X

Vacante Positano

Vacante Positano - tot ce ai nevoie sa stii

Excursie la Insula Capri

Daca doresti sa vizitezi faimoasa insula Capri, cel mai bine este sa pornesti din Sorrento, acesta fiind portul cel mai apropiat de aceasta populara destinatie. Calatoria cu una dintre ambarcatiunile cu aripi portante, cunoscute si sub denumirea de hydrofoil, dureaza 25 de minute. Capri te face sa uiti de tot si de toate. Este o destinatie populara in randul persoanelor de seama inca din vremea romanilor si este una dintre cele mai frumoase insule din Marea Mediterana. Insula a constituit mereu un magnet pentru celebritati, fiind vizitata de-a lungul timpului de personalitati precum Claude Debussy, Thomas Mann, Pablo Neruda sau Somerset Maugham.

Excursie pe Coasta Amalfi

Positano, sat cu mai putin de 4000 de locuitori marcand inceputul coastei amalfitane, este primul popas din aceasta excursie. Daca in anii 1950 Positano era un sat sarac in care majoritatea locuitorilor traiau din pescuit, totul s-a schimbat odata cu popularizarea sa de catre John Steinbeck. In 1953 acesta a descris Positano ca fiind „un loc de vis ce nu pare cu adevarat real atunci cand esti acolo, dar care devine real si tentant odata ce ai plecat”. Astazi, din ce in ce mai multi oameni vin sa admire peisajul si sa isi petreaca vacanta aici, turismul reprezentand principala sursa de venituri.

Excursie la orasul antic Pompei si Vezuviu

Orasul Pompei, distrus in 1979 de eruptia vulcanului Vezuviu, isi fascineaza vizitatorii si astazi. Orasul este pe lista Minunilor Lumii, iar excavatiile care au inceput in secolul al XVIII-lea pentru a descoperi orasul ingropat in anul 1979 de eruptia vulcanului continua si astazi. Ghidul te va conduce pe strazile din Pompei, unde vei vizita Baile Romane, Forumul si vile ridicate de catre imparatii romani. Cu siguranta, vei ramane impresionat de acest sit arheologic si de muzeul in care sunt mulaje ale cadavrelor care atesta marea catastrofa de la Pompei.

Se incarca...
Alege limba: