X
Se incarca...

Check-in online Ryanair

Instructiuni

CHECK-IN ONLINE Ryanair

Ryanair pune la dispozitia pasagerilor serviciul gratuit de check-in online. Pentru a evita taxele suplimentare, check-in-ul online este obligatoriu pentru toate zborurile operate de Ryanair, atat pentru zborul de dus cat si pentru cel retur.

Check-in-ul online standard si gratuit se deschide cu 48 de ore inainte de zbor, iar locurile vor fi atribuite aleatoriu automat, astfel ca exista posibilitatea ca la selectarea aleatorie a locurilor sa nu fie alocate unui pasager langa celalalt, chiar daca ambii au acelasi numar de bilet.

Daca doresti sa cumperi locuri preferentiale in aeronava (ex. pasagerii care calatoresc impreuna pot achizitiona locuri unul langa altul), check-in-ul online se poate efectua incepand cu 60 de zile si pana la 24 de ore inainte ora programata pentru zbor.

Daca nu doresti achizitionarea de locuri preferentiale, acestea vor fi atribuite gratuit si aleatoriu (ex. pasagerii care calatoresc impreuna vor primi locuri separat), check-in-ul online gratuit pentru compania aeriana Ryanair se face incepand cu 48 de ore si:

 • - pana la 24 ore inainte de ora de decolare programata (prin intermediul agentiei Vola.ro)
 • - pana la 2 ore inainte de ora de decolare programata (direct pe site-ul companiei aeriene).

Pasagerii care nu efectueaza check-in-ul online pana la termenul limita mentionat mai sus (cu exceptia clientilor Business Plus) vor plati la momentul imbarcarii o Taxa de check-in in aeroport in valoare de aproximativ 45 euro*.

Cartea de imbarcare

Cartea de imbarcare (boarding pass) obtinuta la efectuarea check-in-ului online reprezinta documentul de calatorie pe care pasagerii trebuie sa il prezinte la aeroport, la poarta de imbarcare, politia de frontiera si controlul de securitate. Fiecare Carte de imbarcare trebuie printata si prezentata pe o pagina A4 individuala, in care sa fie vizibil codul de bare. Daca te prezinti la aeroport fara cartea de imbarcare printata (chiar daca o ai in format digital pe un dispozitiv mobil), compania aeriana poate percepe penalizari.

Pasagerii care nu prezinta o carte de imbarcare la aeroport (in format fizic/printata) vor plati o Taxa de re-emitere a cartii de imbarcare in valoare de aproximativ 15 euro*.

Daca nu prezinti o carte de imbarcare valabila (in format fizic) la controlul de securitate sau la poarta de imbarcare si ai suficient timp pentru re-emiterea unei forme alternative a cartii de imbarcare, vei plati taxa de re-emitere a cartii de imbarcare.

Imbarcarea

Trebuie sa te prezinti la poarta de imbarcare cu cel putin treizeci (30) de minute inainte de ora de plecare programata. Procedura de imbarcare se incheie cu douazeci (20) de minute inainte de ora de plecare. Daca ajungi mai tarziu la poarta de imbarcare, nu vei fi acceptat in calatorie. Pentru a calatori cu un zbor ulterior, ti se va solicita sa efectuezi si sa platesti o noua rezervare.

Indeplinirea conditiilor de calatorie reprezinta o responsabilitate ce iti revine exclusiv. Pasagerii care nu se prezinta in timp util la imbarcare, indiferent de motiv, sau carora le lipsesc documentele de calatorie necesare, sunt considerati no-show si pierd dreptul la orice fel de rambursare.

La check-in esti obligat sa prezinti cartea de imbarcare (primita pe adresa de email dupa completarea formularului de check-in), un document de identitate, CI sau pasaport valid (dupa caz), bagajul/bagajele de cala pentru a fi cantarit/te, precum si bagajul de mana, pentru a fi verificat daca se incadreaza in limitele de greutate si de dimensiuni.

Tine minte ca esti responsabil pentru obtinerea, detinerea si prezentarea tuturor documentelor de intrare, iesire, de sanatate sau altele, necesare prin lege, reguli sau instructiuni, pentru a calatori in/din anumite tari. Compania aeriana isi rezerva dreptul de a nu accepta pentru calatorie orice pasager ale carui documente nu sunt conforme cu legile, regulile, sau instructiunile de calatorie.

*Tariful poate fi modificat de catre compania aeriana in orice moment.

Check-in online Ryanair prin intermediul Vola.ro – Instructiuni

 • 1. La momentul deschiderii serviciului gratuit de check-in online, cu 48 de ore inainte de zbor, vei primi pe adresa de e-mail completata in rezervare un formular de check-in din partea Vola.ro, pentru colectarea datelor necesare efectuarii check-in-ului si emiterii cartii de imbarcare.
 • 2. Este necesar ca in formularul de mai jos sa completezi toate datele solicitate pe care le regasesti in documentul de calatorie (tipul documentului, nationalitate, data nasterii, serie, data emiterii, data expirarii si tara emitenta), pentru a putea efectua check-in-ul online pentru tine si a-ti transmite cartea de imbarcare inainte de calatoria ta.
 • Atentie!

  • • La campul „Nr. document calatorie (pasaport, carte identitate)” nu trebuie sa completezi CNP-ul, ci doar seria si numarul documentului de calatorie (pasaport, carte de identitate).
  • • Asigura-te ca informatiile introduse sunt corecte, ca ai bifat casuta cu privire la acordul necesar pentru efectuarea check-in-ului online si apasa butonul "Salveaza".
 • 3. Ulterior completarii formularului de mai sus, in interval de 24 ore, vom trimite pe e-mail cartea de imbarcare pentru zborul tau, pe care trebuie sa o printezi si sa o prezinti la aeroport.

In cazul in care nu primesti cartea de imbarcare in interval de 24 de ore, te rugam sa ne scrii pe adresa de email: checkin@vola.ro.

Nu uita ca Ryanair percepe taxe suplimentare la aeroport in cazul in care nu te vei prezenta cu check-in-ul online efectuat si cartea de imbarcare (Boarding pass-ul) printata la poarta de imbarcare.

Check-in online Ryanair pe site-ul companiei aeriene – Instructiuni

In cazul in care doresti sa efectuezi check-inul online direct pe site-ul companiei aeriene, fiind vorba de o rezervare efectuata prin intermediul Vola.ro, in limita unor conditii speciale agreate cu Ryanair, te rugam sa ne contactezi pe adresa de email checkin@vola.ro, cu pana la 24 ore înainte de ora de decolarea programata, pentru a iti furniza datele necesare (numarul de rezervare si adresa de e-mail).

Check-inul online gratuit pentru compania aeriana Ryanair se face incepand cu 48 de ore si pana la 2 ore înainte de ora de decolare programata.

Poti efectua check-in-ul online si pe site-ul companiei Ryanair, urmand cativa pasi simpli:

 • 1. Acceseaza rubrica de Check-in de pe site-ul companiei Ryanair: https://www.ryanair.com/ro/ro/check-in
 • 2. Completeaza campurile “Numar rezervare” si “Adresa de e-mail” cu datele primite din partea Vola.ro in urma solicitarii facute de tine pe adresa de email: checkin@vola.ro (conform instructiunilor de mai sus).
 • 3. Vei accesa informatiile cu privire la calatoria ta, precum ruta, data, orarul de zbor. Da click pe butonul „Efectueaza check-in-ul acum”.
 • 4. Vei accesa formularul de check-in online, unde va fi nevoie sa completezi cu datele din documentele de calatorie ale pasagerului: nationalitate, data nasterii, tipul documentului, numarul documentului, tara emitenta, data de expirare.
 • Dupa introducerea datelor, da click pe butonul „Continua”.

 • 5. Se vor afisa optiunile pentru locul in aeronava. Poti opta pentru un loc aleatoriu, atribuit gratuit sau poti alege sa achizitionezi un loc preferential.
 • Dupa ce ai bifat optiunea dorita, da click pe butonul „Continua”.

 • 6. Se va afisa un ecran cu optiunile de calatorie, unde vei putea alege optiunile suplimentare, in cazul in care iti doresti acest lucru (bagaje, asigurare de calatorie, imbarcare prioritara).
 • Da click pe butonul „Spre cartea de imbarcare”.

 • 7. Dupa finalizarea procesului de check-in online, va trebui sa tiparesti cartile de imbarcare si sa le prezinti la aeroport, pentru evitarea suprataxei din partea companiei aeriene.

Nu uita faptul ca Ryanair percepe taxe suplimentare in cazul in care nu te prezinti cu check-in-ul online efectuat si printat, la momentul calatoriei.