X

Vacante Limassol

Vacante Limassol - tot ce ai nevoie sa stii

Vola.ro iti recomanda sa nu ratezi urmatoarele activitati:

O vizita a vechiului oras Limassol

Zona veche a orasului este cea mai interesanta parte din Limassol, ideala pentru a fi explorata la pas. Chiar in centrul orasului, in piata centrala, se gaseste Castelul din Limassol, construit in secolul al XIV-lea, pe locul unei vechi constructii bizantine. Acesta conserva cateva fortificatii in interiorul zidurilor, utilizate in trecut de catre turci ca baza militara. Piata centrala abunda de terase, cafenele si restaurante pline de viata, alaturi de expozitii si magazine de unde se pot procura suveniruri. Tot aici, se afla si catedrala din Limassol, ce surprinde prin arhitectura baroca bogata in detalii, alaturi de Marea Moschee, asezata idilic printre palmieri.

Stancile Afroditei

Stancile Afroditei reprezinta un loc legendar, unde se spune ca zeita Afrodita ar fi aparut dintre valurile marii. Zona fascineaza prin frumusetea magica, in special la apusul soarelui. Peisajul idilic oferit de cele doua stanci care se inalta marete din mare este unul dintre cele mai faimoase si fotografiate peisaje din lume, servind ca sursa de inspiratie pentru multi artisti, poeti si pictori (cea mai faimoasa reprezentare a sa apartine pictorului Boticelli – “Nasterea lui Venus”, aflata in Florenta).

Plajele din Limassol

Limassol este faimos in intreaga lume datorita plajelor incantatoare. Orasul detine numeroase zone de plaja de o frumusete idilica. Printre cele mai faimoase plaje se numara Lady’s Mile, o intindere de nisip de 8 kilometri, care ofera un peisaj unic datorat amestecului marii si al lacului sarat ce se intinde in spatele tarmurilor. Plaka Kurion, situata in apropierea ruinelor antice Kurion si se mandreste cu nisipuri intinse aurii, marginite de stanci ascutite si de ramasitele antice ale unei basilici.

Vacante Limassol - Top atractii si activitati in Limassol

1. Vacante Limassol - Templul lui Apollo

Templul inchinat lui Apollo, zeul protector al anticului Kourion, dateaza din secolul al VIII-lea, i.e.n. Sapaturile au scos la iveala un complex de bai, un sanctuar sacru si un culoar pentru pelerinaje. Astazi, au ramas conservati doar pilonii care puneau bazele impresionantului complex religios.

2. Vacante Limassol - Muzeul de Arheologie

Muzeul de Arheologie din Limassol este situat in spatele Gradinilor Municipale ale orasului si gazduieste o colectie impresionanta de antichitati ce dateaza din epoca neolitica si pana in perioada romana. Instrumentele neolitice excavate din Kourion si Amathus dateaza din anul 3000 i.e.n si pana in anul 1300.

3. Vacante Limassol - Platres

Platres este un mic sat asezat in inima masivului Troodos, ce atrage mii de iubitori ai naturii si ale drumetiilor montane. In ciuda turismului dezvoltat, satul a reusit sa conserve caracterul sau traditional, cu stradute labirintice si inguste si casute din piatra.

4. Vacante Limassol - Choirokoitia

Choirokoitia este una dintre asezarile neolitice cele mai importante din lume, datand din anii 6.800 i.e.n. Arheologii au descoperit ramasite ale fundatiilor unor case, morminte circulare, ziduri de aparare si colibe.

5. Vacante Limassol - Parcul de sculptura

In Limassol, cultura si artele sunt extrem de raspandite. Printre ruine antice, muzee si numeroase situri arheologice, Limassol surprinde frumusetile artistice din Parcul de sculptura unde sunt adapostite 20 de sculpturi de mari dimensiuni.

6. Vacante Limassol - Parcul Acvatic Fasouri

Parcul acvatic atrage numerosi vizitatori datorita ambientului tropical pe care il ofera. Cu suprafata extinsa, parcul ofera plaje, locuri de joaca, terenuri de fotbal, magazine de suveniruri si numeroase facilitati, fiind cel mai mare parc de acest gen din Cipru.

7. Vacante Limassol - Promenada din Limassol

Promenada a devenit un punct de atractie turistica important al orasului, oferind privelisti incantatoare asupra marii, plajelor si palmierilor ce o marginesc. De-a lungul promenadei se regasesc numeroase restaurante, cafenele si cluburi de noapte, alaturi de o gama variata de magazine.

8. Vacante Limassol - Kourion

Unul dintre cele mai spectaculoase situri arheologice din Cipru, anticul oras dateaza din epoca neolitica, desi monumentele dateaza din perioada greco-romana.

9. Vacante Limassol - Manastirea Kykkos

Aceasta manastire este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Limassol, la cererea imparatului bizantin Alexios I. Construita in anul 1831, manastirea conserva inca icoana originala, in ciuda faptului ca aceasta a fost distrusa de un incendiu.

Vacante Limassol - Evenimente in Limassol

Festivalul vinului: Limassol, despre care se spune ca este capitala vinului, gazduieste in fiecare an, in luna septembrie in Gradinile Municipale, festivalul vinului, inspirat din evenimentele antice dedicate zeului vinului Dionysos.

Carnavalul din Limassol: Limassol gazduieste cel mai mare si plin de culoare festival din Cipru. Acesta are loc cu 50 de zile inainte de Pastele Ortodox si detine numeroase festivitati si parade ale costumelor luxoase.

City Break Limassol - Transfer aeroport - centrul orasului Limassol

Aeroportul Paphos este localizat la o distanta de aproximativ 60 de km fata de orasul Limassol.

Pentru a ajunge in centrul orasului, ai la dispozitie urmatoarele mijloace de transfer:

City Break Limassol - Transfer Aeroport Paphos - centrul orasului Limassol

Autobuz: Serviciile de autobuze care fac legatura intre aeroportul Paphos si Limassol opereaza zilnic, cu o frecventa de 40 de minute. Pretul unei calatorii este de 9 euro.

Taxi: Turistii pot opta pentru o calatorie cu taxiul pana in centrul orasului Limassol, pretul fiind de aproximativ 50 de euro.

Aeroportul Larnaca este situat la 68.5 km fata de orasul Limassol. Pentru a ajunge in centrul orasului, ai la dispozitie urmatoarele mijloace de transfer:

City Break Limassol - Transfer Aeroport Larnaca - centrul orasului Limassol

Autobuz: Serviciile de autobuze care fac legatura intre Limassol si aeroportul din Larnaca (LCA) sunt operate de compania Limassol Urban Bus.

Taxi: Pretul unei calatorii cu taxiul intre Larnaca si Limassol este cuprins intre 50 de euro si 80 de euro, in functie de destinatia exacta si de trafic.

Vacante Limassol - Mijloacele de transport public in Limassol

Autobuzele sunt cele mai convenabile mijloace de transport din Limassol, oferind o calatorie rapida si comoda catre principalele puncte de interes si orase. In Cipru, nu exista trenuri.

Taxiurile sunt o alta optiune de transport in oras, avand avantajul calatoriilor rapide si eficiente. Principalele companii de taxiuri sunt Aktis Express si Kypros Company, care ofera servicii 24 de ore din 24.

Se incarca...
Alege limba: