+ taxă de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €
LANGM_JS_PLUS_FLIGHT_TYPE_TF_DISCLAIMER
Sistemul de rezervari Vola.ro iti permite sa alegi cele mai convenabile bilete de avion catre Zurich. Completeaza formularul, compara zborurile si rezerva online.
Zbori la Zurich? Afla mai multe
Zurich este cel mai mare oras din Elvetia. Orasul se afla pe malurile Lacului Zurich, in nordul Elvetiei, si reprezinta centrul cultural si economic al tarii. Cand spunem Elvetia ne gandim inevitabil la ceasuri, branza si ciocolata. Mereu un oras dezvoltat, Zurich a devenit un magnet pentru turisti abia in ultimii 10 ani, o data cu liberalizarea culturala si gastronomica.
Limba vorbita este un dialect al limbii germane (total diferit de limba germana standard). Multi localnici inteleg insa si limbile engleza, franceza sau chiar italiana.
Istoria orasului Zurich In timpul romanilor, orasul Zurich a purtat numele de Turicum, fiind un post de colectare al taxelor la granita dintre Galia Belgica si Raeti; mai tarziu, in 835 un castel Carolingian este mentionat de actele istorice. Louis, cel care a dat ordinul construirii castelului, a fondat si manastirea Fraumunster. Mai tarziu, manastirea Fraumunster din Zurich a primit dreptul de a avea o piata, de a colecta taxe si a bate moneda. Astfel, manastirea conducea orasul.
In 1218 Zurich a primit drepturi feudale speciale, iar putin mai tarziu a fost construit un zid in jurul orasului. Stareta manastirii Fraumunster din Zurich a primit rang de ducesa si a avut dreptul de a numi un primar. In 1351 orasul Zurich a intrat in Confederatia Elvetiana, dar a fost dat afara in 1440 din pricina unui razboi cu un alt membru al Confederatiei. Dupa ce s-a ajuns la un armistitiu, Zurich a reintrat in Confederatia Elvetiana in 1450.
Incepand cu 1847 prima linie de cale ferata lega Zurich de Baden. Gara principala din Zurich a fost construita in 1871, iar aceasta generat in Zurich o puternica crestere demografica, prin usurarea accesului si relocarea populatiei rurale in orasul Zurich.
In timpul celui de-a doilea razboi mondial, Zurich a fost bombardat din greseala.
Cand sa vizitezi Zurich?
Cel mai frumos este sa vizitezi Zurich in timpul verii, temperatura variind intre 22 °C si 28 °C, iar iernile blande permit si vizitarea orasului Zurich in timpul iernii.
Ce sa faci la Zurich?
Cele mai multe locuri interesante de vizitat in Zurich sunt localizate in jurul lacului Zurich, precum si in orasul vechi: Biserica Grossmunster dateaza din anul 820 d.c, abatia Fraumunster este cea in jurul careia s-a dezvoltat cultura si economia orasului Zurich la inceputurile lui, biserica Sf. Petru este biserica cu cel mai mare ceas din lume.
La aceste atractii turistice istorice, Zurich adauga Muzeul de Istorie si Muzeul de Arta (Kunsthaus), Muzeul National (Landesmuseum), Centru Le Corbusier (muzeu de arta dedicata muncii arthitectului elvetian Le Corbusier), Muzeul Rietberg, Muzeul de Design din Zurich, muzeul Haus Konstruktiv, renumitul Uhrenmuseum Beyer, un muzeu in care se poate vedea o impresionanta colectie de ceasuri din tate epocile istorice, inclusiv o colectie de ceasuri antice, clepsidre, ceasuri cu apa si ceasuri solare.
Langstrasse – celebrul “Cartier Rosu” din Zurich – este un loc unde vei gasi foarte multe restaurante si puburi, Bahnhofstrasse este una dintre cele mai faimoase strazi dedicate shopping-ului din lume, Muzeul Cafelei este un loc interesant, care descrie istoricul licorii negre si aspectele culturale legate de ea, iar funicularul Polybahn te duce pe dealul de unde vei vedea cea mai frumoasa panorama a orasului Zurich.
Nu uita sa te plimbi prin orasul vechi (Niederdorf) unde vei gasi restaurante, magazine si alei pietruite, si pe la Zoo si Gradina Chinezeasca, pentru o experienta variata si interesanta. Seara, plimba-te pe promenada de pe malul lacului Zurich. Daca mai ai timp, poti face turul fabricii de ciocolata Frey (se afla la 30 min de Zurich si e gratis). In oras se afla si fabrica de ciocolata Lindt.
Unde mananci in Zurich?
Felul de mancare traditional si identificat cu Zurich este Zurigschnatzlets (sau vitel in sos de vin si smantana). El se serveste cu Rosti (o clatita din cartofi) sau Chnopfli (galusca din taitei). Cand te plimbi in oras, incearca Bratwurst servit cu paine si mustar. Bineinteles, incearca cat mai multe varietati de branza. Restaurantele variate din oras servesc mancaruri germane, austriece, elvetiene, italiene si chiar americane, iar o idee buna este sa vizitezi una din fabrici si sa iei un suvenir dulce de acolo.
Cat costa 1 zi in Zurich?
Cartile de credit sunt acceptate peste tot in Zurich. Toate restaurantele mari le accepta, dar daca vrei sa vizitezi obiectivele turistice e bine sa ai bani cash.
Poti incepe o zi intr-un hotel de 3 stele in Zurich de la 100 CHF (aproximativ 80 de Euro) camera dubla. Vei beneficia de aer conditionat, televizor, telefon, internet de mare viteza si baie privata. Daca preferi un hostel, poti incepe ziua de la 35 CHF (25 Euro), dar va trebui sa imparti camera cu alti calatori. Cateva tarife in Zurich: intrare Grossmunster – 2 CHF (1.6 Euro); ciocolata Lindt – 2,50 CHF bucata (2 Euro / bucata); feluri principale la restaurant cu tipic continental - 22-30 CHF (18-25 Euro).
Cum ajungi in Zurich?
Daca iti cumperi bilet de avion trebuie sa stii ca orasul este deservit de cel mai mare aeroport din Elvetia, aflat la 12 minute (cu trenul) de centrul Zurich-ului. SWISS este compania aeriana nationala, dar foarte multe alte companii ofera zboruri spre/dinspre Zurich. Dintre companiile low-cost, EasyJet a reluat in 2007 zborurile spre Zurich, iar AirBerlin ofera cateva zboruri spre Germania. Este bine de stiut ca aproape toate hotelurile ofera transport spre/dinspre aeroport.
In Zurich se poate ajunge si cu trenul. Gara (Hauptbahnhof) se afla chiar in centrul orasului si ofera legaturi cu restul tarilor, Italia, Germania, Franta, precum si trenuri de noapte spre orase importante din Europa (Amsterdam, Barcelona, Roma, Budapesta).
Daca preferi sa conduci o masina, trebuie sa stii ca aproape toate autostrazile din Elvetia duc direct la Zurich.