X

Vacante Sri Lanka

Vacante - tot ce ai nevoie sa stii

Vola.ro iti recomanda sa nu ratezi urmatoarele activitati:

O vizita a Parcului National Bundala

Un colt din fascinantul paradis exotic al insulei Sri Lanka, ascuns printre plantatii luxuriante de cocos, este situat la aproximativ 40 de km distanta de Colombo. Tarmul de aur din aceasta zona este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase din lume. Acest paradis nu ofera doar o plaje cu nisipuri in culoarea mierii, valuri inspumate si soare tropical, cat si nenumarate statiuni luxoase, localuri si restaurante opulente care ofera preparate traditionale, cat si numeroase posibilitati de practicare a sporturilor nautice.

Descopera exceptionalul Patrimoniu Istoric

Cu o istorie indelungata, de peste 3000 de ani, Sri Lanka detine unele dintre cele mai vechi orase ale lumii antice. Printre acestea se numara Anuradhapura, Polonnaruwa si Digamadulla; localitati care se pot mandri cu un trecut glorios, astazi conservand numeroase palate, temple, manastiri, si teatre modelate in piatra, abandonate cu trecerea timpului si uitate in mijlocul junglei luxuriante. Dintre toate orasele lumii antice, cel mai faimos si mai rafinat este Anuradhapura, unul dintre cele mai vechi orase locuite si unul dintre cele mai sacre orase budiste din Sri Lanka.

O explorare a lumii salbatice

In ciuda faptului ca suprafata insulei este destul de restransa, Sri Lanka detine unele dintre cele mai numeroase specii endemice, incluzand atat animale, cat si plante unice in lume si ocupand un loc de top in clasamentul biodiversitatii. Printre numeroasele specii de mamifere care traiesc in Sri Lanka, se numara elefantul asiatic, ursul lenes, bivolii salbatici, precum si unele specii extrem de rare precum: loris, macacul Toque, si langurul – specii aflate in pericol de diparitie din pricina pierderii habitatului. In plus, apele oceanice din jurul insulei adaposesc numeroase specii rare ale lumii subacvatice, printre care : balenele albastre si delfinii care atrag milioane de vizitatori dornici de a fii martorii spectacolelor oferite de vizionarea acestora.

Vacante Sri Lanka - Top atractii si activitati in Sri Lanka

1. Vacante Sri Lanka - Sigiriya

Este un loc unic in lume, ce conserva o zona arheologica spectaculoasa, cu o roca inalta de sute de metri, de origine vulcanica, in jurul careia se pastreaza conservat unul dintre cele mai vechi orase din Asia, ce dateaza inca din primul mileniu si arata planurile urbane sofisticate, combinate cu sisteme de irigatii si palate.

2. Vacante Sri Lanka - Colturile de natura neperturbata a insulei

Sri Lanka ofera nenumarate peisaje romatice, incarcate de munti cu paduri luxuriante, ocean, cascade repezi si plaje idilice care i-au adus acesteia reputatia de insula paradisiaca.

3. Vacante Sri Lanka - Podul lui Adam

“Podul mitic de peste ocean” reprezinta o punte de legatura intre Sri Lanka si India, fiind constituit dintr-o succesiune de recife de corali, avand o lungime de 30 de kilometri. Legendele locale spun ca podul ar fi fost pietonal pana in secolul al 15-lea, atunci cand o furtuna puternica a adancit canalul. Zona ofera un peisaj natural incredibil de frumos.

4. Vacante Sri Lanka - Colombo

Colombo, capitala insulei Sri Lanka si cel mai important port, ofera un patrimoniu colonial extrem de bogat si un amestec de culturi si religii, fiind caracterizat de un contrast de gradini luxuriante, zone urbane aglomerate si vile opulente.

5. Vacante Sri Lanka - Templul Bogoda

Templul Bogoda, alaturi de podul cu acelasi nume reprezinta unele dintre cele mai fascinante obiective turistice din Sri Lanka. Podul antic de lemn este unul dintre cele mai vechi poduri din lume pastrate pana in zilele noastre. Dateaza inca din anul 1600, cand a fost construit peste Gallanda Oya si este sustinut de 11 perechi de stalpi sculptati.

6. Vacante Sri Lanka - Buduruwagala

Reprezinta un complex format din sapte statui, care dateaza din secolul al XX-lea. Figura principala o reprezinta o statuie gigantica a lui Buddha, care inca pastreaza urmele culorilor originale.

7. Vacante Sri Lanka - Templul Dowa

Amplasat in inima dealurilor, complexul de temple sapate in stanca, care serveau drept sactuar pentru regele Walagamba, atrag astazi prin ornamelentele fabuloase si prin figura lui Budha sculptata in piatra, ce apartine epocii Kandyan.

8. Vacante Sri Lanka - Pasikuda si Kalkuda

Pasikuda si Kalkuda sunt doua plaje virgine situate pe coasta de Est a Sri Lankai, oferind nisipuri albe si ape limpezi, albastre. Linistea oceanului si frumusetea naturala a peisajului sunt atat de captivante si de neegalat, incat atrag milioane de turisti din toate colturile lumii.

9. Vacante Sri Lanka - Patrimoniul istoric de neegalat

Sri Lanka adaposteste unele dintre cele mai vechi civilizatii ale lumii. Patrimoniul istoric consta in numeroase orase planificate, palate magnifice, temple impresionante, manastiri, gradini luxuriante si opere de arta ce dateaza din cele mai vechi secole.

Vacante Sri Lanka - Transfer Aeroport

Cele mai mari aeroporturi internationale ce deservesc Sri Lanka sunt: Aeroportul International Bandaranaike si Aeroportul International Mattala Rajapaksa.

Aeroportul International Bandaranaike este principalul si cel mai mare aeroport ce deserveste insula Sri Lanka, fiind situat la aproximativ 30 de km distanta fata de capitala insulei, Colombo. Turistii pot opta sa ajunga in centrul orasului atat cu autobuzele publice, cat si cu taxiuri, masini inchiriate sau chiar alegand un zbor intern. Cea mai comoda si avantajoasa modalitate de calatorie este cu autobuzul. Linia de autobuze numarul 187 te va duce in centrul orasului dupa o calatorie de aproximativ 45 de minute. Pretul aproximativ al acesteia este de 1 dolar.

Aeroportul International Mattala Rajapaksa este cel de-al doilea cel mai mare aeroport de pe insula. Acesta este localizat in sudul regiunii si deserveste frumosul oras situat in apropiere: Hambantota.

Vacante Sri Lanka- Clima in Sri Lanka

Sri Lanka se incadreaza in zona climei tropicale, musonice, fiind caracterizata de prezenta a doua sezoane, unul umed si altul uscat. Temperaturile medii anuale sunt cuprinse intre 26 si 30 de grade in zonele joase, acestea scazand o data cu urcarea in altitudine, astfel ca in Nuwara Eliya, zona cea mai inalta a insulei, temperaturile medii scad pana la 14 grade.

Se incarca...
Alege limba: