X
Se incarca...

Check-in online Wizz Air

Instructiuni

Check-in online Wizz Air

Pe unul sau mai multe segmente ale zborului tau poti efectua check-in-ul online. Pentru zborurile companiilor low-cost este obligatoriu sa efectuezi check-in-ul online. Daca nu respecti aceasta regula, se percepe o taxa suplimentara pentru efectuarea check-in-ului la aeroport. Te rugam sa faci check-in-ul conform informatiilor de mai jos. Nu uita ca la aeroport trebuie sa ai asupra ta toate documentele de calatorie, inclusiv dovada printata a check-in-ului. Daca ai nelamuriri, te rugam sa ne contactezi pe email la adresa rezervare@vola.ro.

Te informam ca, incepand cu data de 01 Aprilie 2010, compania aeriana low cost Wizz Air a introdus o taxa suplimentara pentru serviciul de check-in, efectuat la aeroport. Check-in-ul online este obligatoriu, altfel ca daca acesta este efectuat direct pe aeroport, se platesc 35 euro/persoana/directie. Check-in-ul online se poate efectua cu maxim 30 zile si minim 5 ore inainte de plecare. Te rugam sa dai click pe linkul: Check-in online Wizz Air, la numar de confirmare sa treci numarul biletului electronic (*de forma: D1JNMV) si numele de familie al fiecarui pasager.

Atentie: Odata ce procesul de web check-in este finalizat, nu va mai fi posibil sa modifici datele zborului sau sa adaugi servicii!

Lista de aeroporturi unde check-in-ul online nu este disponibil (check-in-ul se efectueaza gratuit in aeroport), o gasesti accesand: lista aeroporturi check-in gratuit la aeroport.

Check-inul incepe cu doua ore si se incheie cu 40 de minute inaintea decolarii, conform orei afisate in aeroportul de plecare. Daca (a) nu finalizezi procedurile de check-in inainte de Termenul limita pentru check-in sau daca nu (b) te prezinti pentru check-in sau la poarta de imbarcare in timp util (cu 2 ore inainte de zbor), indiferent de motiv, rezervarea ta va fi anulata si nu ti se va permite sa te imbarci. Iti recomandam sa inchei o asigurare care iti acopera pierderile daca nu poti sa calatoresti sau sa ajungi la aeroport inainte de termenul limita pentru check-in, indiferent de motiv.

Pasagerii cu solicitari sau nevoi speciale trebuie sa se prezinte la check-in cu 2 ore inaintea orei de decolare stabilite. In caz contrar, este posibil ca procedura de check-in sa nu fie finalizata la timp pentru imbarcarea pasagerului respectiv.

Vola.ro transmite clientilor sai pe e-mail remindere pentru efectuarea check-in-ului online. Acestea sunt transmise cu 3 zile inainte de data plecarii si iti reamintesc sa efectuezi check-in-ul online la Wizz Air si sa printezi cartile de imbarcare. In plus, Vola.ro trimite formulare de check-in in care iti vor fi solicitate datele documentelor de calatorie, iar noi vom efectua check-inul online pentru tine si ti-l vom transmite pe e-mail. Nu uita sa te prezinti la aeroport cu boarding-pass-urile imprimate. In caz contrar, compania va percepe o taxa suplimentara de efectuare a check-in-ului pe aeroport in valoare de 35 euro/persoana/sens.

In cazul in care ai achizitionat bilete de avion la Wizz Air, iar in prealabil, locurile au fost blocate de catre un agent Vola.ro, atunci exista mai multe posibilitati in vederea efectuarii check-in-ului:

  1. Daca pe o rezervare cu doi sau mai multi pasageri, tariful este blocat, iar unul dintre pasageri are bagaj de cala, check-in-ul se efectueaza gratuit in aeroport.
  2. Daca pe o rezervare cu unul sau mai multi pasageri, tariful este blocat, dar nu sunt bagaje de cala, check-in-ul se efectueaza gratuit in aeroport.
  3. Daca pe o rezervare, tariful este blocat si toti pasagerii de pe rezervare au bagaj de cala, check-in-ul se efectueaza online.

Check-in online Wizz Air - Instructiuni

Pentru a reduce costurile si a oferi pasagerilor preturi mai mici, Wizz Air ofera posibilitatea de a efectua check-in online gratuit. In cazul optarii pentru efecturea check-in-ului pe aeroport la momentul rezervarii, tariful acestuia va fi de 10 euro, in timp ce procurarea acestuia pe aeroport va costa 35 de euro.

Important: In cazul in care datele completate in vederea efecturarii check-in-ului sunt incorecte, pasagerului i se poate interzice sa calatoreasca.

Check-in online Wizz Air - Pas cu pas

Pasul 1

Pentru a efectua check-in-ul online, te rugam sa dai click pe link-ul urmator: https://wizzair.com/ro-RO/FlightSearch#tab4. In campul de check-in, introdu codul de confirmare format din 6 cifre care apare pe biletul electronic primit prin e-mail de la Vola.

Pasul 2

Dupa ce accesezi link-ul de mai sus, te rugam sa completezi cu atentie campurile de mai jos:

  • Numar confirmare (vizibil pe biletul trimis de Vola.ro)
  • Numele de familie al pasagerului

Pasul 3

Introdu datele pasagerilor si cele de pe documentele de calatorie (tipul cartii de identitate pe care o vei prezenta la aeroport, tipul si numarul documentului, tara care l-a emis, data emiterii, data expirarii, nationalitatea si data nasterii), apoi da click pe „salveaza”.

Asigura-te ca datele introduse sunt corecte si valide si apoi da click pe "Intoarceti-va la check-in".

Alege optiunea de langa numele si prenumele tau si da click pe "Continua".

Cititeste termenii si conditiile si confirma ca i-ai citit si inteles. Raspunde la intrebarile de securitate referitoare la bagajele de calatorie si da click pe "Continua".

Acum, procedura de online check-in s-a terminat si trebuie sa printezi boarding card-ul si sa il prezinti la aeroport.

Pasul 4

Boarding card-ul trebuie PRINTAT si prezentat la aeroport!

ATENTIE

  1. Dupa efectuarea procedurii de check-in online, este imposibil sa schimbi numele pasagerilor, data plecarii, sosirii sau itinerariul de zbor.
  2. Dupa efectuarea procedurii de check-in online, VOLA.RO nu mai poate achizitiona servicii aditionale sau online pe site-ul WizzAir. Vei putea face acest lucru la aeroport, achitand o taxa suplimentara.
  3. Daca datele pasagerilor sunt introduse gresit in timpul procedurii de check-in online, exista posibilitatea ca pasagerilor sa nu li se permita efectuarea zborului.