X

City Break Verona

City Break Verona - Tot ce trebuie sa stii

Vola.ro iti recomanda sa nu ratezi urmatoarele activitati:

O vizita a casei Julietei:

Verona este renumita datorita faptului ca aici se petrecea actiunea operei lui Shakespeare, Romeo si Julieta, si in ciuda faptului ca personajele sale sunt fictive, italienii au reusit sa gaseasca si sa valorifice casa in care se spune ca Julieta ar fi locuit si, mai ales, faimosul balcon unde Romeo i-a declarat dragostea. Casa Julietei se afla in apropiere de Piazza delle Erbe, fiind o cladire medievala care a devenit un simbol al dragostei ce atrage milioane de indragostiti din intreaga lume, care tin neaparat sa lase in urma lor o dovada a iubirii fata de partener, astfel ca in curtea casei se afla numeroase marturii, biletele, gume de mestecat sau lacate ce simbolizeaza dragostea cuplurilor care au ajuns aici.

O incursiune in trecutul orasului

Verona este greu de rezumat. Trecutul sau este atat de legat de istoria lui Romeo si a Julietei, incat este aproape imposibil sa nu fie asociata cu personajele lui Shakespeare. Verona poseda insa o istorie indelungata ce ajunge pana in vremurile Romei Antice, fapt dovedit de fascinantul amfiteatru, de Poarta Borsari si de urmele Forumului Roman ce compun in zilele noastre actuala Piazza delle Erbe.

Explorarea peisajelor incantatoare ce inconjoara faimosul oras

Traversata de raul Adige si inconjurata de coline incantatoare, Verona beneficiaza de o asezare privilegiata si de atuul de a nu atrage turismul in masa asemeni altor orase din Italia, precum Florenta si Venetia. Acest fapt permite turistilor sa se bucure de oras si de patrimoniul sau istoric bogat, intr-un mod relaxant. Atmosfera magica, ce pune stapanire pe oras noaptea, este una dintre cele mai frumoase experiente pe care turistii o pot trai in cadrul unui City Break in Verona, atunci cand stradutele magice raman solitare si emana un aer romantic la fiecare pas.

City Break Verona - Top 10 atractii si activitati in Verona

1. City Break Verona - Arena din Verona

Este cel mai bine conservat amfiteatru roman din Verona si cel mai emblematic simbol al orasului, care in zilele noastre este utilizat pentru spectacole si concerte. Ceea ce este fascinant este faptul ca, pana in anul 2011, nu erau folosite microfoane. Arena este una dintre cele mai fabuloase obiective din Italia, avand un interior mai grandios decat Colosseumul din Roma si o capacitate de peste 30.000 de spectatori.

2. City Break Verona - Palatul Barbieri

Palatul Barbieri este unul dintre cele mai frumoase palate din Verona, construit in stil neoclasic, cu o arhitectura inspirata din templele romane antice, suprinzand prin maretia si grandoarea coloanelor.

3. City Break Verona - Strada Mazzini

Este o strada lunga si ingusta, ce uneste principalele piete ale orasului, Piazza Bra si Piazza delle Erbe. Este una dintre cele mai vechi si sugestive strazi pietonale din Europa, construita in secolul al XIV-lea cu scopul de a interconecta cele doua piete. Astazi, este faimoasa datorita numeroaselor magazine care o compun, conferindu-i reputatia de unul dintre cele mai importante bulevarde de shopping.

4. City Break Verona - Piazza delle Erbe

Piata este unul dintre locurile cele mai speciale din Verona si una dintre cele mai frumoase piete ale Italiei, fiind imbogatita cu palate superbe, statui, tauri si alte elemente arhitectonice, precum fantana cu Madonna Verona. Vreme de secole, piata a fost centrul intregii vieti sociale, economice si religioase a orasului, precum si un important centru al artelor si al comertului.

5. City Break Verona - Torre dei Lamberti

Turnul Lamberti, alaturi de Palatul Justitiei, au reprezentat vreme de secole centrul puterii politice. Turnul Lamberti este cel mai inalt turn medieval din Verona (84 de metri) si este renumit datorita materialelor din care a fost construit, in special al marmurei.

6. City Break Verona - Plazzo Maffei

Este primul palat construit in stil baroc din Verona, surprinzand prin ceasul din turnul sau, unul dintre cele mai vechi ceasuri din Europa.

