X
Se incarca...

Check-in online Wizz Air

Instructiuni

CHECK-IN ONLINE Wizz Air

Wizz Air pune la dispozitia pasagerilor serviciul gratuit de check-in online. Pentru a evita taxele suplimentare, check-in-ul online este obligatoriu pentru toate zborurile operate de Wizz Air, atat pentru zborul dus, cat si pentru cel retur.

Daca serviciul de check-in online nu este disponibil inca la aeroportul de plecare, check-in-ul la aeroport va fi gratuit pana cand se va oferi serviciul de check-in online.

 • Lista aeroporturilor in care serviciul de check-in online nu este disponibil si check-inul la aeroport este gratuit: Tirana (numai catre Budapesta), Zaragoza, Moscova, Marrakesh, Agadir

Check-in-ul online gratuit pentru compania aeriana Wizz Air este disponibil:

 • cu 30 de zile, dar nu cu mai puțin de 3 ore inainte de ora programata a zborului, daca ai achizitionat un loc preferential
 • cu 24 ore dar nu cu mai puțin de 3 ore inainte de ora programata a zborului, daca nu ai achizitionat un loc preferential
 • cu pana 6 de ore inainte de ora de decolare programata (daca ai achizitionat serviciul de check-in online prin intermediul Vola.ro)

Check-in-ul in aeroport incepe cu 2 ore si se incheie cu 40 de minute inainte de decolare si este contra cost.

Cartea de imbarcare (boarding pass) obtinuta la efectuarea check-in-ului online reprezinta documentul de calatorie pe care pasagerii trebuie sa il prezinte la aeroport, la poarta de imbarcare, politia de frontiera si controlul de securitate. Fiecare carte de imbarcare trebuie printata si prezentata pe o pagina A4 individuala, in care sa fie vizibil codul de bare. Daca te prezinti la aeroport fara cartea de imbarcare printata (chiar daca o ai in format digital pe un dispozitiv mobil),

compania aeriana poate percepe penalizari.

Pentru clientii care nu au posibilitatea efectuarii check-in-ului online, exista varianta de a achizitiona check-in la aeroport pentru suma de 40 eur/directie.

In cazul in care ai solicitari speciale, nevoi speciale sau calatoresti cu asistenta rezervata in avans, efectueaza check-in-ul cu 3 ore inainte de ora programata a decolarii, pentru a te asigura ca Wizz Air poate finaliza la timp procedura de check-in.

Procesul de check-in online presupune sa accepti atribuirea aleatorie, in mod gratuit, a unui loc in avion. Daca doresti sa iti alegi un loc anume, exista aceasta posibilitate, platind taxele suplimentare aferente.

Indeplinirea conditiilor de calatorie reprezinta o responsabilitate ce iti revine exclusiv. Pasagerii care nu se prezinta in timp util la imbarcare, indiferent de motiv, sau carora le lipsesc documentele de calatorie necesare, sunt considerati no-show si pierd dreptul la orice fel de rambursare.

La check-in ai obligatia sa prezinti cartea de imbarcare (primita pe adresa de email dupa completarea formularului de check-in), un document de identitate, Carte de identitate sau pasaport valid (dupa caz), bagajul/bagajele de cala pentru a fi cantarit/-e, precum si bagajul de mana pentru a fi verificat daca se incadreaza in limitele de greutate si de dimensiuni.

Tine minte ca esti responsabil pentru obtinerea, detinerea si prezentarea tuturor documentelor de intrare, iesire, de sanatate sau altele, necesare prin lege, reguli, sau instructiuni, pentru a calatori in/din anumite tari. Compania aeriana isi rezerva dreptul de a nu accepta pentru calatorie orice pasager ale carui documente nu sunt conforme cu legile, regulile, sau instructiunile de calatorie.

*Tariful poate fi modificat de catre compania aeriana in orice moment.

