X

Vacante Skopelos

Vacante Skopelos - tot ce ai nevoie sa stii

Vola.ro iti recomanda sa nu ratezi urmatoarele activitati:

Biserica Agios Ioannis Kastri

Biserica Agios Ioannis Kastri, cel mai renumit obiectiv al insulei, este localizata in varful unei stanci, deasupra marii, oferind privelisti fascinante asupra tarmurilor. Se spune ca in trecut, in locul bisericii exista un castel, construit cu scopul de a apara insula impotriva invadatorilor si a piratilor. La baza stancii, se afla o mica plaja, unde numerosi turisti se aduna din toata colturile lumii pentru a se bucura de soarele cald si bland.

Plaja Panormos

Situata la 12 km distanta fata de centru, plaja Panormos este una dintre cele mai frumoase plaje din zona. Nu rata o vizita a acesteia, daca doresti sa fii impresionat de superbe peisaje naturale. Micuta plaja de nisip este inchisa de un golf cu vederi uimitoare si este inconjurata de zone verzi luxuriante. In apropierea plajei, se afla micutul sat Panormos, unde se gasesc numeroase taverne, restaurante si magazine de suveniruri. In plus, turistii pot vizita aici ramasitele zidurilor antice care margineau in vremuri de demult zona.

O incursiune in istoria greceasca

"Cea mai verde insula greceasca", asa cum mai este denumita Skopelos, nu surprinde doar prin bogatele paduri virgine de pini si plajele sale aurii cu ape turcoaz, dar si prin vastul patrimoniu istoric care conserva si in zilele noastre urmele unui trecut bogat. Printre monumentele istorice a caror vizita nu trebuie ratata se numara Castelul Medieval, ce ofera privelisti spectaculoase asupra Marii Egee, casutele cu strazi inguste, bisericile bizantine si Muzeul Folclorului care adaposeste o bogata colecte de exponate legate de folclorul insulei.

Se incarca...
Alege limba: