa
Pisa este fondata in jurul anului 180 AD ca si colonie romana, sub numele de Pisae. Ulterior prabusirii Imperiului Roman, Pisa incepe sa-si sporeasca influenta in nordul Italiei prin diferite tratate comerciale, achizitii de pamanturi si miscari populare. In 1075 in Pisa este adoptat un cod de legi cunoscut sub numele de Conseutudini di Mare, care reglementeaza activitatea comerciala in continua expansiune a orasului. In urmatoarele secole Pisa participa la prima cruciada, fondeaza puncte comerciale in Africa si Orientul Apropiat si incheie un tratat cu Imperiul Bizantin. In aceasta perioada incepe constructia minunatului complex Campul Miracolelor cu Domul, Baptiseriul si, in 1172, Turnul din Pisa, initial in pozitie verticala. Puterea Pisei incepe sa se clatine incepand din secolul XIII cand pierde mai multe razboaie cu cetatile invecinate Florenta si Genova. Tot in aceasta perioada incepe sa se incline si turnul emblema a orasului in ciuda eforturilor comunitatii de a opri inclinarea. Din varful turnului inclinat, intre 1589 si 1591, Galileo Galilei, care in acea perioada preda matematica la Universitatea din Pisa, organizeaza mai multe experimente in baza carora elaboreaza faimoasa teorie a fortelor gravitationale. Astazi Pisa este un oras mandru de istoria sa de aproximatv 100.000 locuitori si una din principalele destinatii turistice ale Italiei.

Cand sa vizitezi Pisa?
Pisa beneficeaza de un climat mediteranean, cu ierni blande si veri toride. In general e bine sa eviti lunile de vara cand temperaturile pot deveni insuportabile. Primavara este o perioada minunata pentru a explora Pisa si regiunea inconjuratoare Toscana, recunoscuta pentru frumusetea peisajelor.

Ce sa faci in Pisa?
Pisa nu inseamna numai Turnul Inclinat din complexul architectonic Campul Miracolelor. In oras sunt numeroase biserici, palate si muzee cu colectii impresionate de arta din perioada renasterii. Din Pisa se pot face excursii de o zi catre alte orase minunate din Toscana precum Florenta sau Luca.

Unde mananci in Pisa?
In Pisa se poate manca in numeroase restaurante sau pizerii cu specific italienesc. Localurile din zona Campul Miracolelor sunt mai scumpe si sufocate de turisti dar la 5, 10 minute de mers pe jos se gasesc numeroase restaurante cu mancare buna la un pret atractiv. Unele din cele mai bune localuri sunt: Osteria di Culegna unde se poate incerca bucataria toscana, La Stanzia cu mancare din sudul Italiei sau Osteria dei Cavaleri.

Cat costa 1 zi in Pisa?
Cartile de credit Visa, MasterCard/Eurocard sunt aceptate aproape pretutindeni in Pisa, mai ales in centrele comerciale, benzinarii si supermarketuri. De asemenea puteti gasi ATM-uri aproape peste tot: langa banci, in aeroporturi si in majoritatea statiilor de tren. Pentru cei cu buget economic o zi in Pisa incluzand cazare si masa incepe de la 40 euro/persoana. Cu 100 euro/persoana poti sa te cazezi la un hotel de 5* cu 2 mese incluse.

Cum ajungi in Pisa?
Daca iti cumperi bilet de avion este bine sa stii ca Aeroportul International Galileo Galilei este situat foarte aproape de centrul Pisei, la 10 minute de mers cu autobuzul si 5 minute cu trenul. Numeroase curse low cost aterizeaza aici. Principala gara din oras este Pisa Centrale. Aici opreste trenul care leaga Roma de Genova. Gara are si un serviciu unde se pot lasa bagajele daca planuiti o excursie de o zi in acest oras.