X
Se incarca...

Check-in online BlueAir

Instructiuni

Check-in online BlueAir

Te informam ca, incepand cu 28 august 2015, serviciul de check-in la aeroport pentru compania BlueAir este gratuit, indiferent de ruta pe care vei calatori. In acelasi timp, pasagerii care doresc sa micsoreze timpii de asteptare in aeroport, pot efectua check-in-ul online. Poti vizualiza lista aeroporturilor care nu permit efectuarea check-in-ului online, accesand: lista aeroporturilor unde serviciul de check-in online nu este disponibil.

Check-in-ul online pentru zborurile BlueAir este gratuit

Serviciul este disponibil pentru toate zborurile, mai putin pentru cursele cu plecare din: Bologna, Constanta, Dublin, Florenta, Lamezia Terme, Napoli, Stuttgart si pentru cursele catre/din Marea Britanie; check-inul se efectueaza in aeroport si este gratuit.

Indiferent daca efectuezi check-in-ul online sau la aeroport, este indicat sa te prezinti la aeroport cu cel putin 2 ore inainte de plecare.

Serviciul de check-in la aeroport este gratuit, indiferent de ruta pe care vei calatori. Pentru destinatiile pentru care check-in-ul online este disponibil, acesta se poate efectua conform instructiunilor si va trebui numai sa prezinti la aeroport cartea de imbarcare tiparita.

Vola.ro transmite pasagerilor remindere pe e-mail pentru a le reaminti de efectuarea check-in-ului online. Acestea sunt transmise cu cateva zile inainte de data plecarii si iti amintesc sa efectuezi check-in-ul online la BlueAir si sa printezi cartile de imbarcare. In plus, Vola.ro trimite formulare de check-in pe e-mail, in care iti vor fi solicitate datele documentelor de calatorie, iar noi vom efectua check-inul online pentru tine si ti-l vom transmite pe e-mail. Nu uita sa te prezinti la aeroport cu boarding-pass-urile imprimate.

Atentie: Odata ce procesul de web-check-in este finalizat, nu va mai fi posibil sa modifici datele zborului sau sa adaugi servicii!

Trebuie sa prezinti cartea de imbarcare alaturi de documentele de calatorie la poarta de imbarcare cu pana la 60 de minute inaintea decolarii cursei. In cazul in care calatoresti si cu bagaj de cala, va trebui sa te prezinti in aeroport cu pana la 90 de minute inaintea decolarii cursei.

Daca, la poarta de imbarcare nu ai in posesie cartea de imbarcare tiparita, va trebui sa te intorci la ghiseul de check-in.

Check-in online BlueAir - Pas cu pas

Pasul 1

Pentru a efectua check-in-ul online, te rugam sa dai click pe link-ul urmator: https://open.maxitours.be/searchwebcheckin.aspx?culture=ro-ro. In campul de check-in, introdu codul de confirmare format din 6 cifre care apare pe biletul electronic primit prin e-mail de la Vola.

Pasul 2

Dupa ce accesezi link-ul de mai sus, te rugam sa completezi cu atentie campurile de mai jos:

  • Numar confirmare (vizibil pe biletul trimis de Vola.ro)
  • Adresa de email persoana de contact (adresa specificata in emailul in care ti s-a trimis confirmarea rezervarii)

Pasul 3

Bifeaza numele pasagerilor si ruta pentru care doresti efectuarea check-in-ului.

Ulterior, ti se vor solicita informatii suplimentare de pe documentele de calatorie: tipul documentului de calatorie, tara emitenta, data emiterii si data expirarii, seria, numarul, nationalitatea, locul nasterii, data nasterii, sex.

Asigura-te ca informatiile introduse sunt corecte si finalizeaza check-in-ul online.

Pasul 4

Boarding pass-ul trebuie printat si luat prezentat la aeroport.

Atentie:

  1. In cazul in care calatoresti alaturi de un infant, trebuie sa printezi cartea de calatorie atat pentru infant cat si pentru adultul insotitor.
  2. Pasagerii care nu provin dintr-o tara UE/EEA trebuie sa se prezinte la biroul de check-in al BlueAir pentru a verifica documente inainte de a trece controlul de securitate si punctul de trecere a frontierei. In cazul in care nu respecti acesta prevedere, Blue Air isi rezerva dreptul de a refuza imbarcarea.
  3. Dupa ce finalizezi procesul de web check-in, nu mai sunt permise modificari de nume sau de data, sau adaugarea de servicii optionale. Aceste modificari pot fi facute doar la aeroport.
  4. In cazul in care nu ai cartea de imbarcare, trebuie sa te intorci la ghiseul de check-in, nu inainte de a plati la ghiseul de ticketing o taxa de imbarcare. Acest lucru trebuie facut cu cel putin 40 de minute inainte de decolare, altfel BlueAir isi rezerva dreptul de a refuza imbarcarea.

Boarding card-ul trebuie PRINTAT si prezentat la aeroport!