X

City Break Tel Aviv

City Break Tel Aviv - Tot ce trebuie sa stii

Vola.ro iti recomanda sa nu ratezi urmatoarele activitati:

Plajele din Tel Aviv

Tel Aviv este renumit datorita pozitiei sale in zona de coasta a Israelului. Plajele sale se numara printre cele mai frumoase din lume, iar in zilele de vara acestea abunda de turisti de pretutindeni, cat si de localnici care doresc sa se bucure de soare si de mare. Plajele ofera excelente facilitati de practicare a sporturilor acvatice. Cele mai faimoase plaje sunt: Golden Beach, Frishman Beach si Banana Beach, localizate central si impanzite de cafenele si de restaurante.

Jaffa

Vechiul port arab, Jaffa, atrage prin faimoasele ramasite ale Acropolelor, conservate pana in zilele noastre. Mare parte a zonei originale abunda acum de restaurante si buticuri de artizanat. Aleile portului ofera un ambient magic, fiind unul dintre cele mai atractive locuri din oras, reprezentand poarta de intrare catre anticul Israel. De aici, turistii pot urca scarile catre colina Jaffa, unde se regaseste o veche biserica franciscana, Biserica Sfantul Petru. Aceasta dateaza inca din secolul al XVII-lea si ofera turistilor posibilitatea de a vizita camera in care insusi Napoleon a locuit, dupa cucerirea orasului.

Muzeul de arta din Tel Aviv

Un element marcant al scenei contemporane a Israelului, Muzeul de Arta detine opere de arta ale faimosilor artisti precum: Monet, Van Gogh, Henry Moore si Picasso si reprezinta totodata cea mai mare colectie de opere de arta ale faimosilor artisti israelieni. Muzeul se afla in in interiorul unei constructii ultra-moderne, ce surprinde prin arhitectura sofisticata, scotand in evidenta perfect operele de arta faimoase.

City Break Tel Aviv - Top 10 atractii si activitati in Tel Aviv

Cu plajele sale aurii si viata cosmopolita, Tel Aviv este cea mai moderna metropola a Israelului. Cei mai multi turisti aleg aceasta destinatie datorita climatului ideal, plajelor minunate, buticurilor diverse, cafenelelor si restaurantelor. Plaja este, cu siguranta, cel mai atragator obiectiv al orasului, insa Tel Aviv inseamna mai mult decat atat. Poreclit “Orasul Alb”, acesta a fost declarat parte integranta a Patrimoniului Mondial al UNESCO, detinand numeroase reprezentatari ale arhitecturii lui Bauhas si fiind un oras plin de muzee si galerii de arta.

1. City Break Tel Aviv - Independence Hall

In anul 1948, acest loc a fost declarat punctul in care a luat nastere Israelul. In zilele noastre, edificiul detine un muzeu unde este reconstruita in detaliu, prin intermediul unor diverse documente, perioada cuprinsa intre anii 1947-1948, cruciala pentru Israel.

2. City Break Tel Aviv - Parcul Yarkon

Este un parc public imens, localizat in apropiere portului, ce atrage peste 16 milioane de vizitatori anual. Parcul este situat de-a lungul raului Yarkon si ofera turistilor facilitati numeroase pentru practicarea diverselor sporturi, gradini botanice, un parc acvatic, concerte in aer liber si lacuri, precum si un cadru natural bogat.

3. City Break Tel Aviv - Beth Hatefutsoth

Muzeul Diasporei ilustreaza viata si cultura lumii evreiesti de-a lungul istoriei. Muzeul detine o gama larga de expozitii, ce includ filme, inregistrari si documente ale evreilor, conservate de-a lungul secolelor.

4. City Break Tel Aviv - Netanya

Netanya este una dintre cele mai populare resorturi, localizate pe nisipurile aurii ale plajelor, intinzandu-se pana la peste 10 kilometri. Este cea mai de seama atractie a zonei de coasta, fiind brazdata de cafenele si restaurante si abundand de energie la fiecare pas.

5. City Break Tel Aviv - Cartierul Neve Tzedek

Neve Tzedek este cel mai vechi cartier al orasului Tel Aviv, care detine cele mai vechi asezari europene si evreiesti, ce dateaza din anii 1800. Toate constructiile au ramas in perfecta stare de conservare si multe dintre ele adapostesc astazi cafenele si restaurante. Strabatand cartierul, vei descoperi casa Rockach, care detine o mica galerie de arta cu sculpturi renumite, precum si Muzeul de Arta Rochkach, unde sunt pastrate opere ale faimosilor pictori israelieni. Cartierul adaposeste, de asemenea, si vechea statie otomana de trenuri, HaTachana – restaurata si redeschisa sub forma unui complex de cafenele, restaurante si buticuri.

6. City Break Tel Aviv - Strada Bialik

Micuta strada Bialik adaposteste 3 case istorice de mare importanta. Casa artistului Reuven Rubin este una dintre cele mai importante dintre acestea, astazi adapostind un muzeu dedicat vietii si operei artistului, ce detine numeroase picturi si imagini istorice ale orasului. In continuarea strazii, turistii vor descoperi casa Bialik, resedinta a poetului Nachman Bialik, care astazi reprezinta un tribut adus operei artistului. Pe aceeasi strada se regaseste Primaria vechiului oras, ce poarta numele de Beir Ha’ir si care contine documente ce redau istoria orasului.

7. City Break Tel Aviv - Turnul Shalom

Timp de 34 de ani, Turnul Shalom a dominat orizonturile orasului, cu o inaltime de 140 de metri, fiind cel mai inalt turn. Ulterior, inaltimea sa a fost depasita de turnul Azrieli. De pe terasa sa, se pot admira privelistile zonei Carmelo, precum si ale capitalei orasului, Ierusalim.

8. City Break Tel Aviv - Gradinile Independentei

De pe stancile Gradinilor Independentei, turistii se pot bucura de o priveliste incomparabila asupra Marii Mediterane. Gradinile abunda de specii de vegetatie unice si detin cateva vestigii arheologice.

9. City Break Tel Aviv - Fantana de foc si apa din Tel Aviv

Este una dintre atractiile cele mai importante ale orasului Tel Aviv, fiind o opera cinetica ce se datoreaza unuia dintre artistii faimosi israelieni. Fantana surprinde prin faptul ca este formata dintr-o dimensiune in miscare si o dimensiune iluzorie, concepute in stil kinetic.

10. City Break Tel Aviv - Viata de noapte din Tel Aviv

Viata de noapte din Tel Aviv este cea mai animata din intreg Israelul. Orasul ofera numeroase locuri unde se poate dansa si numeroase restaurante si cafenele deschise pana in zori sau chiar non stop. Barurile si terasele sunt concentrate in centrul orasului, iar cele mai faimoase cluburi se afla in zona portului si a strazii Alenby.

City Break Tel Aviv - Evenimente in Tel Aviv

Ramadán – Sarbatoarea are loc in fiecare an, la inceputul celei de-a noua luni a calendarului islamic si semnifica luna sfanta a mulsulmanilor. Semnificatia sarbatorii este legata de momentul in care profetul Mohamed a avut primele revelatii de la Allah. In timpul acestei luni, musulmanilor le este interzis sa manance pana la apusul soarelui, sa bea, sa fumeze, sa mestece guma sau sa foloseasca parfumuri.

Rosh Hashaná - Marcheaza inceputul Anului Evreiesc si se sarbatoreste in fiecare an, in septembrie sau octombrie. Sarbatoarea aminteste de crearea barbatului si a femei, culminand cu Yom Kippur – cunoscuta ca petrecerea Iertarii.

Oktoberfest - Se sarbatoreste la inceputul lunii octombrie si semnifica binecunoscutul festival al berii de renume mondial.

Hanukám (sau petrecerea luminilor) – Se sarbatoreste in fiecare an in noiembrie – decembrie si are ca semnificatie triumful evreilor asupra grecilor.

City Break Tel Aviv - Comorile ascunse ale orasului Tel Aviv

City Break Tel Aviv - Comori ascunse:

Tel Aviv, al doilea oras ca marime al Israelului, este o destinatie moderna, vibranta si cosmopolita, ideala pentru a te bucura de soarele mediteraneean pe una dintre numeroasele zone de coasta, unde cafeaua si inovatiile culinare sunt obsesiile locale, unde locuitorii vorbesc toate limbile, iar viata este traita la maximum. Cladirile vechi, ce fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO si ii confera orasului renumele de “Orasul Alb”, sunt cele mai de seama atractii. Printre acestea, vechiul port Jaffa detine un patrimoniu istoric arab bogat si reprezinta cel mai faimos punct de interes turistic al orasului.

City Break Tel Aviv - Transfer aeroport - centrul orasului Tel Aviv

City Break Tel Aviv - Transfer Aeroport - centrul orasului Tel Aviv

Aeroportul Ben Gurion este localizat la o distanta de 19 kilometri fata de centrul orasului Tel Aviv. Pentru a ajunge in centru, ai la dispozitie urmatoarele mijloace de transfer:

Autobuz : reteaua de autobuze din Tel Aviv este foarte diversificata si interconecteaza majoritatea zonelor orasului cu aeroportul. Autobuzele pornesc din Gara Centrala si sunt operate de compania Dan Bus Company.

Tren: Israel Railways este compania de trenuri care opereaza calatoriile intre aeroport si centrul orasului. Acestea opereaza non-stop (mai putin in weekend), iar durata unei calatorii este de aproximativ 18 minute. Pretul unui bilet este de aproximtaiv 4 USD.

Taxi: Chiar in fata aeroportului, exista o statie de taxiuri.

City Break Tel Aviv - Mijloacele de transport public in Tel Aviv

Autobuze: Principala companie de transport public este Dan Bus Company, insa alaturi de aceasta exista numeroase alte companii regionale.

Trenuri: Tel Aviv beneficiaza de 4 statii de trenuri care interconecteaza intreg orasul si imprejurimile. Trenurile sunt comode si rapide, astazi orasul aflandu-se intr-un proces de incurajare a calatorilor de a folosi trenul, in scopul reducerii poluarii.

Autobuze descoperite: sunt o optiune ideala pentru a descoperi frumusetile orasului intr-un tur de neuitat, ruta autobuzelor atingand toate zonele principale ale orasului.

City break Tel Aviv - Clima in Tel Aviv

Tel Aviv beneficiaza de un climat mediteraneean, cu veri calde si ierni uscate. Temperatura medie anuala este de 20 de grade Celsius. Temperatura apei marii este de aproximativ 16 grade iarna si de 29 de grade vara.

Cea mai rece luna a anului, ianuarie, vine cu temperaturi medii de 18 grade, in timp ce temperatura medie a lunii august este de aproximativ 30 de grade.

Se incarca...
Alege limba: