X

Vacante Quartu SantʼElena

Vacante Quartu SantʼElena - tot ce ai nevoie sa stii

Lectii de Echitatie

In Sardinia se gasesc scoli de echitatie in aproape fiecare colt, ce ofera lectii de calarie pentru diferite niveluri de pregatire, de la incepatori la avansati. Poti sa iti alegi de la ponei de echitatie pentru copii pana la excursii prin munti pe parcursul mai multor zile sau plimbari pe plaje. Echitatia este o modalitate buna de a experimenta o alta parte a insulei si de a descoperi locuri care nu sunt accesibile cu masina. Plajele nesfarsite fac insula o arena perfecta pentru a galopa. Rasa "Cavallini a Giara" - cai in miniatura - se gaseste numai aici. Localnicii au o afinitate speciala pentru cai, care este evidenta la festivalurile lor de echitatie spectaculoase, cum ar fi S'Ardia di Sedilo.

Diving

In toate statiunile din Sardinia se gasesc centre de diving si snorkeling, unde se poate face un curs si se poate inchiria un echipament. Lumea subacvatica din Sardinia este la fel de diversificata si de variata ca restul peisajelor de pe insula. In fiecare an, turistii pasionati de scufundari sunt atrasi de Sardinia pentru apa limpede, soare abundent si zecile de roci si scoici rare. Aproape o suta de epave de nave se afla in apele Villasimius. Nu departe este si rezervatia marina Capo Carbonara, care se intinde de la Capo Boi la insula Serpentera. Pentru incepatori sau doar pentru cei care prefera snorkeling este recomandata Costa Smeralda. In ciuda faptului ca o destinatie unde diving-ul este popular, mai ales in lunile de vara, lumea subacvatica din Sardinia este uimitoare. Toti scafandrii sunt incantati de multitudinea de pesti, broaste testoase si delfini. De neratat este si partea de nord - vest a insulei, in jurul Capo Caccia, labirintul subacvatic de pesteri si tuneluri cu stalactite bizare si corali colorati.

Trenul verde

Una dintre cele mai interesante modalitati de a explora peisajul si cultura de Sardinia ar putea fi un tur cu "Trenino Verde" sau "Trenul Verde". In felul acesta poti vizita: Complexul Nuraghi, situat la un kilometru de un sat mic din Barumini, fiind punctul culminant arheologic preistoric din Sardinia, Ruinele romane de Tharros si Nora, unde sunt nu numai ruine vechi de mii de ani, dar si peisaje superbe cu nisip alb si plaje turcoaz care iti taie rasuflarea, Biserica romana a Saccargia, care este una dintre bijuteriile arhitecturale din Europa sau Citadella dei Musei in Cagliari, fiind cel mai modern muzeu din sticla, beton si metal, unde sunt adapostite cele mai valoroase si importante bunuri culturale din Sardinia.

Se incarca...
Alege limba: