X
Se incarca...

Bilete de avion către Belgrad

prețuri de la

+ taxă de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €
04 mar 11 mar Dată plecare

Bilete de avion ieftine -

din România către Belgrad

 

LANGM_JS_PLUS_FLIGHT_TYPE_TF_DISCLAIMER

Zboruri ieftine din România către Belgrad

Rezerva acum! Preturile se pot modifica! Se adauga taxa de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €
Vezi mai multe zboruri

Oferte speciale către Belgrad

Zboara catre Belgrad

BELGRAD - Bilete de avion BELGRAD

Bilete de avion Belgrad - compara in timp real toate zborurile disponibile

Sistemul de rezervari Vola.ro iti permite sa alegi cele mai convenabile bilete de avion catre Belgrad. Completeaza formularul alaturat, compara zborurile si rezerva online.

Zbori la Belgrad? Afla mai multe:

Belgrad este un oras viu, o adevarata metropola, o punte de legatura intre est si vest. Situat la confluenta Dunarii cu raul Sava, orasul a suferit multe asedii si distrugeri de-a lungul secolelor, cele mai recente datand din timpul razboiului din fosta Iugoslavie. De fiecare data orasul insa a renascut si a stiut sa-si pastreze spiritul unic.

Limba oficiala este sarba insa multi locuitori cunosc si alte limbi de circulatie internationala.

Istoria orasului Belgrad
Datorita amplasarii strategice, la rascrucea a doua rauri europene importante, orasul are o istorie lunga care incepe din epoca preromana. In timpul Imperiului Roman orasul purta denumirea de Singidunum, parti din vechea colonie putand fi vazute in cadrul fortaretii Kalemegdan. In secolul 7 orasul este ocupat de sarbi devenind treptat centru statului sarb. In timpul evului mediu Belgradul are o istorie agitata fiind disputat de puterile din zona: Regatul Ungar, Taratul Bulgar si mai apoi Imperiul Otoman care ocupa orasul mai multe secole. In aceasta perioada orasul cunoaste o puternica influenta orientala, construnindu-se numeroase cladiri cu arhitectura otomana. De abia in secolul XIX Belgradul ca si Serbia isi recastiga influenta devenind centrul statului sarb. In prezent Belgradul este un oras dinamic care isi redescopera atractiile, cu o viata culturala activa.

Cand sa vizitezi Belgrad?
Belgradul are o clima temperat continentantala cu influente mediteraneene. Cum iernile pot fi destul de friguroase iar verile calduroase cel mai potrivit anotimp pentru vizitat orasul este primavara.

Ce sa faci in Belgrad?
Belgradul prezinta un amestec unic de stiluri, de la cel oriental datand din timpul stapanirii otomane la cel austriac sau cel sarb dupa obtinerea independentei. Cea mai veche atractie turistica a orasului este Cetatea Kalemegdan, ridicata pe greabanul care se afla deasupra confluentei râurilor Sava si Dunare. Cea mai veche parte a cetatii dateateaza din timpul stapanirii romane dar modificari si adaugari au avut loc in secolele urmatoare, cele mai recente fiind in secolul XVIII. In apropiere de cetate se afla Biserica Soborului, construita pe temeliile unei mai vechi constructii ale Templului Sfantului Arhanghel Mihai. Pe parcursul secolelor acesta a fost incendiat si pustiit in mai multe randuri, astfel ca temelia vechiului templu a fost daramata in anul 1836. In anul urmator incepe constructia actualei biserici care a fost terminata in 1845.

Printre punctele istorice si culturale celebre se afla desigur si strada Kneaza Mihaila cu multimea de cladiri si edificii care au fost construite in a doua jumatate a secolului XIX-lea. Astazi a devenit cea mai moderna parte de oras si zona pietonala care leaga Piata Republicii cu Cetatea Kalemegdanului.

Piata Republicii cu cladirile inconjuratoare este inima capitalei de pe malurile Dunarii. Cele mai importante sunt Muzeul National, cu exponate pretioase si colectii prestigioase cunoscute in intreaga lume, si Teatrul National, cel mai vechi si mai mare teatru din Belgrad, in cadrul caruia îsi desfasoara activitatea Drama, Opera si Baletul.

Specificul ambiental al Belgradului se poate însa simti cel mai bine în Skadarlija, o strada pavata cu caldaram, ale carei cafenele erau pe la sfârsitul secolului XIX si începutul secolului XX locul de intalnire al artistilor si boemilor. Spiritul vechi al acestei ambiante este prezent si în ziua de azi în cafenelele din aceasta strada.

Pe raul Sava, aproape de confluenta cu Dunarea se afla insula Ada Ciganlija, cea mai mare zona de agrement din Belgrad. Aici se afla un lac artificial cu plaja precum si terenuri de fotbal, baschet, volei, golf si tenis. Insula ofera toate conditiile pentru petrecerea unei zile agreabile, in special in lunile de iarna.

Unde mananci in Belgrad?
Sarbii sunt foarte mandri de bucataria lor ce abunda in preparate din carne, branzeturi si vinuri locale. In Belgrad sunt numeroase restaurante care ofera preparate din bucataria locala sau cea internationala. Preturile sunt inca mai mici decat cele din alte capitale europene. Nu trebuie sa ratezi restaurantele de pe pitoreasca strada Skadarlija, unele cu o vechime de peste 100 ani. O masa variaza de la 5 la 20 euro/persoana iar o cafea o sa te coste cam 1.3 euro.

Cat costa 1 zi in Belgrad?
Moneda folosita in Belgrad este dinarul (1 RSD = 0,01 EUR). Daca doresti o cazare ieftina in Belgrad trebuie sa te astepti la cam 40 de Euro/zi iar daca vrei sa te rasfeti trebuie sa ai pregatiti cam 120 de EUR pe zi. In rest preturile sunt ceva mai mici decat in Europa de Vest, poti sa mananci cu 5 eur daca esti la economie.

Cum ajungi in Belgrad?
Daca vrei sa cumperi un bilet de avion este bine sa stii ca Belgradul are un aeroport international situat la circa 12 km de centrul orasului. De asemenea in oras se poate ajunge cu trenul, masina sau cu vaporul pe Dunare. Distanta fata de Romania nu este foarte mare, astfel incat se poate ajunge cu masina, din Bucuresti, in aproximativ 8,9 ore.