X

City Break Liverpool

City Break Liverpool - Tot ce trebuie sa stii

Vola.ro iti recomanda sa nu ratezi urmatoarele activitati:

Albert Dock

Albert Dock este una dintre principalele atractii turistice ale orasului Liverpool. Albert Dock este un complex de edificii antice, ce dateaza din anul 1846. Datorita valorii sale istorice si culturale, zona a fost declarata Patrimoniu al Umanitatii in 2004. Alebert Dock este cea de-a doua cea mai vizitata zona din Anglia, dupa Londra, atragand mii de vizitatori anual, atat datorita istoriei si culturii, cat si datorita numeroaselor magazine, restaurante, muzee si obiective turistice.

O plimbare prin centrul orasului

Centrul orasului Liverpool are de oferit numeroase obiective turistice. Printre cele mai importante atractii se numara Catedrala din Liverpool, cea mai mare catedrala anglicana din tara, Muzeul Liverpool, unul dintre cele mai sofisticate muzee din teritoriu – care adaposteste planetariul orasului, precum si centrul Istoriei naturale.

In centrul orasului se regaseste William Brown, una dintre cele mai faimoase strazi ale orasului, care adaposteste numeroase institutii publice importante: Lime Street Station – cea mai mare statie de trenuri din tara; Walker Art Gallery, un loc ce conserva o ampla colectie de arta britanica si muzeul William Brown, care surprinde prin arhitectura tipica impresionanta.

Descopera marile pasiuni ale orasului Liverpool – muzica si fotbalul

Atunci cand ne gandim la orasul Liverpool, sunt doua lucruri care ne vin imediat in minte: muzica si fotbalul. Liverpool conteaza pentru fiecare dintre ele, generand doua mari fenomene: Beatles si FC Liverpool. In fiecare colt al orasului, exista numeroase magazine si buticuri cu suveniruri ce comercializeaza tot felul de produse legate de Beatles, oferindu-se de asemenea o varietate de tururi speciale Beatles care includ vizite ale locurilor emblematice din istoriei formatiei. Cea de-a doua mare mandrie a orasului, faimoasa echipa de fotbal Liverpool F.C., este una dintre cele mai importante echipe, nu doar la nivel local, ci si la nivel mondial. Stadionul Anfield este un obiectiv pe care niciun impatimit al fotbalului nu poate sa-l rateze.

City Break Liverpool - Top atractii si activitati in Liverpool

1. City Break Liverpool - Catedrala din Liverpool

Este cea mai mare catedrala din Regatul Unit. Constructia sa a durat 74 de ani, fiind considerata una dintre cele mai fascinante constructii ale lumii. Turnul catedralei ofera privelisti spectaculoase asupra orasului.

2. City Break Liverpool - Roata din Liverpool

Roata din Liverpool masoara 60 de metri si ofera privelisti panoramice uluitoare asupra orasului si asupra principalelor puncte de interes turistic. Detinand 42 de capsule, inclusiv o capsula VIP cu podea de sticla, roata din Liverpool reprezinta cea mai interesanta modalitate de a te bucura de o priveliste fara asemanare.

3. City Break Liverpool - Biblioteca centrala a orasului Liverpool

Este una dintre cele mai mari biblioteci publice din Marea Britanie, oferind o colectie fabuloasa de exemplare rare de carti, adunate de-a lungul a peste 150 de ani. Biblioteca conserva si ofera arhive ce detin materiale relationate cu trecutul orasului.

4. City Break Liverpool - Pier Head

Zona Pier Head a orasului Liverpool include cel mai cunoscut trio de constructii portuare, cunoscute sub denumirea de “Cele 3 Gratii”: Cladirea Port of Liverpool, Cladirea Cunrad si Cladirea Royal Liver. Aici se regaseste de asemenea, memorialul Titanic, in cinstea eroilor din “sala masinilor”, monumentul Regina Victoria si Primaria orasului, construita in anul 1754.

5. City Break Liverpool - Cladirea Royal Liver

Este un monument clasat de gradul I de catre Patromoniul Cultural al Regatului Unit. Cladirea, una dintre cele 3 mari mandrii ale orasului Liverpool, este situata in Pier Head si face parte din Patrimoniul Mondial al UNESCO, fiind prima cladire construita din beton armat in anul 1911.

6. City Break Liverpool - Cladirea Port of Liverpool

Este considerata cea de-a doua mare constructie de interes national, situata de asemenea in Pier Heard, datand din anul 1904.

7. City Break Liverpool - Muzeul Maritim al orasului Liverpool

Acest muzeu gazduieste expozitii fascinante ce relateaza viata emigrantilor care au parasit orasul, indreptandu-se catre America, in anii 1830-1930, ilustrand viata de zi cu zi a acestora. Muzeul expune obiecte fascinante legate de povestea Titanicului si Lusitaniei- cele mai faimoase vase din istorie.

8. City Break Liverpool - Galeria de Arta Walker din Liverpool

Este cel mai faimos muzeu al orasului, detinand o colectie bogata de opere de arta apartinand marilor artisti italieni, sau francezi, printre care: Rembrandt, Rodin sau Ruben.

9. City Break Liverpool - Catedrala Metropolitana din Liverpool

Este un edificiu ce reflecta intr-un mod clar un amestec de culturi, dat fiind faptul ca a fost ridicata in perioada secolelor 19-20, atunci cand orasul servea drept poarta de imbarcare catre SUA pentru emigranti. Multi dintre acestia insa, s-au stabilit in oras, rezultand un mozaic de culturi si origini.

City Break Liverpool - Activitati in Liverpool

City Break Liverpool - O incursiune in trecutul orasului

Istoria orasului Liverpool incepe acum mai bine de 800 de ani, atunci cand orasul servea ca poarta pentru comertul maritim. Bogatul sau trecut i-a adus statutul de parte integranta a Patrimoniului UNESCO. Cea mai buna modalitate de a descoperi povestea orasului este o vizita a numeroaselor muzee nationale: Word Museum, galeria Walker Art, Muzeul Maritim sau Muzeul Liverpool sunt doar cateva dintre numeroasele modalitati de a face o incursiune fascinanta in istoria si trecutul orasului.

City Break Liverpool - Top 10 cafenele, restaurante si pub-uri

Inima orasului Liverpool este, fara indoiala, muzica. Aceasta capitala a muzicii Pop, este faimoasa datorita popularei formatii Beatles. Pe langa muzeul dedicat acesteia, orasul ofera numeroase festivaluri si evenimente cu muzica live. Cel mai reprezentativ eveniment este festivalul de muzica Pop ce are loc in Big Top Arena unde, timp de o luna, artisti faimosi incanta publicul cu melodii celebre live.

City Break Liverpool - Evenimente in Liverpool

Liverpool este “capitala” britanica a festivalurilor, oferind numeroase evenimente memorabile.

In fiecare an, in luna iunie are loc marele festival “Mersey River”, un eveniment ce sarbatoreste spiritul maritim al orasului si al locuitorilor.

In luna august, in Liverpool au loc numeroase evenimente. Cel mai spectaculos si cel mai important festival din Anglia, sarbatoarea “St. Mathew” reprezinta un tribut adus faimoasei trupe The Beatles.

In fiecare an, in luna aprilie, are loc faimosul festival al curselor de cai cu obstacole, “Grand National”, care dateaza inca din anul 1839.

City Break Liverpool - Comorile ascunse ale orasului Liverpool

City Break Liverpool - Comori ascunse

Cel mai bun mod de a te bucura de incantatoarele privelisti ale orizontului orasului, este o calatorie la bordul unui Ferryboat pe raul Mersey. O calatorie pe raul Mersey dureaza 50 de minute si ofera experienta unica de a descoperi fascinanta istorie a orasului si faimoasele obiective ce fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

City Break Liverpool - Transfer aeroport - centrul orasului Liverpool

City Break Liverpool - Transfer Aeroport - centrul orasului Liverpool

Aeroportul John Lennon este situat la 12 km de orasul Liverpool. Pentru a ajunge in centrul orasului, aveti la dispozitie urmatoarele mijloace de transfer:

Autobuz: Autobuzul este un mod rapid si direct de a ajunge in centrul orasului Liverpool. Compania AirLink500 opereaza non stop transferuri de la aeroport catre oras, cu o frecventa de 25 de minute. Exista si companii publice de autobuze care deservesc transferul de la aeroport catre centrul orasului. Liniile sunt 80A, 80B si 86A, insa au o frecventa de circulatie mai redusa decat cele ale companiei AirLink. Pretul unui bilet este de aproximativ 8 lire, iar o calatorie pana in Liverpool One Bus Station dureaza 24 de minute.

Taxi: Taxiurile sunt un mijloc de transport popular in Liverpool. Exista o statie de taxiuri chiar la iesirea din aeroport, iar pretul unei calatorii pana in centrul orasului este de aproximativ 15 lire.

City break Liverpool - Clima in Liverpool

Liverpool are un climat temperat-oceanic, caracterizat prin umiditate, cu ierni racoroase si veri umede. Temperaturiile medii in lunile de vara nu depasesc 20 de grade, in timp ce iarna, media acestora este cuprinsa intre 2 si 9 grade, fara a se inregistra temeraturi extreme.

Se incarca...
Alege limba: