X

City Break Pisa

City Break Pisa - Tot ce trebuie sa stii

Vola.ro iti recomanda sa nu ratezi urmatoarele activitati:

O vizita a Turnului inclinat din Pisa:

Cel mai emblematic obiectiv din Pisa este Turnul inclinat, situat in inima orasului, in Piazza dei Miracoli. Faimosul turn dateaza din secolul al XII-lea si are o inclinare de 5,5 grade. Surprinde prin frumusetea marmurii albe din care a fost construit si prin vechimea clopotelor medievale din clopotnita care au ramas conservate pana astazi. Turnul este propus a fi inclus pe lista celor 7 minuni ale lumii contemporane.

Baptisteriul din Pisa

Baptisteriul din Pisa este unul dintre cele mai importante monumente din oras, situat in Piazza dei Miracoli, construit in anul 1153. In interiorul sau sunt reprezentate scene din viata lui Hristos, cu numeroase fresce renascentiste ce decoreaza tavanul. Baptisteriul este un monument incredibil, fiind cea mai mare constructie de acest gen din Italia, astfel ca o vizita a sa este obligatorie in cadrul unui City Break petrecut in Pisa.

O incursiune in centrul istoric al orasului

Desi Pisa este renumita in intreaga lume datorita faimoasei Piezze dei Miracoli, ea ascunde numeroase alte zone de interes turistic minunate. Printre acestea se numara superba promenada Arno, care reprezinta un punct de referinta si de plecare catre toate strazile importante din Pisa. In plus, este marginita de monumente impresionante ce dateaza din Evul Mediu: turnuri, poduri si cladiri, care in ciuda aperentei lor renascentiste, pastreaza un spirit medieval. Printre cele mai importante strazi se numara strada Medici, care gazduieste un numar mare de edificii istorice, printre care: Palatul Medici, Palatul Toscanelli si biserica San Matteo. In fiecare an, pe data de 16 iunie, aici are loc festivalul in cinstea Sfantului protector al orasului, cand strazile sunt inundate de lumanari aprinse, care creeaza un ambient de poveste.

City Break Pisa - Top 10 atractii si activitati in Pisa

Superbul oras ofera turistilor spre a descoperi fascinantul si bine cunoscutul turn inclinat, care trezeste interesul milioanelor de turisti din toata lumea, de secole. Insa, Pisa are de oferit mult mai mult decat atat. La cativa metri distanta de faimosul Turn Inclinat, in Piazza dei Miracoli se afla Baptisteriul -  cel mai mare din Italia - si Domul Inclinat, unele dintre monumentele cele mai incarcate de istorie din oras.

1. City Break Pisa - Piazza dei Miracoli

Piazza dei Miracoli, cea mai mare si importanta piata din Pisa, face parte din Patrimoniul Umanitatii inca din anul 1987. Aici se regasesc cele mai faimoase monumente ale orasului, cu cladiri albe din marmura stralucitoare care i-au atras denumirea de “Piata Miracolelor”.

2. City Break Pisa - Domul din Pisa

Construit in secolul al X-lea, din marmura si piatra alba, Domul din Pisa este dedicat sfintei María Assunta. Surprinzator este faptul ca si Domul este usor inclinat si contine moastele Sfantului Rainiero, protectorul orasului.

3. City Break Pisa - Cimitirul monumental din Pisa

Legenda spune ca acest cimitir a fost construit deasupra pamantului sacru adus chiar de pe muntele Golgota in timpul cruciadelor si este locul unde sunt inmormantati oamenii importanti ai orasului.

4. City Break Pisa - Piazza dei Cavalieri

Superba Piata a Cavalerilor este situata in sudul Pietei Miracolelor, in Cartierul Santa Maria. Este renumita datorita faptului ca a fost construita in forma circulara, aflandu-se pe locul unde inainte exista Forumul Roman al orasului.

5. City Break Pisa - Catedrala din Pisa

Catedrala din Pisa este o impresionanta opera arhitecturala, construita in apropierea locului unei foste bisterici existente deja, care data din anul 313. Scopul pentru care s-a dorit constructia unei noi catedrale a fost de a reflecta gloria cuceririi maritime si conditia de Noua Roma a orasului. Catedrala detine elemente in diferite stiluri, inspirate din diverse culturi, fiind decorat cu piese din temple antice, obiecte musulmane, bizantine si sculpturi romane, cu un acoperis decorat cu aur. Legenda spune ca insusi Gallileo si-a exprimat teoria chiar in interiorul catedralei din Pisa.

6. City Break Pisa - Cetatea din Pisa

Localizata in apropierea raului Arno, superba cetate pastreaza marturia secolelor trecute, inaltandu-se mareata in ciuda trecerii timpului si razboialelor, spunand si astazi povestea trecutului maret, atunci cand servea drept punct de plecare catre noi victorii ale navelor.

7. City Break Pisa - Catedrala Santa Maria della Spina

Micuta biserica Santa Maria della Spina este una dintre cele mai frumoase monumente din Pisa. Proiectata in stil gotic clasic, biserica este construita din marmura stralucitoare in scopul de a adaposti faimoasa coroana cu spini.

8. City Break Pisa - Shopping

Daca ajungi intr-un City Break la Pisa, nu trebuie sa ratezi experienta cumparaturilor in magazinele din faimoasa Piata a Miracolelor, ce ofera o gama diversificata de produse tipice si suveniruri.

9. City Break Pisa - Biserica San Michele in Borgo

Superba biserica construita in afara zidurilor orasului, dateaza din secolul al X-lea. Despre aceasta se spune ca ar fi fost construita pe urmele unui fost templu antic, intr-un stil gotic si detine numeroase fresce si picturi care dateaza din cele mai vechi secole.

10. City Break Pisa - Piazza Vittorio Emanuele

Piazza Vittorio Emanuele este considerata inima administrativa a orasului. Este o piata construita in forma de amfiteatru, inconjurata de o zona circulara cu magazine si monumente istorice impresionante.

City Break Pisa - Evenimente in Pisa

Cel mai faimos eveniment care are loc in Pisa este Music Under the Tower of Pisa, un festival Jazz care se tine an de an in lunile iunie si iulie, adunand milioane de turisti si impatimiti ai acestui gen de muzica, chiar in inima orasului, sub turnul inclinat.

Luminaria este unul dintre cele mai frumoase evenimente care au loc in Pisa. Se sarbatoreste in fiecare an in data de 16 iunie si este dedicat aparatorului orasului, San Ranieri. In aceasta zi, orasul se umple de zeci de mii de lumanarele multicolore care decoreaza strazile orasului, oferind un spectacol unic si o atmosfera care nu poate fi exprimata in cuvinte.

Gioco del Ponte – este un festival traditional medieval care se celebreaza in fiecare vara pe Ponte di Mezzo. Este reprezentat de o batalie data intre diversele cartiere ale orasului, avand ca scop invingerea “adversarului”.

City Break Pisa - Comorile ascunse ale orasului Pisa

City Break Pisa - Comori ascunse:

In trecut, o mare putere maritima ce rivaliza cu Genova si Venetia, Pisa isi atrage faima in zilele noastre datorita unui proiect arhitectural care a mers gresit. Insa, turnul inclinat este doar unul dintre numeroasele obiective notabile ale orasului. Educatia a alimentat economia locala inca din anul 1400 si studenti din toate colturile tarii si ale lumii concureaza pentru a putea fi acceptati la universitatile de elita din Pisa. Acest fapt ii confera centrului orasului o atmosfera vibranta, rezultata in urma amestecului monumentelor istorice si medievale, bisericilor gotice si cladirilor romanice cu o animata viata pe strada dominata de studenti.

City Break Pisa - Transfer aeroport - centrul orasului Pisa

City Break Pisa - Transfer Aeroport - centrul orasului Pisa

Aeroportul este situat in zona de coasta, la o distanta de 1 km fata de centrul orasului Pisa si este accesibil cu orice mijloc de transport. Pentru a ajunge in centrul orasului, ai la dispozitie urmatoarele mijloace de transfer:

Autobuz: Compania Pisana Transporti (autobuzele 1,3, si 11) interconecteaza aeroportul si centrul orasului Pisa la fiecare 10 minute. Aeroportul este conectat cu centrul orasului, de asemenea, de compania PisaMover Bus, ce ajunge direct in gara centrala a orasului, plecarile avand o frecventa de 10 minute.

Taxi: Taxiul te va duce in oras la preturi accesibile.

City Break Pisa - Mijloacele de transport public in Pisa

Pisa este un orasel mic, astfel incat cel mai recomandat mod de a te deplasa prin oras este la pas. Cu o plimbare relaxanta, vei putea descoperi si admira frumosul oras si fascinanta Piata a Miracolelor.

Transportul public este oferit de CPT, iar liniile sale principale sunt:

Linia 3, care conecteaza centrul orasului Pisa si aeroportul si linia 4, care interconecteaza statia de tren principala si Catedrala.

City break Pisa - Clima in Pisa

Clima specifica orasului Pisa este cea temperata, ce ofera o atmosfera calda si blanda. Temperatura medie anuala este de aproximativ 14 grade Celsius. In lunile de vara, temperatura medie anuala este de 23 de grade, in timp ce iarna, media este de aproximativ 7 grade.

Se incarca...
Alege limba: