X

Vacante Male

Vacante Male - tot ce ai nevoie sa stii

Vacante Male - Top atractii si activitati in Male

1. Vacante Male - Centrul islamic din Male

Deschis in anul 1984, centrul islamic reprezinta una dintre cele mai populare atractii turistice ale capitalei. Acesta este renumit datorita arhitecturii excelente, ce imbina concepte traditionale islamice si maldivene. Cladirea adaposteste cea mai mare moschee din Maldive, Muhammad Al Thakurufaanu Auzam.

2. Vacante Male - Moscheea Vineri din Male

Reprezinta o dovada a maestriei din Maldives. Datand din anul 1658, Moscheea a fost initial construita din pietre din corali, care afisau sculpturi elaborate. Moscheea pastreaza inca operele arta traditionale si minarete. Moscheea este inclusa pe lista patrimoniului mondial al UNESCO.

3. Vacante Male - Altarul Medhu Ziyaarai din Male

Altarul se regaseste in apropierea moscheei Vineri. Legendele locale spun ca aici este locul de veci al savantului marocan care a introdus islamul pe insula.

4. Vacante Male - Parcul Sultan

Parcul Sultan este cel mai frumos loc public din Male, oferind un ambient primitor datorita multitudinii de copaci si flori colorate care il impanzesc. In vremurile de demult, parcul adapostea Palatul Regal din Maldive.

5. Vacante Male - Muzeul National

Muzeul a fost deschis prima oara in anul 1952 si pastreaza o colectie bogata de opere de arta, artefacte si relicve din perioada islamica si post islamica, precum si cateva roci de pe luna.

6. Vacante Male - Monumentul tsunami

Monumentul tsunami comemoreaza dezastrul din anul 2004, atunci cand Maldive a fost devastat de un cutremur puternic, urmat de un val tsunami. In urma dezastrului, au avut loc multe pierderi de vieti. Structura din otel, reprezinta numarul de vieti pierdute in timpul evenimentului.

7. Vacante Male - Cultura muzicala

Maldives are o bogata cultura a muzicii si a dansurilor populare, inspirate din diverse culturi si continente. Pe insula se organizeaza numeroase spectacole culturale de muzica si dansuri traditionale. Printre ele mai renumite evenimente, se numara spectacolul “Bodu Beru”, inspirat din cultura africii de est si de sud.

8. Vacante Male - Insula Biyadhoo

Insula detine unele dintre cele mai calme plaje de pe insula, detinand unul dintre cele mai spectaculoase recife de corali din Maldives. Insula ofera nenumarate posibilitati de a practica o gama variata de sporturi nautice, oferind peste 35 de locuri de scufundari, fiind totodata locul ideal pentru liniste si relaxare.

9. Vacante Male - Utheemu Ganduvaru

Utheemu Ganduvaru este un loc istoric, reprezentand resedinta in care a trait sultanul Mohamed Thankurufaan, unul dintre eroii din Maldive, comemorat datorita eroismului sau si pentru salvarea poporului de la cuceritorii portughezi.

Vacante Male - Activitati in Male

Vacante Male - Surf

Desi acest sport extrem nu este foarte raspandit in Maldive, exista numeroase plaje ideale pentru surfing. Perioada ideala pentru practicarea acestui sport se incardreaza intre lunile martie si noiembrie, oferind o experienta unica turistilor care isi asuma riscul de a incerca practicarea acestui sport.

Vacante Male - Scufundari

Arhipeleagul Maldive este una dintre cele mai faimoase destinatii pentru practicarea scufundarilor, oferind peisaje de o frumusete incredibila ale lumii subacvatice si ale numeroaselor recife de corali. Apele ofera o vizibilitate incredibila, astfel ca turistii care aleg sa experimenteze scufundarile, vor avea parte de un peisaj exceptional.

Vacante Male - Descoperirea capitalei Male

Capitala ofera un farmec aparte, diferit fata de renumitele zone exotice ale arhipeleagului. Aici turistii vor descoperi adevarata cultura si lume islamica, avand posibilitatea de a vizita zone arheologice si vestigii istorice faimoase.

Vacante Male - Evenimente in Male

In Male, in fiecare luna a anului se celebreaza o sarbatoare sau un eveniment cultural. Printre cele mai importante festivaluri si evenimente se numara:

El am Hejir: in luna februarie, in Maldive, este sarbatorit anul nou islamic, care aminteste de momentul in care Mohamed a fost nevoit sa fuga din Mecca in Medina, datorita ostilitatii din Mecca.

Eid: este unul dintre cele mai importante festivaluri care au loc in Maldive, fiind o sarbatoare celebrata de musulmanii care inalta rugaciuni speciale catre Allah. Festivalul consta in spectacole muzicale, jocuri si schimburi de daruri.

Ziua independentei: este sarbatorita in luna iulie, prin numeroase dansuri, parade si dansuri traditionale, care ofera un spectacol de neuitat.

Vacante Male - Comori ascunse in Male

Vacante Male - Plajele

Plajele din Maldives sunt recunoscute pentru a fi perfecte. Una dintre cele mai frumoase plaje se afla pe insula Cocoa, renumita pentru frumusetea sa exotica fara asemanare. Turistii se pot bucura de o varietate de posibilitati de a practica sporturi nautice, dar si de posibilitatea de a admira viata subacvatica diversificata, incluzand specii unice de broaste testoase. Inconjurata de recife de corali si de o laguna cu ape de mici adancimi, insula Nika este destinatia ideala pentru turistii care vor sa se bucure din plin de soare, de nisipurile albe si fine si de apele inspumate. In plus, insula Nika este destinatia ideala pentru scufundari, oferind posibilitatea de a descoperi o lume aparte, subacvatica. Un adevarat paradis tropical, insula Vabbinfaru ofera numeroase plaje incarcate de romantism, fiind o destinatie excelenta pentru cuplurile de indragostiti. Insula conserva o viata marina deosebita, alaturi de privelisti incantatoare, activitati diverse si relaxare.

Vacante Male - Transfer aeroport - centrul orasului Male

Aeroportul internationale Male (MLE) este principalul aeroport din Maldives, situat pe insula Hulhule, in apropierea capitalei. Pentru a ajunge in centrul orasului, ai la dispozitie urmatoarele mijloace de transfer:
Vacante Male - Transfer Aeroport - centrul orasului Male

Barcute cu motor:

Aeroportul Male este deservit de numeroase barci cu motor care fac legatura dintre aeroport si insulele din Arhipeleag.

Hidroavioane:

Aeroportul din Male gazduieste cele mai numeroase transferuri cu hidroavioane din lume. Biletele pentru acestea se pot procura de pe Trans Maldive Airways.

Feriboturi:

Aeroportul ofera posibilitatea transferurilor cu Feriboturi intre aeroport si Male, care circula cu o frecventa de 15 minute.

Vacante Male - Mijloacele de transport public in Male

Male are o suprafata redusa, astfel ca poate fi strabatut la pas in aproximativ o ora. Majoritatea atractiilor sunt situate in zona de nord, la aproximativ 15 minute de mers pe jos de la statia de feriboturi.

Transportul public in Male se limiteaza la taxiuri si feriboturi.

Vacante Male- Clima in Male

Arhipeleagul Maldives are o clima tropicala, experimentand doua sezoane: un sezon uscat si un sezon umed. Temperaturiile medii sunt cuprinse intre 28 si 32 de grade Celsius. Maldives beneficiaza de o asezare ideala, la Ecuator, astfel ca se bucura de soare pe tot parcursul anului.

Se incarca...
Alege limba: