X

Vacante Hurghada

Vacante Hurghada - tot ce ai nevoie sa stii

Vola.ro iti recomanda sa nu ratezi urmatoarele activitati:

Descopera plajele spectaculoase

Hurghada este o destinatie fantastica, a soarelui, marii si nisipurilor fine de culoarea mierii. Pana nu demult, Hurghada a fost un mic sat pescaresc, ce s-a transformat intr-una dintre cele mai frumoase destinatii culturale si istorice, atragand turisti din toate colturile lumii. In Hurghada, cele mai renumite atractii sunt, fara indoiala, plajele. Situate de-a lungul unui golf si marginite de cabane tropicale, acestea sunt ideale pentru scufundari si pentru a descoperi minunata lume subacvatica. Recifele de corali se numara printre principalele atractii ale plajelor, oferind celor care aleg sa practice scufundarile, un peisaj incredibil de frumos.

Nu rata experienta unei aventuri in desert

In apropierea orasului Hurghada, exista o adevarata lume desertica ce asteapta sa fie explorata. Desert Safari este una dintre cele mai frumoase experiente pe care le pot avea turistii care aleg o vacanta in Hurghada, in cadrul careia acestia pot face plimbari pe camile si se pot bucura de peisajul unic oferit de estul desertului, marginit de munti imbracati in nuante de rosu ce contrasteaza cu dunele de nisip si pustiul infinit.

O vizita a Acvariului din Hurghada

Acvariul din Hurghada ofera sansa excelenta de a descoperi diversitatea vietii marine din Marea Rosie. Exponatele din acvariu sunt extrem de bine organizate, prezentand traduceri in limba engleza si detalii despre fiecare specie. Turistii pot invata aici cum sa identifice diferite specii ale faunei subacvatice, precum si locurile ideale de scufundari unde le pot intalni.

Vacante Hurghada - Top 10 atractii si activitati in Hurghada

1. Vacante Hurghada - Bazarul El – Dahar

Traditionalul bazar egiptean este o bijuterie ce straluceste in mijlocul orasului vechi, fiind o zona extrem de animata. Turistii vor regasi aici o gama diversa de produse tipice egiptene, pentru toate gusturile si cerintele cumparatorilor.

2. Vacante Hurghada - Insulele Giftun

Insulele Giftun sunt unele dintre cele mai de seama atractii turistice din apropierea Hurghadei, detinand o varietate covarsitoare de specii marine, incluzand rechini balena si rechini albi, specii extrem de rare. In plus, insulele ofera spectaculoase recife de corali, ape adanci si cristaline, canioane si pesteri impresionante. Pentru a proteja insulele de supraexploatare, acestea au fost declarate Parc Natural protejat.

3. Vacante Hurghada - Epava vasului Carnatic

Abu Nuhas reprezinta un paradis al scufundatorilor, aici aflandu-se cinci epave ce pot fi explorate. Cea mai de seama atractie este epava Carnatic, o nava de marfuri din Marea Britanie, scufundata in anul 1869. Aceasta s-a pastrat intr-o stare extrem de buna, ramasitele acesteia devenind gazda pentru numerosi corali.

4. Vacante Hurghada - Gradinile subacvatice

Unicele si incredibilele gradini subacvatice din Marea Rosie sunt cele mai fascinante locuri pentru a descoperi specii de pesti rare si recife de corali.

5. Vacante Hurghada - Sporturi nautice

Hurghada este una dintre cele mai populare destinatii printre practicantii sporturilor nautice. Aici, turistii au numeroase posibilitati de a practica inot, navigatie, scufundari, pescuiri la mare adancime, windsurf sau snorkeling.

6. Vacante Hurghada - Templul Karnak

Templul reprezinta un adevarat complex arhitectural, dedicat Zeului Amun. Constructia sa a durat 1500 de ani. Fiecare faraon, a incercat sa-l imbogateasca cu noi monumente si cladiri spectaculoase, o vizita a sa fiind o experienta de neuitat.

7. Vacante Hurghada - Manastirea Sfantul Pavel

Reprezinta o constructie masiva si grandioasa, folosita ca fortificatie de catre calugari. Astazi, detine o colectie impresionanta de manuscrise antice, picturi si artefacte religioase, alaturi de numeroase surse de apa dulce antice.

8. Vacante Hurghada - Manastirea Sf. Antonie cel Mare

A fost fondata in secolul al IV-lea si detine astazi o colectie de peste 1000 de exemplare de manuscrie antice si picturi restaurate fascinante.

9. Vacante Hurghada - Noptile astronomice

Una dintre cele mai fascinante experiente pe care o pot avea turistii in Hurgada este un tur noctur astronomic, in cadrul caruia acestia pot fi martorii celor mai frumoase explozii de stele. Incursiunile in inima desertului noaptea ofera cele mai frumoase privelisti ale cerului plin de stele, unde turistii pot examina minunile ceresti cu ajutorul telescoapelor.

10. Vacante Hurghada - Fantanile arteziene cantatoare

Fantanile reprezinta o atractie turistica deosebita ce ofera un show spectaculos cu o coloana sonora unica si un joc de lumini impresionant.

Vacante Hurghada - Activitati in Hurghada

Vacante Hurghada - "O mie si una de nopti"

O vizita a Palatului “O mie si una de nopti” este o experienta unica. Grandiosul palat este un complex masiv de zone de divertisment, ce ofera spectatorilor programe de dansuri traditionale, show-uri muzicale si evenimente culturale, ocupand un loc fruntas printre zonele culturale din Egipt.

Vacante Hurghada - O incursiune in lumea subacvatica cu submarinul

Pentru turistii care doresc sa descopere minunile lumii subacvatice, in Hurghada exista submarine ce ofera excursii la 22 de metri sub apa Marii Rosii, unde exista o lume fascinanta a coralilor si pestisorilor exotici. Excursiile cu submarinul reprezinta ocazia ideala pentru cei care nu stiu sa inoate, de a explora lumea subacvatica.

Vacante Hurghada - Evenimente in Hurghada

Festivalul International din Hurghada: se sarbatoreste la inceputul lunii februarie si consta in trei discipline sportive.

Craciunul si Anul Nou islamic: Aceste sarbatori au loc la inceputul lunii ianuare. Anul nou islamic, denumit si AL Hijra sarbatoreste de asemenea, si momentul calatoriei lui Mohammed de la Mecca la Medina.

Sem al Nessim: Sarbatoreste prima zi de primavara, urmata de Paste. Sarbatoarea consta in celebrarea primaverii, cu picnicuri si numeroase activitati in aer liber.

Vacante Hurghada - Transfer aeroport - centrul orasului Hurghada

Aeroportul International din Hurghada este localizat la 5 km distanta fata de cartierul principal din Hurghada, El Dahar.

Pentru a ajunge in centrul orasului, ai la dispozitie urmatoarele mijloace de transfer:

City Break Hurghada - Transfer Aeroport - centrul orasului Hurghada

Autobuz: Transferul regulat intre aeroport si centrul orasului este deservit de operatorii de transporturi private ce ofera pasagerilor microbuze. Statiile acestora sunt localizate chiar langa terminalul aeroportului. Transportul public in Hurghada nu are o ruta sau statii fixe. Autobuzele regulate ruleaza intre aeroport si centrul orasului, zonele marginase, precum si catre statiunile din zona Marii Rosii. Durata unei calatorii intre aeroport si centrul orasului este de aproximativ 20 de minute, iar pretul se stabileste impreuna cu soferul.

Taxi: Taxiurile ofera servicii 24/24 de ore, iar durata unei calatorii pana in centrul orasului Hurghada este de aproximativ 30 de minute.


Vacante Hurghada - Mijloacele de transport public in Hurghada

Transportul public din Hurghada nu detine o retea diversificata, acesta constand in microbuze si taxiuri. Microbuzele reprezinta o optiune ieftina si sigura de calatorie.

O alta varianta de transport in Hurghada o reprezinta taxiurile. Pretul unei calatorii in interiorul orasului nu trebuie sa depaseasca 10 lire egiptene, astfel ca este recomandat a se stabili inca de la inceput cu soferul pretul calatoriei, pentru a evita sa fii inselat.

Vacante Hurghada - Clima in Hurghada

Clima din Hurghada este subtropicala, cu ierni blande si veri foarte foarte calduroase, cu temperaturi ridicate. Temperatura medie anuala a apei Marii este de aproximativ 24 de grade. Perioadele cele mai propice unei vacante in Hurghada sunt lunile de iarna, atunci cand temperaturile sunt suportabile. Totodata, in luna august se inregistreaza cele mai ridicate temperaturi ale apei marii (peste 28 de grade Celsius.)

Se incarca...
Alege limba: