X

Vacante Santorini

Vacante Santorini - tot ce ai nevoie sa stii

Vola.ro iti recomanda sa nu ratezi urmatoarele activitati:

Descopera sudul Insulei Santorini

Excursia incepe din partea de sud a insulei. Prima oprire va fi la Manastirea Prophet Elias, construita in cel mai inalt punct al insulei Santorini, unde vei putea admira o panorama impresionanta. Apoi se viziteaza satul traditional Megalohori. Excursia continua cu Akrotiri, sit arheologic unde exista un castel venetian si numeroase biserici. Vei vizita imprejurimile acestei asezari antice, iar apoi vei pleca spre Emborio, un sat mare, situat in zona de centru-sud a insulei. Vei parasi satul tocmai la timp ca sa poti savura specialitatile de la Salty Beach Club sau sa te relaxezi pe plaja Perivolos. Excursia se incheie cu degustari la o vinarie care ofera o priveliste superba asupra vulcanului.

Apus in Oia

Prima vizita din aceasta excursie va fi la Manastirea Panagia Episkopi, construita in perioada bizantina (secolul 11 i.e.n.), cu peretii foarte frumos pictati. Biserica a reusit sa supravietuiasca multor cutremure. Excursia continua cu Mesa Gonia, satului "fantomelor", ce a fost parasit dupa cutremurul din 1956. In drumul spre Oia se face o oprire la ramasitele castelului venetian din Pyrgos, apoi in Imerovigli, pentru a admira privelistea superba asupra vulcanului. Ultima oprire va fi in Oia, unde se viziteaza galeriile de arta ale artistilor ce isi expun aici creatiile inspirate de frumusetea locului. Excursia se incheie in satul Oia, unde vei admira un apus de soare spectaculos.

Croaziera la Caldera

Transfer in portul Anthinios, unde se face imbarcarea pe un vapor traditional. Prima oprire va fi la Insula Nea Kameni, unde te vei apropia de craterul vulcanului, inca activ. Nea Kameni s-a format in urma unei eruptii vulcanice intre anii 1550 si 1500 i. Ch. Asa a aparut Caldera si inca doua mici insule, Thirassia si Nea Kameni. Ultima oprire este la Insula Thirassia, unde vei putea lua pranzul sau vei putea face o baie. Excursia se incheie in satul Oia, unde vei admira unul dintre cele mai spectaculoase apusuri de soare din lume.

Vacante Santorini - Transfer aeroport

Santorini este una dintre putinele insule care fac parte din grupul cycladelor ce este deservita de un aeroport major. Aeroportul International Santorini Thira este cel care deserveste insula, oferind conexiuni cu principalele destinatii grecesti.

Aeroportul International Santorini-Thira este localizat la o distanta de aproximativ 6 km fata de centrul orasului Kamari. De la aeroport, exista numeroase autobuze care formeaza conexiuni cu orasul Fira, de unde se pot lua autobuze catre destinatia dorita. De asemenea, turistii pot opta pentru un transfer privat sau unul cu taxiurile.

Se incarca...
Alege limba: