X
Se incarca...
Avantajele biletelor de avion online

Cum pot sa cumpar bilete de avion ieftine?

Fiecare calator si-a pus, la un moment dat, aceasta intrebare. Evident, primul sfat este sa cumperi online. Rezervand biletele online beneficiezi de Garantia Vola.ro. Dar probabil cunosti deja acest lucru (doar te afli pe www.vola.ro), asa ca ne-am gandit sa iti impartasim cateva lucruri din experienta noastra de calatori si consultanti in turism.

Biletele de avion pot avea o multime de tarife si clase tarifare, existand pentru fiecare dintre ele diferite reguli si restrictii impuse de companiile aeriene. Sunt mai multe sfaturi pe care ti le putem oferi (fara a avea pretentia unui indrumar exhaustiv), astfel incat folosind sistemul nostru de rezervari online sa gasesti tarife bune pentru calatoria ta.

Planifica-ti calatoria cat de devreme poti!

In general, vei obtine un pret mic daca vei achizitiona biletul de avion cat mai in avans fata de data calatoriei (in general cu peste 21 de zile inainte de plecare). Tarifele biletelor de avion au tendinta sa creasca pe masura ce te aproprii de data calatoriei, asa ca tarifele biletelor cumparate in avans vor fi mai mici decat tarifele biletelor cumparate cu cateva zile inainte de plecare.

Regula de Duminica si regula de 3 zile

Doua dintre cele mai frecvente reguli impuse de companiile aeriene pentru a beneficia de un tarif promotional sunt regula de Duminica (Sunday rule) si regula de 3 zile. Pentru a te asigura ca obtii un pret minim la biletele de avion, incearca sa incluzi in calatoria ta cel putin 3 zile de sedere la destinatie sau o sambata noaptea.

Tarife pentru dus sau pentru dus-intors

Tarifele pentru un zbor dus-intors sunt, de regula, mai mici decat tarifele pentru zborurile doar dus (one way), asa ca atunci cand cauti un zbor one way, incearca sa vezi care este tariful si pentru un zbor dus-intors.

Succesiunea zborurilor pentru zborurile dus-intors

Este important ca atunci cand cumperi un bilet de avion sa folosesti toate zborurile in succesiunea lor. Nu poti cumpara un bilet dus-intors de la Bucuresti la Frankfurt, sa nu mai mergi cu avionul pana la Frankfurt, ci cu masina, si apoi sa doresti sa folosesti returul de la Frankfurt la Bucuresti. Compania aeriana va considera ca nu te-ai prezentat la zborul dus, prin urmare va anula returul biletului.

Incepand cu 10 Mai 2007, tarifele la rezervarile de bilete de avion efectuate online pe www.vola.ro sunt mai mici decat tarifele obtinute de la consultantii Vola.ro la call center 021 407 5300 sau in sediul agentiei. Costurile mai scazute pe care Vola.ro le are la rezervarile efectuate online sunt transmise clientilor prin “service charge”-uri (taxe de agentie) mai scazute, astfel incat tarifele cu toate taxele incluse sunt mai mici cu 2 pana la 15 EUR (pentru clasa business) decat tarifele obtinute la telefon sau in sediul agentiei Vola.ro.

Asadar, rezerva online si beneficiaza de reduceri – nu e doar mai simplu, ci si mai ieftin!

De ce sa cumperi online bilete de avion?

O intrebare pertinenta, fara indoiala. Vei spune: "am inteles, e mai comod sa stau in fata laptopului si sa rezerv biletul de avion, insa mai exista si alte avantaje? O sa ma coste mai putin daca rezerv online?".

Intr-un cuvant, DA. Rezervand biletele de avion online economisesti bani. Explicatia completa este faptul ca rezervarea online iti aduce o valoare mai mare decat rezervarea printr-o agentie traditionala, din mai multe cauze. Sa le luam pe rand!

Multitudinea de optiuni sau cantitatea informatiei

Numarul de optiuni pe care le ai in momentul in care cauti un bilet de avion convenabil pentru calatoria ta pe Vola.ro este mult mai mare decat numarul de optiuni care iti vor fi prezentate intr-o agentie traditionala (fie la telefon, fie in sediul agentiei). De ce? Pentru ca informatia se transmite diferit. Pentru a-ti da un exemplu din lumea reala, apelam la imaginatia ta si la Maria, un agent de ticketing imaginar. Esti intr-o agentie din orasul tau si o intrebi pe Maria care este cea mai buna varianta pentru viitoarea ta calatorie la Roma. Cel mai probabil, o sa primesti intre 3 si 5 optiuni, din cauza limitelor de timp. Nimeni nu o sa-ti explice exhaustiv toate optiunile existente timp de 3 ore. Agentia ar da faliment daca ar petrece atat de mult timp cu fiecare client, iar tu ai fi plictisit(a) de moarte dupa 30 de minute. Pe site-ul Vola.ro primesti chiar si 100 de optiuni din care sa-ti alegi biletele de avion, pe care le poti analiza in liniste.

Calitatea informatiei

Cantitatea nu este totul. Pana la urma, tu nu ceri cat mai multe optiuni, ci biletul de avion cu un tarif pe placul tau. De aceea, pe Vola.ro ai o multitudine de filtre si criterii de sortare, astfel incat sa gasesti repede ceea ce cauti. De asemenea, informatia iti este prezentata intr-un mod simplu, concis si clar. Gandeste-te din nou la exemplul de mai sus: cat de dificil este sa sortezi mental informatia "recitata" de Maria in timp ce tu te uiti la spatele unui monitor? Pe Vola.ro, informatia iti este prezentata vizual astfel incat sa iei o decizie in deplina cunostinta de cauza si doar dupa ce ai analizat cu atentie variantele disponibile.

Controlul informatiei

Iata ca am ajuns, in mod inevitabil, si la felul in care informatia ajunge la tine. Maria iti prezinta informatia "filtrata"; filtrata de competenta ei (oamenii pot gresi, pana la urma) si de propriile interese (uneori agentii de ticketing primesc bonusuri de la companiile aeriene pentru a le promova preferential biletele de avion). Sau poate Maria a avut, pur si simplu, o zi mai putin placuta. Pe Vola.ro, tu ai un control deplin asupra rezervarii. Ti se prezinta toate zborurile disponibile catre o anumita destinatie, concis si ordonate in functie de tarif, tu sortezi in functie de preferintele tale si rezervi biletul de avion online in cateva minute.

Asadar, ia-ti la revedere de la Maria. Suntem convinsi ca e o persoana extraordinara, insa pur si simplu exista ceva mai bun. Se numeste Vola.ro.