X
Se incarca...
Intrebari frecvente - Wizz Air

Formalitati check-in Wizz Air

CHECK-IN ONLINE:

Pe unul sau mai multe segmente ale zborului tau poti efectua check-in-ul online. Pentru zborurile companiilor low-cost este obligatoriu sa efectuezi check-in-ul online. Daca nu respecti aceasta regula, se percepe o taxa suplimentara pentru efectuarea check-in-ului la aeroport. Te rugam sa faci check-in-ul conform informatiilor de mai jos. Nu uita ca la aeroport trebuie sa ai asupra ta toate documentele de calatorie, inclusiv dovada printata a check-in-ului. Daca ai nelamuriri, te rugam sa ne contactezi pe email la adresa rezervare@vola.ro.

Te informam ca  Wizz Air percepe o taxa suplimentara pentru serviciul de check-in efectuat la aeroport. Check-in-ul online este obligatoriu, astfel ca daca acesta este efectuat direct in aeroport, se platesc 35 euro/persoana/directie. Check-in-ul online se poate efectua cu maximum 48 de ore si minimum 5 ore inainte de plecare. Te rugam sa dai click pe linkul: Check-in online Wizz Air, la numar de confirmare sa treci numarul biletului electronic (*de forma: D1JNMV) si numele de familie al fiecarui pasager.

Atentie: Odata ce procesul de web check-in este finalizat, nu va mai fi posibil sa modificati datele zborului sau sa adaugati servicii!

Lista de aeroporturi unde check-in-ul online nu este disponibil (check-in-ul se efectueaza gratuit in aeroport) o gasesti accesand: Lista aeroporturi check-in gratuit la aeroport.

Check-inul incepe cu doua ore si se incheie cu 40 de minute inaintea decolarii, conform orei afisate in aeroportul de plecare. Daca (a) nu finalizezi procedurile de check-in inainte de Termenul limita pentru check-in sau daca (b) nu te prezinti pentru check-in sau la poarta de imbarcare in timp util (cu 2 ore inainte de zbor), indiferent de motiv, rezervarea ta va fi anulata si nu ti se va permite sa te imbarci. Iti recomandam sa inchei o asigurare care iti acopera pierderile daca nu poti sa calatoresti sau sa ajungi la aeroport inainte de termenul limita pentru check-in, indiferent de motiv.

Pasagerii cu solicitari sau nevoi speciale trebuie sa se prezinte la check-in cu 2 ore inaintea orei de decolare stabilite. In caz contrar, este posibil ca procedura de check-in sa nu fie finalizata la timp pentru imbarcarea pasagerului respectiv.

Vola.ro transmite clientilor sai pe e-mail remindere pentru efectuarea check-in-ului online. Acestea sunt transmise cu 3 zile inainte de data plecarii si iti reamintesc sa efectuezi check-in-ul online la Wizz Air si sa printezi cartile de imbarcare. Nu uita sa te prezinti la aeroport cu boarding-pass-urile imprimate. In caz contrar, compania va percepe o taxa suplimentara de efectuare a check-in-ului in aeroport in valoare de 35 euro/persoana/sens.

In cazul in care ai achizitionat bilete de avion la Wizz Air, iar in prealabil locurile au fost blocate de catre un agent Vola.ro, atunci exista mai multe posibilitati in vederea efectuarii check-in-ului:

  1. Daca pe o rezervare cu doi pasageri, tariful este blocat, iar unul dintre pasageri are bagaj de cala, check-in-ul se efectueaza in aeroport.
  2. Daca pe o rezervare, tariful este blocat, dar nu sunt bagaje de cala, check-in-ul se face in aeroport.
  3. Daca pe o rezervare, tariful este blocat si toti pasagerii de pe rezervare au bagaj de cala, check-in-ul se efectueaza online.

CHECK-IN LA AERPORT:

In cazul in care check-in-ul online este obligatoriu (in functie de conditiile biletelor achizitionate), daca mergi la aeroport fara boarding pass printat, compania aeriana poate percepe taxe suplimentare pentru check-in la aeroport.

Daca nu doresti sa efectuezi check-in-ul online si doresti sa-l efectuezi la aeroport (in conditiile in care check-in-ul online este obligatoriu), exista posibilitatea de a achizitiona acest serviciu optional in momentul efectuarii rezervarii sau dupa ce biletele sunt achizitionate. Vola.ro te poate indruma pentru achizitionarea acestor servicii.