X

Vacante Maldives

Vacante Maldives - tot ce ai nevoie sa stii

Vola.ro iti recomanda sa nu ratezi urmatoarele activitati:

ScubaDiving

Insulele Maldives conserva cea mai mare colectie de locuri ideale pentru scufundari din lume, cele mai numeroase recife de corali si unele dintre cele mai luxoase resorturi. In plus, in Maldives se regasesc situri budiste antice, in majoritatea insulelor ce formeaza arhipeleagul, precum si numeroase zone arheologice care dateaza din cele mai vechi secole, atunci cand au fost infiintate primele asezari omenenesti de aici – constituind un aspect ideal pentru a descoperi evolutia omului. Arghipeleagul are o retea extrem de complexa si diversificata de transport, pentru a asigura conexiuni intre insule, oferind turistilor posibilitatea de a explora toate colturile ascunse si incantatoare din Maldives.

Banana Reef

Reciful, localizat in apropierea orasului Male, este una dintre cele mai fabuloase bogatii ale lumii subacvatice. Banana Reef este o arie protejata faimoasa pentru oportunitatile deosebite de practicare a scufundarilor pe care le ofera, precum si datorita bogatiei vietii marine de aici. Aici se pot observa unele dintre cele mai fascinante recife de corali si se pot admira specii spectaculoase de pesti.

Capitala Male

Male ofera cea mai buna posibilitate de a descoperi realul si autenticul Maldives, departe de resorturile luxoase si de piscinele infinite. Male este caracterizat de prezenta a numeroase cladiri inalte, viu colorate, inconjurate de ape turcoaz si reprezinta principalul centru comercial, economic si politic al arhipeleagului.

Vacante Maldives - Top atractii si activitati in Maldives

1. Vacante Maldives - Centrul islamic din Maldives

Deschis in anul 1984, centrul islamic reprezinta una dintre cele mai populare atractii turistice ale capitalei. Acesta este renumit datorita arhitecturii excelente, ce imbina concepte traditionale islamice si maldivene. Cladirea adaposteste cea mai mare moschee din Maldive, Muhammad Al Thakurufaanu Auzam.

2. Vacante Maldives - Moscheea Vineri din Maldives

Reprezinta o dovada a maestriei din Maldives. Datand din anul 1658, Moscheea a fost initial construita din pietre din corali, care afisau scultpuri elaborate. Moscheea pastreaza inca operele arta traditionale si minarete. Moscheea este inclusa pe lista patrimoniului mondial al UNESCO.

3. Vacante Maldives - Altarul Medhu Ziyaarai din Maldives

Altarul se regaseste in apropierea moscheei Vineri. Legendele locale spun ca aici este locul de veci al savantului marocan care a introdus islamul pe insula.

4. Vacante Maldives - Parcul Sultan

Parcul Sultan este cel mai frumos loc public din Maldives, oferind un ambient primitor datorita multitudinii de copaci si flori colorate care il impanzesc. In vremurile de demult, parcul adapostea Palatul Regal din Maldive.

5. Vacante Maldives - Muzeul National

Muzeul a fost deschis prima oara in anul 1952 si pastreaza o colectie bogata de opere de arta, artefacte si reclive din perioada islamica si post islamica, precum si cateva roci de pe luna.

6. Vacante Maldives - Monumentul tsunami

Monumentul tsunami comemoreaza dezastrul din anul 2004, atunci cand Maldive a fost devastat de un cutremur puternic, urmat de un val tsunami. In urma dezastrului, au avut loc multe pierderi de vieti. Structura din otel, reprezinta numarul de vieti pierdute in timpul evenimentului.

7. Vacante Maldives - Cultura muzicala

Maldives are o bogata cultura a muzicii si a dansurilor populare, inspirate din diverse culturi si continente. Pe insula se organizeaza numeroase spectacole culturale de muzica si dansuri traditionale. Printre ele mai renumite evenimente, se numara spectacolul “Bodu Beru”, inspirat din cultura africii de est si de sud.

8. Vacante Maldives - Insula Biyadhoo

Insula detine unele dintre cele mai calme plaje din arhipeleag, aici regasindu-se unul dintre cele mai spectaculoase recife de corali din Maldives. Insula ofera nenumarate posibilitati de a practica o gama variata de sporturi nautice, oferind peste 35 de locuri de scufundari, fiind totodadata locul ideal pentru liniste si relaxare.

9. Vacante Maldives - Utheemu Ganduvaru

Utheemu Ganduvaru este un loc istoric, reprezentand resedinta in care a trait sultanul Mohamed Thankurufaan, unul dintre eroii din Maldive, comemorat datorita eroismului si pentru salvarea poporului de la cuceritorii portughezi.

Vacante Maldives - Evenimente in Maldives

In Maldives, in fiecare luna a anului se celebreaza o sarbatoare sau un eveniment cultural. Printre cele mai importante festivaluri si evenimente se numara:

El am Hejir: in luna februarie, in Maldive, este sarbatorit anul nou islamic, care aminteste de momentul in care Mohamed a fost nevoit sa fuga din Mecca in Medina, datorita ostilitatii din Mecca.

Eid: este unul dintre cele mai importante festivaluri care au loc in Maldive, fiind o sarbatoare celebrata de musulmanii care inalta rugaciuni speciale catre Allah. Festivalul consta in spectacole muzicale, jocuri si schimburi de daruri.

Ziua independentei: este sarbatorita in luna iulie, prin numeroase dansuri, parade si dansuri traditionale, care ofera un spectacol de neuitat.

Vacante Maldives - Transfer aeroport - centrul orasului Maldives

Aeroportul International Maldives (MLE) este principalul aeroport din Maldives, situat pe insula Hulhule, in apropierea capitalei.

Pentru a ajunge in centrul orasului, ai la dispozitie urmatoarele mijloace de transfer:

Vacante Maldives - Transfer Aeroport

Barcute cu motor: Aeroportul Maldives este deservit de numeroase barci cu motor care fac legatura dintre aeroport si insulele din Arhipeleag.

Hidroavioane: Aeroportul din Maldives gazduieste cele mai numeroase transferuri cu hidroavioane din lume. Biletele pentru acestea se pot procura de pe Trans Maldive Airways.

Feriboturi: Aeroportul ofera posibilitatea transferurilor cu feriboturi intre aeroport si Maldives, care circula cu o frecventa de 15 minute.

Vacante Maldives- Clima in Maldives

Arhipeleagul Maldives are o clima tropicala, experimentand doua sezoane: un sezon uscat si un sezon umed. Temperaturiile medii sunt cuprinse intre 28 si 32 de grade Celsius. Maldives beneficiaza de o asezare ideala, la Ecuator, astfel ca se bucura de soare pe tot parcursul anului.

Se incarca...
Alege limba: