X
Se incarca...

Bilete de avion către Cairo

prețuri de la

+ taxă de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €
26 mar 02 apr Dată plecare

Bilete de avion ieftine -

din România către Cairo

 

LANGM_JS_PLUS_FLIGHT_TYPE_TF_DISCLAIMER

Zboruri ieftine din România către Cairo

Rezerva acum! Preturile se pot modifica! Se adauga taxa de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €
Vezi mai multe zboruri

Oferte speciale către Cairo

Zboara catre Cairo

CAIRO - Bilete de avion CAIRO

Bilete de avion Cairo - compara in timp real toate zborurile disponibile

Sistemul de rezervari Vola.ro iti permite sa alegi cele mai convenabile bilete de avion catre Cairo. Completeaza formularul alaturat, compara zborurile si rezerva online.

Zbori la Cairo? Afla mai multe:
Cairo care in limba araba inseamna Cuceritorul este capitala Egiptului, cel mai mare oras din Africa si unul din marile metropole ale lumii. Alintat drept “orasul celor o mie de minarete” Cairo este un oras definitoriu pentru cultura islamica cu o universitate faimoasa situat in apropierea unor minuni antice precum Sfinxul si Piramidele.

Limba oficiala este araba, insa multi localnici, in special cei tineri, vorbesc si alte limbi de circulatie internationala.

Istoria orasului Cairo
Zona din jurul orasului de azi Cairo a fost locuita din cele mai vechi timpuri, insa de abia in secolul al IV-lea aici a fost infintat un mic fort - Babylon de catre romani. Fortareata devine nucleul comunitatii de crestini care s-a dezvoltat aici, separata de biserica Romei si de cea a Constantinopolului. In 641 Egiptul este cucerit de arabi iar comandantul militar Amr ibn al-'As infinteaza o noua asezare, Fustat, la nord de vechea fortareata, care devine capitala a Egiptului.
In secolul al X-lea, in timpul Califatului Fatimid, la nord-est de Fustat este construita o noua fortareata numita Cairo care avea sa devina locuinta califului. In aceasta perioada Cairo devine un centru cultural important al lumii islamice, sunt construite moscheea Al-Azhar care avea sa devina sediul celei de-a treia universitati ca vechime din lume, precum si o biblioteca cu sute de mii de carti. Treptat noua fortareata se extinde si ocupa toate asezarile anterioare. In secolul al XII-lea Cairo devine capitala noului stat condus de Saladin. In timpul domniei sale este construita Citadela, o fortareata care va gazdui sediul administrativ al Egiptului pana in secolul al XIX-lea.
In secolul al XIII-lea soldatii sclavi cunoscuti sub numele de mameluci se revolta si, ca si predecesorii lor, stabilesc Cairo drept capitala noii dinastii. Orasul continua sa fie un centru cultural foarte important si un punct comercial pe drumul matasii.
La jumatatea secolului al XIV-lea populatia orasului se aproprie de jumatate de million de locuitori facand din Cairo cel mai mare oras la vest de China.
Importanta orasului scade pe masura ce se gasesc alte cai comerciale catre China iar in secolul al XVI-lea, cand Imperiul Otoman cucereste Egipul, Cairo devine o simpla capitala provinciala. In timpul razboaielor napoleoniene generalul de origine albaneza Muhammad Ali Pasa devine noul conducator al Egiptului si infinteaza o noua dinastie. Ali Pasa si predecesorul sau modernizeaza orasul dar in final dinastia acestora cade iar la sfarsitul secolului al XIX-lea controlul este preluat de englezi. In zilele noastre Cairo isi pastreaza rolul de principal centru economic si cultural din zona Orientului Mijlociu.

Cand sa vizitezi Cairo?
Cel mai bun anotimp sa vizitezi Cairo este iarna cand ziua temperaturile sunt pana in 25 grade iar noaptea in general nu scad sub 10 grade. Primavara de asemenea este placuta desi scurta. In lunile de vara nu este recomandat sa vizitezi orasul, zilele sunt caniculare.

Ce sa faci in Cairo?
Camin pentru 17 milioane de oameni, cu cladiri moderne situate printre cladiri vechi din patrimoniul universal, orasul poate parea la inceput sufocant, imens si haotic. Totusi cu putina orientare si cu o planificare in prealabil aceasta problema se poate rezolva. Cele mai importante obiective turistice ale orasului sunt: Muzeul Egiptean (care gazduieste cea mai mare colectie de antichitati egiptene din lume), si bazarul Khan El-Khalili. Pe malul estic al Nilului se afla Vechiul Cairo, cu ruinele fortaretei romane, Fustat prima capitala islamica, cartierul Copt cu bisericile sale vechi de secole. Putin mai la est se afla impunatoarea Citadela, fortareata construita de Saladin care inca mai are functionale o parte din conductele de piatra care duceau apa din Nil in cetate. In imprejurumile orasului se afla celebrele piramide si sfinxul, singurele din cele 7 minuni ale lumii care au supravietuit pana astazi dar si alte situri arheologice precum ruinele vechii capitale Memphis sau Satul Faraonilor.

Unde mananci in Cairo?
Cairo are un numar impresionant de restaurante si localuri pentru toate preferintele. Mancare ieftina poate fi gasita in restaurantele de pe strada sau in snack baruri. Restaurante mai scumpe se gasesc in hoteluri sau pe vasele ancorate pe Nil. Granita dintre restaurant si cafenea nu este bine definite in Cairo, in multe localuri poti sa bei doar o cafea.
In general restaurantele din centrul orasului ofera mancare buna la un pret accesibil in timp ce restaurantele din Zamalek si Mohandiseen ofera mancare de calitate dar la un pret mai ridicat.

Cat costa 1 zi in Cairo?
Cartile de credit Visa, MasterCard/Eurocard sunt aceptate aproape pretutindeni in Cairo, mai ales in centrele comerciale, benzinarii si supermarket. De asemenea sunt tot mai multe ATM-uri, mai ales in locurile publice intens circulate. Pentru cei cu buget economic o zi in Cairo incluzand cazare si masa incepe de la 40 euro/persoana. Cu 80 euro/persoana poti sa te cazezi la un hotel de 5* cu 2 mese incluse.

Cum ajungi in Cairo?
Daca vrei sa iti cumperi un bilet de avion este bine de stiut ca Aeroportul International din Cairo este al doilea ca marime din Africa si opereaza mai ales curse de linie catre destinatii din toata Europa. De la aeroport se poate ajunge in centrul orasului cu taxiul sau cu autobuzul. Trenurile care pornesc catre Alexandria pleaca din statia Ramses, in timp ce trenurile care merg catre Luxor si Aswan, aflate in sudul tarii, pornesc din gara Giza. De asemenea se poate pleca din Cairo cu autobuzul catre toate localitatile importante din Egipt. Nu este recomandat sa mergi in Cairo cu masina datorita traficului si aglomeratiei din acest oras.