7. City Break Verona - Piazza dei Signori

Piazza dei Signori se afla in apropierea Pietei delle Erbe, in centrul istoric al orasului. Desi sunt situate in apropiere, cele doua piete se diferentiaza datorita stilurilor: Piazza delle Erbe surprinde prin diverse culori si arhitecturi, in timp ce Piazza dei Signori este aristocrata, eleganta si inchisa. Prima dintre ele a servit drept centru al puterii politice in timpul epocii romane, in timp ce cea de-a doua a avut aceeasi functie in timpul republicii Serenissima.

8. City Break Verona - Mormantul Julietei

Mormantul faimoasei Julieta este situat in apropierea Piezzei Bra, fiind o cripta subterana ce adaposeste un sarcofag descoperit, de marmuza roz, unde se spune ca s-ar afla Julieta.

9. City Break Verona - Biserica Sfanta Anastasia

Este cea mai mare biserica din Verona si cel mai important edificiu gotic, extrem de renumit datorita spectaculosului interior ce detine o fresca pictata de Pisanello.

10. City Break Verona - Castelvecchio

Castelvecchio este un castel grandios, ce impresioneaza prin arhitectura sa militara, cu 7 turnuri acoperite, ce a servit de-a lungul secolelor atat ca resedinta nobiliara, cat si ca fortareata, astazi fiind sediul Muzeului Civic.

City Break Verona - Gastronomia din Verona

Produsul specific al Veronei este “pandoro”, un aliment tipic de Craciun, renumit in toata lumea. A fost creat in secolul al XIX-lea, de catre patiserul Domenico Melegatti, fiind destinat consumului nobililor din Venetia.

City Break Verona - Evenimente in Verona

Targurile de Craciun au loc in Piata Bra, incepand cu data de 13 decembrie - ziua Sfintei Lucia, protectoarea orasului.

“Verona in Love” – Marcheaza un eveniment in care romanticul oras se umple de decoratiuni speciale, piete, expozitii, toate relationate cu ziua Sfantului Valentin, sarbatoarea indragostitilor. Festivalul incepe in ziua de 12 februarie in fiecare an si dureaza 3 zile.

City Break Verona - Transfer aeroport - centrul orasului Verona

City Break Verona - Transfer Aeroport - centrul orasului Verona

Aeroportul International din Verona – Villafranca este situat la o distanta de 12 km fata de centrul orasului. Pentru a ajunge in centrul Veronei, ai la dispozitie urmatoarele mijloace de transfer:

Autobuz: Autobuzele reprezinta mijlocul de transport public cel mai comun, avand plecari la fiecare 20 de minute. In plus, odata ajuns in statia centrala a Veronei, exista conexiuni de tren catre principalele orase inconjuratoare. Principala linie de autobuz care face legatura intre aeroport si centrul orasului (statia Verona  - Stazione FS) este linia numarul 99. Plecarile au o frecventa de 15 - 20 de minute, iar pretul unei calatorii este de aproximativ 7 euro.

Taxi: In cazul in care taxiul va fi luat de mai mule persoane, acesta poate fi un mijloc de transport economic, pretul unei calatorii de la aeroport si pana in centrul orasului avand un pret de aproximativ 20 de euro.

City Break Verona - Mijloacele de transport public in Verona

Desi Verona nu este un oras foarte mare, exista o retea de transport diversificata, ce ofera posibilitatea turistilor de a se deplasa in intreg orasul si in imprejurimile sale.

Tren: Verona beneficiaza de o pozitie strategica intre Ventia si Milano, Roma si Brennero, oferind o perfecta conexiune cu toate destinatiile din Italia.

Autobuze: o retea complexa care interconecteaza toate zonele orasului si imprejurimile.

Funicular: este un mijloc de transport special prin care turistii se pot bucura de privelistile deosebilte oferite de Lacul Garda.

Serviciul de inchiriere biciclete: turistii pot inchiria biciclete de la centrele specializate si se pot bucura de experienta descoperirii orasului intr-un mod sanatos.

City break Verona - Clima in Verona

Clima regiunii Verona este calda si temperata. Clima se caracterizeaza prin ierni friguroase si veri calde, cu o temperatura anuala medie de 13.2 grade celsius.

Luna cea mai calda a anului este luna iulie, cand temperaturiile medii sunt de aproximativ 23 de grade Celsius, in timp ce in luna ianuarie, temperaturile medii sunt de aproximativ 2-3 grade Celsius.

Se incarca...
Alege limba: