X
Se incarca...

Bilete de avion către Larnaca

prețuri de la

+ taxă de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €

Bilete de avion ieftine -

din România către Larnaca

 

LANGM_JS_PLUS_FLIGHT_TYPE_TF_DISCLAIMER

Zboruri ieftine din România către Larnaca

Rezerva acum! Preturile se pot modifica! Se adauga taxa de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €
Vezi mai multe zboruri

Oferte speciale către Larnaca

Zboara catre Larnaca

LARNACA - Bilete de Avion LARNACA

Bilete de avion Larnaca - compara in timp real toate zborurile disponibile

Sistemul de rezervari Vola.ro iti permite sa alegi cele mai convenabile bilete de avion catre Larnaca. Completeaza formularul alaturat, compara zborurile si rezerva online.

Zbori la Larnaca? Afla mai multe:
Larnaca este probabil cel mai vechi oras din Cipru, exista dovezi ca acest oras a fost locuit acum 6000 de ani. Larnaca zilelor noastre este, la fel ca majoritatea oraselor cipriote de pe coasta, impartita in doua zone importante: centrul vechi si centrul turistic ce se afla de-a lungul coastei si este plin de hoteluri si restaurante.

Istoria orasului Larnaca
Spre deosebire de multe alte orase vechi din Cipru care au fost abandonate de catre locuitorii lor, Larnaca exista de mai bine de 6000 de ani. Istoria recenta a orasului ilustreaza dezvoltarea rapida a Ciprului. In 1973 populatia orasului era de 22.000 de locuitori. In 1974 Turcia a invadat Ciprul, iar armata turca a dislocat peste 200.000 de greci ciprioti din partea nordica a tarii. Larnaca a primit peste 40.000 de refugiati, triplandu-si astfel populatia, care ajunge la aproximativ 72.000 de locuitori in anul 2001.

Ce sa faci in Larnaca?
Cea mai populara atractie din Larnaca, in afara de plaja si mare, este Vechiul Kitium (numele vechi al orasului). Langa Aeroportul International din Larnaca se gaseste Lacul Sarat Larnaca. Acesta se umple cu apa in timpul iernii si este vizitat de carduri de flamingo, care poposesc aici din noiembrie si pana in martie. Lacul seaca in timpul verii.

O alta atractie a orasului Larnaca este Agios Lazarus (Biserica lui Lazar), biserica ortodoxa, care a fost construita pe mormantul Sf. Lazar. Sarcofagul din marmura poate fi vazut in incinta bisercii si astazi.

Larnaca este una dintre cele mai populare statiuni din Cipru. Exista numeroase plaje care inconjoara orasul, iar dintre cele mai populare mentionam Phinikoudes si McKenzie.

Situl arheologic si cele sase muzee se gasesc chiar in centrul orasului. Sporturile de vara si cele maritime sunt populare, iar magazinele sunt bine aprovizionate cu suveniruri, haine si bijuterii. De asemenea, de curand s-a deschis in Larnaca un complex de sase cinema-uri numit K-Cineplex.

Unde mananci in Larnaca?
Cel mai usor mod de a gasi un restaurant bun in Larnaca este sa te plimbi prin oras, pana descoperi un loc plin cu localnici si nu cu turisti. Exista o larga varietate de restaurante, taverne, cafenele si baruri unde se poate manca in Larnaca. Poti gasi toate specialitatile, de la traditionalele restaurante grecesti la pub-urile irlandeze, de la fast-foodurile McDonalds la bucataria cipriota (cele mai savurate sunt cunoscutele aperitive «meze» facute de obicei din fructe de mare).

Cum ajungi in Larnaca? Daca te tenteaza un bilet de avion, este bine sa stii ca Aeroportul International Larnaca este cel mai mare din Cipru si este localizat la 6 kilometri de centrul orasului. Un taxi ajunge in oras in 15 minute, dar se poate calatori si cu autobuzele, conform unui orar fix al acestora. Celalalt mod de a ajunge in Larnaca este cu ajutorul feribotului de pe continent (Grecia).