X

City Break Salonic

City Break Salonic - Tot ce trebuie sa stii

Vola.ro iti recomanda sa nu ratezi urmatoarele activitati:

O vizita a monumentelor bizantine din Salonic

Salonic este considerat un muzeu in aer liber al artei bizantine. Printre fascinantele monumente pe care le puteti descoperi se numara: Bisericile Acheiropoietos, care dateaza din secolul al V-lea, Hagia Sophia, ce dateaza din secolul al VII-lea, Panagouda, zidurile bizantine ale orasului, siturile arheologice si castelul Heptapyrgion.

Turnul Alb

Turnul Alb este simbolul cel mai emblematic al orasului Salonic, situat pe tarmurile marii. Datand din vreme de peste 500 de ani, a fost folosit drept inchisoare, pentru ca in zilele noastre sa gazduiasca muzeul Orasului Salonic. In plus, turnul ofera niste privelisti incantatoare din partea superioara asupra marii si asupra orasului. Nicio vizita in Salonic nu ar fi completa fara o fotografie in fata turnului Alb.

Relaxare pe tarmul marii

Printre cele mai importante puncte de atractie turistica din Salonic se numara, fara indoiala, zonele litorale. Plajele din Salonic si din jurul sau se numara printre cele mai frumoase plaje din Grecia. Intinderi de nisip fara sfarsit, ape limpezi si albastre, vegetatie luxurianta, toate acestea confera un refugiu de neratat. Micile sate ce marginesc zonele litorale au directa legatura cu istoria orasului, furnizand inca din vremurile stravechi un refugiu locuitorilor si calatorilor. Restaurantele de pe malul marii ofera delicii culinare intr-o atmosfera unica si primitoare.

City Break Salonic - Top atractii si activitati in Salonic

1. City Break Salonic - Muzeul de arheologie

Muzeul de Arheologie ste considerat unul dintre cele mai fascinante muzee din Europa. Situat in proximiteatea Turnului Alb, acesta detine o colectie impresionanta de comori si artefacte, de la mormantul tatalui lui Alexandru cel Mare, alaturi de numeroase alte obiecte care dateaza din secolul 3 inaintea Erei noastre. Cel mai de seama exponat al muzeului este un papirus antic, pastrat intact pana in zilele noastre, care dateaza din preistorie.

2. City Break Salonic - Arcul lui Galerius

Este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Salonic. Constructia sa a fost ordonata de regele Galerius, astfel incat arcul sa se conecteze cu palatul sau. Arcul este decorat cu simboluri masonice si este construit cu marmura si imagini sculptate, care scot in evidenta puterea imaparatului.

3. City Break Salonic - Forumul roman

Chiar in centrul orasului, se intinde faimosul Forum Roman Agora, un fascinant sit arheologic, ce dateaza inca din secolul al II-lea. A fost descoperit in anul 1960 si este unul dintre cele mai importante obiective turistice din oras.

4. City Break Salonic - Rotonda

Unica in Grecia, Rotonda este o cladire cilindrica ce dateaza din secolul al IV-lea, servind drept Pantheon si mausoleu pentru imparatul Galerius. Astazi, este o biserica incantatoare, bogat impodobita pe interior cu mozaicuri impresionante.

5. City Break Salonic - Biserica Sfanta Sofia

Construita ca o miniatura a Bisericii Sfanta Sofia din Constantinopol, biserica dateaza inca din secolul al VII-lea si este un tribut adus intelepciunii lui Dumnezeu, detinand numeroase fresce si mozaicuri importante.

6.City Break Salonic - Muzeul Evreiesc

Acest muzeu ofera informatii detaliate despre istoria evreilor, descriind peste 2000 de ani din trecutul acestora.

7. City Break Salonic - Statuia lui Alexandru cel Mare

O statuie moderna a uneia dintre cele mai cunoscute si influente personalitati a tuturor timpurilor, care a creat o legenda ce dainuie pana in zilele noastre. Statuia lui Alexandru cel Mare este asezata deasupra faimosului sau cal, Bucephalus si priveste catre Golful Thermaic.

8. City Break Salonic - Turnul OTE

Turnul de telecomunicatii OTE este unul dintre obiectivele turistice importante ale orasului Salonic. Inaltimea sa atinge 76 de metri si ofera privelisti incredibile asupra orasului. La ultimul etaj, gazduieste un restaurant rotativ si o cafenea care ofera o experienta unica turistilor.

9. City Break Salonic - Teatrul Dassous

Teatrul Dassous este un teatru in aer liber, unde au loc concerte si numeroase evenimente culturale. Teatrul se numara printre cele mai mari din Europa si aduce pe scena sa numerosi artisti celebri.

City Break Salonic - Evenimente in Salonic

Festivalul International de Film: a fost infiintat in anul 1960 si prezinta productii de film independente din toate colturile lumii. Festivalul are loc in luna noiembrie, in fiecare an.

Dimitria: este un festival de evenimente culturale ce dureaza 3 luni, incepand cu luna septembrie. Denumit dupa gramul Sfantului Dimitrios, el include musicaluri, piese de teatru, dansuri si numeroase alte evenimente care au loc in strada.

Urban Picnic Festival: are loc in inima orasului Salonic, chiar in Forumul Roman Agora si ofera 3 zile de cinematografie in aer liber, in fiecare an, in luna august.

City Break Salonic - Comori ascunse:

City Break Salonic - Promenada

Promenada litorala din Salonic este una dintre cele mai frumoase locuri din Grecia si o zona de top, ideala pentru relaxare. Promenada are o lungime de 5 km, oferind privelisti incredibile asupra marii si asupra faimosului Turn Alb, intr-un acompaniament al muzicienilor care interpreteaza melodii balcanice.

City Break Salonic - Transfer aeroport - centrul orasului Salonic

City Break Salonic - Transfer Aeroport - centrul orasului Salonic

Aeroportul Thessaloniki Makedonia este localizat la o distanta de 15 km fata de centrul orasului Salonic. Pentru a ajunge in centrul orasului, ai la dispozitie urmatoarele mijloace de transfer:

Autobuz: Aeroportul este deservit non-stop de OASTH, Organizatia de Transport Urban a Salonicului, iar pentru a ajunge in centrul orasului, exista 3 linii de autobuz disponibile: 78, 78A, 78N.

Taxi: Taxiurile sunt disponibile chiar la iesirea din aeroport, iar pretul unei calatorii este de aproximativ 20 de euro.

City Break Salonic - Mijloacele de transport public in Salonic

Exista o retea complexa de mijloace de transport care deservesc orasul Salonic.

Autobuzele interconecteaza toate zonele orasului si ale suburbiilor.

Taxiurile sunt disponibile in interiorul orasului si se identifica prin semnul “Taxi”. Recent, s-a inceput constructia unei linii de metrou.

City break Salonic - Clima in Salonic

Salonic beneficiaza de un climat ce are caracteristici subtropicale, usor umed, cu veri calde si ierni blande. Temperatura medie anuala este de aproximativ 15.6 grade. Vara, temperaturile medii sunt de 21.5 grade, in timp ce iarna, de 10 grade Celsius in timpul zilei.

Se incarca...
Alege limba: