X
Se incarca...

Check-in online Ryanair

Instructiuni

Check-in online Ryanair

Pentru zborurile companiilor low-cost, este obligatoriu sa efectuezi check-in-ul online. Daca nu respecti aceasta regula, se percepe o taxa suplimentara pentru efectuarea check-in-ului la aeroport. Te rugam sa faci check-in-ul conform informatiilor de mai jos. Nu uita ca la aeroport trebuie sa ai asupra ta toate documentele de calatorie, inclusiv dovada printata a check-in-ului. Daca ai nelamuriri, te rugam sa ne contactezi pe e-mail la adresa: rezervare@vola.ro.

Vola.ro transmite pasagerilor remindere pe e-mail pentru a le reaminti de efectuarea check-in-ului online. Acestea sunt transmise cu cateva zile inainte de data plecarii si iti amintesc sa efectuezi check-in-ul online si sa printezi cartile de imbarcare. De asemenea, Vola.ro transmite formulare pentru efectuarea check-inului online, in care ti se va solicita sa completezi datele din documentele de calatorie, iar ulterior, vei primi cartile de imbarcare pe e-mail. Nu uita sa te prezinti la aeroport cu boarding-pass-urile imprimate. In caz contrar, compania va percepe o taxa suplimentara de efectuare a check-in-ului pe aeroport.

Check-in-ul online este obligatoriu, iar in cazul in care acesta se efectueaza pe aeroport, se va percepe o taxa suplimentara. Check-in-ul online se poate efectua cu maxim 7 zile si minim 3 ore inainte de plecare. Te rugam sa dai click pe linkul: Check-in online Ryanair pentru a fi redirectionat catre pagina de check-in online a companiei Ryanair.

Daca (a) nu finalizezi procedurile de check-in inainte de Termenul limita pentru check-in sau daca nu (b) te prezinti pentru check-in sau la poarta de imbarcare in timp util (cu 2 ore inainte de zbor), indiferent de motiv, rezervarea ta va fi anulata si nu ti se va permite sa te imbarci. Iti recomandam sa inchei o asigurare care iti acopera pierderile daca nu poti sa calatoresti sau sa ajungi la aeroport inainte de termenul limita pentru check-in, indiferent de motiv.

Pentru mai multe informatii legate de politica companiei Ryanair, acceseaza intrebari frecvente Ryanair.

Optiunea de check-in online

Optiunea de check-in online este disponibila incepand cu a 7-a zi si pana la 3 ore inainte de ora plecarii. Daca data intoarcerii este la mai putin de 7 zile de la data cand efectuezi check-in-ul online, vei avea posibilitatea de a efectua check-in-ul online pentru ambele zboruri o singura data si sa printezi boarding cardul. Dupa primul check-in, printarea boarding card-ului pentru zborul de retur este posibila cu pana la 40 de minute inainte de zbor.

Daca nu efectuezi check-in-ul la timp, este perceputa o taxa suplimentara la aeroport. Aceasta optiune este disponibila doar cu 40 de minute inainte de zbor.

Atentie: Dupa efectuarea check-in-ului online, nu vei mai putea adauga servicii aditionale la rezervare. In aceasta situatie, pentru a achizitiona un bagaj extra sau un alt serviciu, trebuie sa contactezi call center-ul Ryanair sau sa discuti cu angajatii Ryanair de la aeroport.

Check-in online Ryanair - Pas cu pas

PASUL 1:

Pentru a efectua check-in-ul online, te rugam sa dai click pe link-ul de mai jos: https://www.ryanair.com/gb/en/check-in.

PASUL 2:

Alege optiunea 1

Introdu urmatoarele date:

  • Numarul de rezervare (vizibil pe biletul trimis de VOLA.RO)
  • adresa de e-mail mentionata in e-mailul de la care ai primit biletul

PASUL 3:

Pentru efectuarea check-in-ului online, fiecare pasager trebuie sa introduca datele solicitate din documentele de calatorie:

Iti vor fi solicitate urmatoarele date: tipul documentului de identitate pe care il vei prezenta la aeroport; seria si numarul de pe actul de identitate, tara emitenta, data de expirare, data nasterii si nationalitatea.

Boarding card-ul trebuie PRINTAT si prezentat la aeroport!