Check-in online Wizz Air prin intermediul Vola.ro – Instructiuni

 • 1. Inainte de zbor, vei primi pe adresa de e-mail completata in rezervare un formular de check-in din partea Vola.ro pentru colectarea datelor necesare efectuarii check-inului si emiterii cartii de imbarcare.
 • 2. Este necesar ca in formularul de mai jos sa completezi toate datele solicitate pe care le regasesti in documentul de calatorie (tipul documentului, nationalitate, data nasterii, serie, data emiterii, data expirarii si tara emitenta) pentru a putea efectua check-in-ul online pentru tine si a-ti transmite cartea de imbarcare inainte de calatoria ta.
 • Atentie!

  • • La campul „Nr. document calatorie (pasaport, carte identitate)” nu trebuie sa completezi CNP-ul, ci doar seria si numarul documentului de calatorie (pasaport, carte de identitate).
  • • Asigura-te ca informatiile introduse sunt corecte, ca ai bifat casuta cu privire la acordul necesar pentru efectuarea check-in-ului online si apasa butonul Salveaza.
 • 3. Ulterior completarii formularului de mai sus, in interval de cateva ore, vom trimite pe e-mail cartea de imbarcare pentru zborul tau, pe care trebuie sa o printezi si sa o prezinti la aeroport.

In cazul in care nu primesti cartea de imbarcare in interval de 4 ore, te rugam sa ne scrii pe adresa de email [email protected].

Nu uita ca Wizz Air percepe taxe suplimentare la aeroport in cazul in care nu te vei prezenta cu check-in-ul online efectuat si cartea de imbarcare (boarding pass) printata la poarta de imbarcare.

Check-in online Wizz Air pe site-ul companiei aeriene – Instructiuni

Check-in-ul online este disponibil cu 30 de zile, dar nu cu mai putin de 3 ore inainte de ora programata a zborului daca ai efectuat o rezervare inainte de data de 15 august 2017 sau daca aii achizitionat un loc in momentul rezervarii, pe sau dupa data de 15 august 2017.

Daca nu ai achizitionat locuri in timpul rezervarii efectuate dupa data de 15 august 2017, check-inul se va putea face numai cu 48 de ore inainte de decolare. Pentru zborurile de intoarcere, fara locuri achizitionate, check-in-ul va fi disponibil dupa deschiderea check-in-ului pentru zborul de plecare, cu pana la 15 zile inainte de plecarea zborului.

 • 1. Pentru a efectua check-in-ul online direct pe site-ul companiei Wizz Air, te rugam sa dai click pe link-ul urmator: https:// wizzair.com/ro-RO/.
 • 2. Selecteaza rubrica “Check-in si rezervari”.
 • 3. In campul „Cod de confirmare”, introdu codul de confirmare format din 6 cifre care apare pe biletul electronic primit prin e-mail de la Vola.ro, iar in campul „Numele de familie al pasagerului”, introdu numele de familie al primului pasager de pe rezervare.
  • Cod de confirmare (vizibil pe biletul trimis de Vola.ro)
  • Numele de familie al pasagerului

 • 4. Acceseaza planul de calatorie, dand click pe butonul “Cautati”.
 • 5. Acceseaza pagina de check-in online, dand click pe butonul “Check-in”.
 • 6. Completeaza cu datele din documentele de calatorie solicitate: data nasterii, nationalitate, tipul documentului de calatorie, numarul documentului, tara emitenta, data de emitere si data de expirare.
 • 7. Dupa completarea datelor, bifeaza casuta “Accesati pagina de check-in”.
 • 8. Va aparea un mesaj cu conditiile de calatorie, pe care va trebuie sa-l citesti si sa bifezi casuta “Acceptati si faceti check-in".
 • 9. Compania Wizz Air va solicita sa reconfirmi faptul ca esti sigur ca datele din documentele de calatorie introduse sunt corecte; daca toate datele sunt in regula, da click pe butonul “Da, confirm”.
 • 10. Check-in-ul online este efectuat. Selecteaza modul in care doresti sa descarci cartile de imbarcare.

Odata efectuat check-in-ul online, nu mai ramane decat sa printezi cartile de imbarcare si sa le iei cu tine la aeroport.

Nu uita faptul ca Wizzz Air percepe taxe suplimentare in cazul in care nu te prezinti cu check-in-ul online efectuat si printat, la momentul calatoriei.