X

City Break Napoli

City Break Napoli - Tot ce trebuie sa stii

Vola.ro iti recomanda sa nu ratezi urmatoarele activitati:

Nu rata o vizita in Golful Napoli

Pentru cei care iubesc marea si relaxarea, fara a lasa deoparte turismul cultural, recomandam o calatorie catre superbele insule din Golful Napoli. Un sfarsit de saptamana petrecut aici este ideal pentru a descoperi minunile celor trei insule care compun golful si de a trai din plin frumusetea marii si a naturii. Napoli are o localizare de exceptie, pe tarmurile marii, oferind privelisti minunate catre vulcanul Vezuviu in departare, alaturi de soarele stralucitor si apele albastre ale marii.

O vizita a faimosului Pompeii

Daca alegi sa petreci un City Break la Napoli, o vizita a orasului Pompeii este obligatorie. Renumitul oras, ingropat de cenusa vulcanului Vezuviu s-a pastrat perfect conservat, redand si in zilele noastre istoria unui trecut glorios. Turistii vor putea admira stradutele impreuna cu elegantele case construite cu influente romane, grecesti si etrusce si obiectele de arta din interiorul lor, inghitite de lava.

Descopera Palazzo Reale

Palazzo Reale este considerat cel mai de seama simbol al orasului, surprinzand printr-o arhitectura impresionanta. Constructia sa a inceput in anul 1601, insa de-a lungul timpului a suferit numeroase modificari fata de proiectul initial, ajungand ca la final, sa aiba o infatisare diferita fata de felul in care a fost proiectat initial.

City Break Napoli - Top atractii si activitati in Napoli

1. City Break Napoli - Vulcanul Vezuviu

Viziteaza Vezuviul, vulcanul care a distrus in trecut faimosul oras Pompeii, alegand o fascinanta excursie pe inaltimile sale. Dupa ce vei escalada conul singurului vulcan activ din Europa, te vei putea bucura de privelistile panoramice uimitoare, care ofera un sentiment unic.

2. City Break Napoli - Templul San Francesco di Paola

Arhitectura acestui Templu fascinant este inspirata din arhitectura Pantheonului din Roma si are un interior impresionant, ce abunda de picturi care infatiseaza sfinti biblici. Altarul este alcatuit din pietre pretioase.

3. City Break Napoli - Portul Napoli

Cel mai potrivit loc pentru a incepe explorarea orasului Napoli este zona Portului. Aici, se afla unul dintre cele mai faimoase simboluri ale orasului - Castelul Nuovo, care foloseste ca o poarta de intrare in oras de pe mare. In apropierea sa, se regasesc alte doua obiective importante, a caror vizita nu trebuie ratata: Basilica San Francisco di Paola si Galeria Umberto I.

4. City Break Napoli - Centrul istoric al orasului

O vizita a centrului istoric al orasului este obligatorie, aici regasindu-se cele mai importante obiective turistice din Napoli: Muzeul Arheologic National (unul dintre cele mai frumoase din lume), Piazza di Gesu Nuovo si Catedrala Napoli.

5. City Break Napoli - Orasele Pompeii si Herculane

Nu rata o vizita a faimoaselor ruine ale oraselor Pompeii si Herculane si bineinteles, a cauzatorului dezastrului, vulcanul Vezuviu. In apropierea acestuia, se afla renumitele insule ce formeaza golful Napoli, printre care cea mai frumoasa - Capri, care alaturi de Coasta Amalfi, dezvaluie un adevarat paradis al comuniunii naturii si istoriei.

6. City Break Napoli - Spaccanapoli

Daca iti doresti sa descoperi adevaratul si autenticul Napoli, nu poti rata Spaccanapoli, o zona care imparte regiunea antica intre nord si sud, de la cartierele spaniole si pana la Forcella, unde se regasesc Domul si Basilica di San Domenico Maggiore.

7. City Break Napoli - Acvariul

Daca ajungi la Napoli, o vizita la Aquario, cel mai vechi acvariu din Europa, infiintat in secolul al 19-lea, este obligatorie. Aici vei descoperi numeroase specii ale lumii subacvatice, acvariul fiind una dintre cele mai faimoase atractii ale orasului.

8. City Break Napoli - Catedrala din Napoli

Catedrala din Napoli este o Basilica medievala, cu o arhitectura extrem de frumoasa, ce dateaza din secolul al IV-lea si care adaposeste capul Sfantului Gennaio, protectorul orasului.

9. City Break Napoli - Catacombe di Napoli

Catacombele din Napoli constituie cel mai vechi cimitir din oras, cu morminte sapate in perete. Aici este pastrat sangele Sf. Gennaro, despre care se spune ca se lichefieaza de 3 ori pe an, mereu pe aceleasi date.

City Break Napoli - Evenimente in Napoli

Orasul Napoli gazduieste unele dintre cele mai impresionante sarbatori si festivaluri din lume.

Festivalul Sfantului Gennaro, protectorul orasului, sarbatorit in fiecare an in data de 19 septembrie, este momentul in care sunt scoase in multime picaturi din sangele Sfantului, despre care se spune ca au puteri binefacatoare.

Tot in luna septembrie are loc Pizza Fest, un festival dedicat traditionalei Pizza italienesti, in cadrul caruia se aduna bucatari renumiti din toate colturile tarii pentru a concura in vederea producerii celei mai bune pizza.

City Break Napoli - Transfer aeroport - centrul orasului Napoli

Aeroportul International Capodichino se afla la o distanta de aproximativ 7 kilometri fata de centrul orasului. Pentru a ajunge in Napoli, aveti la dispozitie urmatoarele mijloace de transfer:

City Break Napoli - Transfer Aeroport - centrul orasului Napoli

Autobuz: Cea mai economica si convenabila varianta de transfer de la aeroport catre oras o reprezinta autobuzele. Pretul unei calatorii este de aproximativ 3 euro, iar principala companie de autobuz este AliExpress. Autobuzele care fac legatura intre aeroport si orasul Napoli opresc in principala statie a orasului, Napoli Centrale.

Taxi: Principala companie de taxiuri este Napoli. O calatorie pana in centrul orasului dureaza aproximativ 7 minute, iar preturile sunt cuprinse intre 16 si 19 euro.

City Break Napoli - Mijloacele de transport public in Napoli

Cele mai comune mijloace de transport in Napoli sunt autobuzele, care ofera turistilor posibilitatea de a se bucura de incantatoarele privelisti ale orasului si, in plus, acestea interconecteaza toate zonele de interes din Napoli.

Orasul detine o retea de metrou, formata din 4 magistrale, care ajung in fiecare punct de interes al orasului. Pe langa aceasta, Napoli beneficiaza de o retea dezvoltata de transport formata din tramvaie si funiculare, care ofera un acces facil catre toate zonele importante.

City break Napoli - Clima in Napoli

Climatul regiunii Napoli este mediteraneean, cu ierni ploioase si veri calduroase si insorite. Temperatura medie a apei marii este de aproximativ 22 de grade, pe timpul verii ajungand la 25-26 de grade Celsius. Cea mai buna perioada a anului pentru a calatori in Napoli este cuprinsa intre jumatatea lunii aprilie, pana la inceputul lunii octombrie.

Se incarca...
Alege limba: