X

Vacante Riviera Adriatica

Vacante Riviera Adriatica - tot ce ai nevoie sa stii

Vola.ro iti recomanda sa nu ratezi urmatoarele activitati:

Coasta Adriatica surprinde si fascineaza vizitatorii prin stralucirea apelor azur si ale plajelor ca mierea. Oferind turistilor orasele istorice cu arhitectura celebra, o viata de noapte activa, parcuri de distractii, o gastronomie cu bucate traditionale incantatoare si numeroase ruine istorice care dateaza inca de pe vremea romanilor, Riviera Adriatica este destinatia ideala pentru petrecerea unei vacante speciale.

O vizita a orasului Rimini

Rimini este cea mai populara destinatie a Rivierei Adriatice, oferind plaje extrem de intinse cu nisipuri fine, ce se imbina ideal cu ruine ale edificiilor antice. Printre acestea, cele mai spectaculoase sunt Amfiteatrul Roman, Podul Tiberius, Biserica Madonna della Scala, Templul Malatesta si Castelul Sismondo. Rimini este destinatia ideala pentru relaxare, atragand turisti care calatoresc in cuplu, in grup sau in familie. Situat in apropiere, cel mai mic stat, San Marino este o destinatie a carei vizita nu trebuie ratata. In proximitatea sa, au fost descoperite cele mai vechi urme de viata din Europa.

Venetia

Cea mai fascinanta destinatie a Rivierei Adriatice este, fara indoiala, Venetia, orasul etern al romantismului, construit intr-un mod aparte de catre om chiar in apele lagunei. Venetia este unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii, oferind atat peisaje incantatoare ale canalelor ce strabat edificiile istorice, cat si monumente stravechi ce conserva un trecut bogat, numeroase poduri, carnavale si o liniste desavarsita oferita de stradutele labirintice. In Venetia vei calatori intr-o alta lume si vei descoperi un oras incantator, ce ofera o experienta unica fiecarui vizitator.

Plajele Rivierei Adriatice

Plajele de pe Coasta Adriaticii sunt unele dintre cele mai frumoase plaje europene. Astazi, in urma dezvoltarii rapide a infrastructurii turistice care ameninta sa distruga frumusetile naturale spectaculoase ale plajelor, autoritatile nationale au infiintat arii protejate de-a lungul coastei pentru a conserva unele dintre cele mai nepretuite privelisti ale tarii. Printre cele mai frumoase astfel de zone se numara Parco Regionale din Monte Conero, ce se extinde de-a lungul coastei prin trei orase: Portonovo, Numana si Sirolo. Alaturi de acesta, se numara si rezervatia naturala Guaceto Torre, caracterizata prin numeroase plaje neperturbate, departe de aglomeratia cotidiana, ce ofera adevarate oaze de liniste si relaxare.

Vacante Riviera Adriatica - Transfer aeroport

Turistii care vor sa viziteze Riviera Adriatica pot alege sa aterizeze pe unul dintre cele doua aeroporturi ce deservesc aceasta regiune: Aeroportul International Marco Polo din Venetia si Aeroportul International Federico Fellini din Rimini.

Aeroportul International Federico Fellini este situat la o distanta de aproximativ 5 kilometri fata de centrul orasului Rimini si aproximativ 16 km fata de San Marino. De aici, turistii pot calatori in frumoasele orase ale Rivierei Adriatice cu autobuze sau trenuri.

Aeroportul International Marco Polo este situat la o distanta de aproximativ 5 km fata de Venetia si este cel mai mare si cel mai aglomerat aeroport ce deserveste regiunea. Acesta este asezat strategic, pentru a permite transferul cat mai facil catre frumoasele orase ale Rivierei Adriatice: Chioggia, Lido, Jesolo, Delta Po sau Alpii italieni. De la aeroport, turistii pot opta pentru un transfer cu trenul, autobuzul, vaporasul, autobuzul pe apa, taxiuri sau masini inchiriate.

Se incarca...
Alege limba: