X
Se incarca...

Check-in online BlueAir

Instructiuni

CHECK-IN ONLINE Blue Air

Serviciul de check-in la aeroport este gratuit, indiferent de ruta pe care veti calatori. In acelasi timp, pasagerii care doresc sa micsoreze timpii de asteptare in aeroport, pot efectua check-inul online.

Blue Air pune la dispozitia pasagerilor serviciul gratuit de check-in online. Acest serviciu este disponibil pentru toate zborurile cu exceptia celor cu plecare din Constanta, Florenta, Lisabona, Palma de Mallorca, Pescara si Timisoara. Pentru aceste zboruri, check-in-ul se efectueaza DOAR in aeroport, inainte de plecare, si este gratuit.

Serviciul de check-in online este disponibil cu 30 zile inainte de data plecarii si cu pana la 12 ore inainte de plecare.

Cartea de imbarcare (boarding pass) obtinuta la efectuarea check-in-ului online reprezinta documentul de calatorie pe care pasagerii trebuie sa il prezinte la aeroport, la poarta de imbarcare, politia de frontiera si controlul de securitate. Fiecare Carte de imbarcare trebuie printata si prezentata pe o pagina A4 individuala, in care sa fie vizibil codul de bare.

Pasagerii cu varsta mai mica de 18 ani nu pot efectua check-in online, cu exceptia cazului in care sunt insotiti de un adult.

In cazul in care se calatoreste impreuna cu un infant, procesul de check-in online presupune printarea cartii de calatorie atat pentru infant, cat si pentru adultul insotitor.

Procesul de check-in online presupune sa accepti atribuirea aleatorie, in mod gratuit, a unui loc in avion. Daca doresti sa iti alegi un loc anume, ai aceasta posibilitate inainte de emiterea cartilor de imbarcare, platind taxele suplimentare aferente.

Imbarcarea

In cazul in care ai bagaj de cala, va trebui sa te prezinti cu minimum 120 de minute inainte de decolare la ghiseele special marcate din aeroporturi pentru inregistrarea bagajelor.

In cazul in care nu ai bagaj de cala, trebuie sa te prezinti la poarta de imbarcare cu minimum 90 minute inainte de ora de decolare, avand cartile de imbarcare tiparite in urma procesului de check-in sau check-in online.

Pasagerul isi asuma raspunderea pentru nerespectarea acestor intervale de timp, putand fi refuzat la imbarcare. Compania Blue Air nu va rambursa biletul pasagerului si nici nu va acorda altfel de compensatii celor care nu respecta regulile mai sus mentionate.

Atentie! Pentru evitarea situatiilor neplacute, te rugam sa iei in considerare timpul necesar efectuarii procedurilor de trecere a frontierei si controlul de securitate.

Pentru persoanele cu dizabilitati termenul de prezentare la poarta de imbarcare este de doua ore, chiar daca se opteaza pentru serviciul de check-in online.

Indeplinirea conditiilor de calatorie reprezinta o responsabilitate ce iti revine exclusiv. Pasagerii care nu se prezinta in timp util la imbarcare, indiferent de motiv sau carora le lipsesc documentele de calatorie necesare, sunt considerati no-show si pierd dreptul la orice fel de rambursare.

La check-in ai obligatia de a prezenta cartea de imbarcare (primita pe adresa de e-mail dupa completarea formularului de check-in), un document de identitate, CI sau pasaport valid (dupa caz), bagajul/bagajele de cala pentru a fi cantarit/te, precum si bagajul de mana, pentru a fi verificat daca se incadreaza in limitele de greutate si de dimensiuni.

Tine minte ca esti responsabil pentru obtinerea, detinerea si prezentarea tuturor documentelor de intrare, iesire, de sanatate sau altele, necesare prin lege, reguli, sau instructiuni, pentru a calatori in/din anumite tari. Compania aeriana isi rezerva dreptul de a nu accepta pentru calatorie orice pasager ale carui documente nu sunt conforme cu legile, regulile, sau instructiunile de calatorie.

Check-in online Blue Air

  • 1. Pentru a efectua check-in-ul online, te rugam sa dai click pe link-ul urmator: https://open.maxitours.be/searchwebcheckin.aspx?culture=ro-ro.
  • 2. In campul „Booking ID”, introdu codul de confirmare format din 6 cifre care apare pe biletul electronic primit prin e-mail de la Vola.ro, iar in campul „nume pasager”, introdu numele de familie al primului pasager de pe rezervare.
    • Numar confirmare (vizibil pe biletul trimis de Vola.ro)
    • Numele de familie al pasagerului
  • 3. Bifeaza numele pasagerilor si ruta pentru care doresti efectuarea check-in-ului.
  • 4. Ulterior, ti se vor solicita informatii suplimentare de pe documentele de calatorie: tipul documentului de calatorie, tara emitenta, data emiterii si data expirarii, seria, numarul, nationalitatea, locul nasterii, data nasterii, sex.

Asigura-te ca informatiile introduse sunt corecte si apasa butonul Continua pentru a finaliza check-in-ul online.

Cartea de imbarcare este un document format din 2 (doua) pagini. O pagina a cartii de imbarcare va fi inmanata agentului din aeroport la poarta de imbarcare, iar a doua va ramane la pasager.

Check-in la aeroport Blue Air

In vederea indeplinirii formalitatilor de check-in si imbarcare, avem rugamintea de a te prezenta in aeroport cu cel putin 2 ore inainte de ora de decolare inscrisa pe bilet.

La check-in trebuie sa prezinti biletul de calatorie (biletul electronic primit pe adresa de email), un document de identitate, CI sau pasaport valid (dupa caz), bagajul/bagajele de cala pentru a fi cantarit/te, precum si bagajul de mana pentru a fi verificat daca se incadreaza in limitele de greutate si de dimensiuni.

Tine minte ca esti responsabil pentru obtinerea, detinerea si prezentarea tuturor documentelor de intrare, iesire, de sanatate sau altele, necesare prin lege, reguli, sau instructiuni, pentru a calatori in/din anumite tari. Compania aeriana isi rezerva dreptul de a nu accepta pentru calatorie orice pasager ale carui documente nu sunt conforme cu legile, regulile, sau instructiunile de calatorie.

Indeplinirea conditiilor de calatorie reprezinta o responsabilitate ce iti revine exclusiv. Pasagerii care nu se prezinta in timp util la imbarcare, indiferent de motiv, sau carora le lipsesc documentele de calatorie necesare, sunt considerati no-show si pierd dreptul la orice fel de rambursare.

Orar ghisee check-in in aeroport

Te rugam sa ai in vedere ca ghiseele de check-in se deschid cu 2 ore inaintea cursei si se inchid cu 40 de minute inaintea orei stabilite pentru decolare. Chiar daca aeronava se afla pozitionata la sol, din motive de securitate, compania aeriana nu va accepta la zbor pasagerii care nu s-au incadrat in orele prevazute mai sus.

Pentru toate zborurile Blue Air cu plecare din Bucuresti-Aeroportul Henri Coanda (Otopeni), te rugam sa ai in vedere ca ghiseele de check-in, denumite acum Ghisee de Predare bagaje, se deschid cu 3 ore si 30 de minute inaintea cursei si se inchid cu 40 de minute inaintea orei stabilite pentru decolare.

Pentru toate zborurile Blue Air cu plecare din Roma-Aeroportul Fiumicino, te rugam sa ai in vedere ca ghiseele de check-in se deschid cu 2 ore si 30 de minute inaintea cursei si se inchid cu 45 de minute inaintea orei stabilite pentru decolare.