X

City Break Oslo

City Break Oslo - Tot ce trebuie sa stii

Vola.ro iti recomanda sa nu ratezi urmatoarele activitati:

Fortareata Akershus

Desi are o populatie redusa, Oslo este una dintre cele mai extinse capitale ale lumii, detinand lacuri, parcuri si zone naturale intinse, coline si numeroase fortarete stravechi. Fortareata Akershus a fost construita in secolul 13 si este situata intr-o zona ce ofera privelisti incantatoare asupra Oslofjord si asupra portului. Turistii pot vizita o capela din anii 1800 si ramasitele medievale ale castelului. In apropiere, se afla Muzeul Fortelor Armate Norvegiene si Muzeul Rezistentei. Fortareata ofera turistilor posibilitatea de a se relaxa intr-o plimbare pe stradutele sale istorice pietruite si ocazia de a descoperi o parte din trecutul tumultos al orasului.

Catedrala din Oslo

Construita in anii 1600, Catedrala din Oslo a fost renovata de numeroase ori si este cea mai importanta biserica din Norvegia. Catedrala impresioneaza prin decoratiile usilor de bronz si prin fascinantele picturi de pe pereti, prin altarul sau baroc si prin semnificatia istorica - aceasta a fost prima catedrala din Norvegia. In proximitatea sa, se afla Bazaarul Oslo, ce se intinde de-a lungul zidurilor catedralei si dateaza din anii 1800.

Aker Brygge

Aker Brygge este considerat inima orasului. Turistii pot descoperi aici viata activa de noapte a orasului si pot admira arhitectura incantatoare, care surprinde printr-un amestec ideal intre vechi si nou si care completeaza frumusetea naturala a zonei. In Aker Brygge exista numeroase magazine, restaurante, terase, baruri, muzee, precum si o promenada cu privelisti incantatoare asupra marii. O alta constructie impresionanta care ii ofera faima orasului Oslo este Opera. Situata in portul din oras, cladirea operei este cea mai mare cladire construita in Norvegia. Pe langa spectacolele variate la care pot asista, turistii au posibilitatea de a urca pe acoperisul operei, de unde se vor bucura de un peisaj extraordinar.

City Break Oslo - Evenimente

Iubitorii de muzica au la dispozitie evenimente cat mai diverse: Festivalul de Jazz, Festivalul de Muzica Bisericeasca, Festivalul de Muzica de Camera, dar si cel mai mare festival de rock din Norvegia, numit Øyafestivalen sau mai simplu, "Øya", care atrage anual peste 60,000 oameni care petrec timp de 4 zile.

Daca te nimeresti in jurul zilei de 15 mai, poti lua parte la St. Hallvard's Day, sarbatoarea patronului spiritual al orasului Oslo, o perioada perfecta pentru city break in care sa prinzi orasul in sarbatoare.

Daca ti-ai rezervat un city-break in Oslo pentru iarna, atunci poti lua parte la Zilele Pacii la Oslo, festival cultural ce are loc in preajma decernarii Premiilor Nobel, in jur de 10 decembrie.

City Break Oslo - Comori ascunse

Dupa ce ai bifat toate atractiile de top, indreapta-ti atentia si catre cele mai putin populare, precum Muzeul Norvegian de Arta populara (Norsk Folkemuseum), unde poti vedea peste 140 de case traditionale din diverse zone ale tarii.

City Break Oslo - Castelul Akershus

Intr-una dintre zile, fa o excursie pana la Akerhus, castelul medieval construit in anul 1299, de unde ai o panorama excelenta asupra Oslofjord si asupra zonele inconjuratoare.

City Break Oslo - Ice Bar

Daca esti in cautarea unui loc inedit si ti-e si sete pe deaspura, atunci incearca Ice Bar Oslo, un bar orginal din gheata, unde te vei afla la -5 grade si unde te poti incalzi alaturi de o bautura tare. Daca nu esti echipat cum trebuie, vei primi din partea casei patura, manusi, ba chiar si bocanci!

City Break Oslo - Transfer aeroport

Daca te-ai decis pentru un city-break in Oslo, atunci afla ca orasul este deservit de trei aeroporturi care primesc zboruri europene, dar si de peste ocean. Cel mai mare este Aeroportul Oslo, care se afla la o distanta de 45 km de oras si care este folosit ca aeroport principal de toate liniile aeriene.

Un aeroport mai mic, Sandefjord Airport Torp, situat la 115 km de oras, este folosit de companiile low-cost Ryanair si Wizzair. Al treilea aeroport din zona este Moss Lufthavn Rygge, unde zboara curse Ryanair si Norwegian Air.

Se incarca...
Alege limba: