X

City Break Cracovia

City Break Cracovia - Tot ce trebuie sa stii

Vola.ro iti recomanda sa nu ratezi urmatoarele activitati:

Turul pietonal al districtului Kazimierz din Cracovia

In City Break-ul in Cracovia, iti recomandam sa afli despre evreii Cracoviei si istoria celui de-Al Doilea Razboi Mondial, intr-un tur al districtului Kazimierz, sectiunea istorica evreiasca a orasului. Alaturi de un ghid, admira obiectivele turistice, cum ar fi Sinagoga Veche si invata despre istoria bogata a acestui district, de la colonia evreiasca din secolul al 14-lea, la Holocaust. In plus, nu rata situl fabricii Oskar Schindler, precum si alte locatii unde s-a filmat "Lista lui Schindler", film castigator al Premiului Oscar, partial filmat in Kazimierz. Mergi in orasul vechi din Cracovia si intalneste-te cu ghidul la Biserica St Adalbert, unde incepe turul pe jos. Bucura-te de un moment pentru a admira una dintre cele mai vechi biserici de piatra din Polonia, St Adalbert si apoi urmeaza ghidul pana la Kazimierz. Turul va dura aproximativ 3 ore, iar pretul excursiei porneste de la 27 euro/ persoana.

Excursie la Auschwitz-Birkenau si la Mina de Sare Wieliczka

Odata ajuns intr-un City Break la Cracovia, nu trebuie sa ratezi doua dintre cele mai populare locuri din Polonia. Excursia combina doua tururi bestseller, pe parcursul a doua zile, la pret redus. In prima zi, exploreaza unul dintre siturile de trista amintire pentru omenire, complexul lagarului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau, unde vei putea vedea unele dintre baracile-inchisori. In ziua urmatoare, poti vizita mina de sare Wieliczka, atat de frumoasa incat UNESCO a introdus-o in Patrimoniul Natural si Cultural al lumii. Acolo vei gasi cel mai mare Muzeu al Mineritului din lume, cea mai mare Catedrala Salina din Polonia si numeroase altare ridicate de-a lungul secolelor. Excursia va dura 2 zile, iar pretul acesteia porneste de la 75 euro/ persoana.

Viziteaza Castelele Poloneze

In City Break-ul la Cracovia, iti recomandam sa nu ratezi vizitarea a trei impresionante castele poloneze, pe un traseu cunoscut sub numele de "Trail of the Eagles' Nest". Dupa ce ai parasit Cracovia, mergi de-a lungul traseului si fa opriri pentru a explora trei dintre castelele acestei zone, insotit de un ghid. Vei auzi povesti despre Casimir III cel Mare la Castelul Ojcow, vei admira arhitectura renascentista la Castelul Pieskowa Skala si vei explora vastele ruine ale Castelului Ogrodzieniec. Durata excursiei va fi de aproximativ 8 ore, iar pretul porneste de la 78 euro/ persoana.

City Break Cracovia - Top 10 atractii turistice si activitati

Cracovia este cel mai fermecator oras al Poloniei, care si-a pastrat aerul medieval dupa care se dau in vant turistii. Cracovia isi intampina vizitatorii, peste 7 milioane de turisti anual, cu muzee excelente, magazine, baruri si restaurante cochete, dar si numeroase cladiri istorice, palate sau biserici.

Dezvoltat de-a lungul mai multor secole, orasul este un amalgam de stiluri arhitecturale, precum cladiri in stil gotic, renascentist si baroc. Lasa deoparte hartile si apeleaza la spiritul tau de explorator, pentru ca orasul Cracovia poate fi explorata pe indelete in 2-3 zile, in plimbari relaxante, la pas. Incepe cu centrul istoric al orasului, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, unde sunt adunate si aliniate frumos majoritatea atractiilor turistice, precum Orasul Vechi sau Kazimierzul.

Tot aici trebuie sa vizitezi Castelul Wawel, Halele Sukiennice, construite in secolul 14, Turnul Primariei care adaposteste un muzeu, Poarta Florian cu cele 4 turnuri de aparare, unde iti poti face o idee despre cum arata zidul de aparare al orasului. Plimba-te prin pietele si parcurile orasului sau fa un tur al palatelor de poveste precum Pod Krzysztofory, Pod Baranami, Biskupow Krakowskich, Erazma Ciolka, Sztuki, Wielkopolskich sau Zabarskich.

Daca esti interesat de edificii religioase, ai venit unde trebuie! Poti vizita Bierisca Sf. Maria, Biserica Sf. Ana, Biserica St. Albert, Biserica Sf. Petru si Paul, dar si sinagogile The Remuh sau Sinagoga Veche. Orasul nu duce lipsa nici de muzee sau galerii de arta, 28 mai exact, dintre care iti recomandam Muzeul National, Muzeul de Arheologie, Muzeul Czartoryskis sau Galeria de Arta Moderna din Cracovia. Daca iti plac filmele, atunci poti vizita cateva dintre locatiile unde s-a filmat pelicula laureata cu Oscar, Lista lui Schindler. Cracovia sta bine si la capitolul distactie, orasul fiind plin de terase si baruri, localizate in special in centrul vechi.

1. City Break Cracovia - Piata principala a orasului

Dupa ce te-ai cazat si ai despachetat, porneste inspre inima Cracoviei, in cea mai mare Piata Medievala a Europei, unde poti bea o cafea si poti observa localnicii si turistii. Aici, in imensa Piata Medievala, se afla cele mai importante obiective turistice ale orasului, printre care Halele de Postavuri, Biserica Sf Adalbert si Biserica Sf Maria.

2. City Break Cracovia - Castelul Wawel

Indiferent care e telul tau turistic in Cracovia, nu ai cum sa treci cu vederea impunatorul Castel Wawel, vechiul sediu al regilor polonezi si totodata simbolul orasului. Castelul construit in stil gotic se inalta pe colina Wawel, oglindindu-se in raul Vistula si serveste in zilele noastre pe post de muzeu, plin de comori pretioase. Poti admira apartamentele regale oficiale, colectiile de arta orientala, precum si valoroase colectii de tapiserie.

3. City Break Cracovia - Cartierul Kazimierz

Te intereseaza istoria, dar in special capitolul care vizeaza cel de-Al Doilea Razboi Mondial? In acest caz, fa un tur al cartierului Kazimierz, sectiunea istorica evreiasca a orasului. Aici poti admira Sinagoga Veche si poti vizita situl fabricii Oskar Schindler, precum si alte locuri unde s-a filmat "Lista lui Schindler", film castigator al Premiului Oscar, partial filmat in Kazimierz.

4. City Break Cracovia - Excursie la Auschwitz-Birkenau

Intr-un city break la Cracovia poti aduce un omagiu celor care si-au pierdut viata in lagarele naziste. O multime de turisti viziteaza anual complexul lagarului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau, unul dintre siturile de trista amintire pentru omenire.

5. City Break Cracovia - Mina de Sare Wieliczka

Daca ai apucat sa bifezi tot ce merita vizitat in oras, fa o iesire de jumatate de zi pana la mina de sare Wieliczka, un obiectiv aflat in Patrimoniul mondial UNESCO. Acolo se afla cel mai mare Muzeu al Mineritului din lume, dar si numeroase altare ridicate de-a lungul secolelor. Muzeul Salinei este situat la 100 de metri sub pamant, unde in secolul XIII a functionat prima mina din Polonia.

6. City Break Cracovia - Sukiennice, Halele de Postavuri

In mijlocul pietei din Orasul Vechi se afla un monument impozant al vechii puteri comericale: halele de postavuri, o adevarata perla arhitectonica, plina de tarabe si magazine de unde nu poti pleca cu mana goala.

7. City Break Cracovia - Barbican (Turnul de paza) si Poarta Florian

Zidurile groase ale fortaretei orasului - care a avut pe vremuri 7 porti si o lungime de 3 km - au devenit acum obiectiv turistic. Singurele fortificatii care au mai ramas in picioare sunt: Poarta Florian, Turnul de paza si o portiune mica din acest zid, cu turnurile aferente. Inarmeaza-te cu un aparat foto si urca in acest turn, de unde poti face niste poze spectaculoase.

8. City Break Cracovia - Biserica Adalbert

Tot in piata centrala a orasului se afla si aceasta bisericuta care dateaza din secolul al X-lea si este un amestec de arhitectura romana, renascentista, gotica si baroca.

9. City Break Cracovia - Turnul Primariei

Turnul este singurul "supravietuitor" al primariei construite in secolele XIII-XIV, distrusa multi ani mai tarziu de un incediu. Poti urca in varful turnului, de unde ai o priveliste spectaculoasa asupra Pietei Centrale.

10. City Break Cracovia - Muzeele din Cracovia

Printre muzeele ce merita vizitate se numara Muzeul National, Colectia Nationala de Arta de pe dealul Wawel, Muzeul de Arheologie sau Muzeul Czartoryski, ce contine opere ale pictorilor Leonardo si Rembrandt. Muzeul de Arta Contemporana din Cracovia "MOCAK" e plin de comori ale artei moderne si contemporane, deci daca te pasioneaza subiectul, pune-l in fruntea listei!

City Break Cracovia - Evenimente in Cracovia

Intr-un city break in Cracovia poti avea deseori surpriza de te afla in mijlocul unei petreceri sau a unui festival care iti coloreaza vacanta.

Pe 22 aprilie are loc Maratonul din Cracovia.

Gurmanzii pot lua parte la Festivalul International al Supei, care are loc pe 30 mai.

Cele mai cunoscute evenimente ale orasului sunt Festivalul Sacrum Profanum, care celebreaza muzica secolelor XIX si XX din diverse colturi ale lumii, Festivalul International de muzica veche din Cracovia sau Festivalul Cultural Evreiesc din Cracovia.

City Break Cracovia - Comorile ascunse ale orasului Cracovia

City Break Cracovia - Castelele de pe "Trail of the Eagles' Nest"

Intr-un city break in Cracovia poti vizita trei castele poloneze aflate pe pitorescul traseu cunoscut sub numele de "Trail of the Eagles' Nest". Acestea sunt Castelul Ojcow, Castelul Pieskowa Skala si vastele ruine ale Castelului Ogrodzieniec.

City Break Cracovia -Fabrica lui Schindler

Cinefilii, dar nu numai, au ocazia sa viziteaze fabrica din Cracovia ce a apartinut celebrului Oskar Schindler, omul care a salvat de la moarte sute de evrei, devenit faimos in special dupa ce i-a fost dedicat filmul premiat cu Oscar, "Lista lui Schindler", regizat de Steven Spielberg.

City Break Cracovia - Transfer aeroport - centrul orasului Cracovia

City Break Cracovia - Transfer Aeroportul John Paul II - centrul orasului

Cu autobuzul, ajungi in aproximativ 21 de minute in centrul orasului, cu aproximativ 16 EUR.

Daca vrei sa iei un taxi, vei plati pana in centru in jur de 7 EUR, pentru un drum de 17 minute.

City Break Cracovia - Mijloacele de transport public in Cracovia

Cracovia are un sistem de autobuze si tramvaie. Programul acestora se desfasoara in intervalul 05:00-23:00. Reteaua hartilor o poti gasi aici. Mai multe informatii despre bilete gasesti aici.

City Break Cracovia - Clima in Cracovia

Cea mai buna perioada pentru un city break in Cracovia este in mai si iunie, cand vremea este placuta, sau toamna, din septembrie pana in octombrie. Poti vizita Cracovia si iarna, daca te imbraci bine, dar mai ales in preajma Craciunului, cand orasul se imbraca in "straie" de sarbatoare. Sezonul turistic incepe in mai si se termina in septembrie, dar cea mai aglomerata perioada este intre lunile iulie si august.

Cea mai mica temperatura a fost de -29,9°C, in luna ianuarie, iar cea mai mare temperatura s-a inregistrat in luna august, 37,2°C.

Clima in Cracovia
Se incarca...
Alege limba: