X

City Break Cortina D'ampezzo

City Break Cortina D'ampezzo - Tot ce trebuie sa stii

Cortina d'Ampezzo


Cortina d’Ampezzo, statiunea din inima Muntilor Dolomiti se afla la cea mai mare altitudine din Italia, 1224 m intr-un decor alpin de basm, inconjurata de impozantele varfuri Tofana, Monte Cristallo si Sorapis Dolomites. In Cortina d’Ampezzo lungimea totala a pistelor de ski insumeaza 140 km, de la cele pentru avansati la cele pentru cei mai putin experimentati, altitudinea cea mai mare la care se poate skia fiind de 2.930 m Instalatiile de cablu sunt alcatuite din 6 telecabine, 29 telescaune si 16 teleschiuri care atrag ca un magnet cei mai sofisticati skiorilor europeni.

Transfer aeroport - Cortina d'Ampezzo

Transfer Cortina d'Ampezzo

Transfer cu autobuzul

Cortina d’Ampezzo se afla la aproximativ 160 km de aeroport. Daca vii cu trenul din Venetia, afla ca cea mai apropiata gara este Calalzo, aflata la 35 de km de Cortina d’Ampezzo, iar durata unei calatorii este de aproximativ 3 ore si jumatate. Linia de tren care duce catre Cortina este Venezia S. Lucia – Calalzo di Cadore. De aici, vei fi transferat la Cortina de un serviciu regulat de autocare.


Transfer cu masina

Daca vrei sa calatoresti cu masina de la aeroportul din Venetia pana la Cortina d'Ampezzo, vei face o ora si 17 minute.

In perioada de iarna, conditia legala pentru a calatori in Italia consta in utilizarea cauciucurilor de iarna. Pentru a nu plati o taxa suplimentara in momentul in care ajungi la destinatie, poti alege un pachet de aiciCosturile pentru o masina inchiriata pentru 3 zile incep de la 40 EUR (decembrie), 60 EUR (ianuarie-martie) si de la 95 EUR (aprilie). Daca vrei sa inchiriezi o masina pentru 4 zile, pretul mediu este aproximativ 55 EUR (decembrie), 70 EUR (ianuarie-martie), iar pentru luna aprilie pretul este de aproximativ 161 EUR. Pentru 5 zile, vei plati cel putin 60 EUR (in decembrie), in jur de 90 EUR (februarie-martie), pentru luna ianuarie vei plati cel putin 100 EUR, iar pentru luna aprilie 200 EUR. Pachetele includ asigurarile de furt si de accident, taxele locale, taxele de drum, taxa pentru sezonul rece si suprataxa de aeroport.

Ski Pass - tarife si abonamente

Sezon 2014 - 2015

Ski pass Cortina

Sezonul de ski din Cortina d'Ampezzo

In Cortina d'Ampezzo ai la dispozitie si 130 de tunuri de zapada artificiala care deservesc 95% din partiile din regiune. In Cortina d’Ampezzo exista o multime de partii acoperite cu zapada artificiala, ceea ce inseamna ca sezonul de ski din aceasta regiune se intinde din noiembrie pana in aprilie.

Din cei 140 de km de domeniu skiabil 5% sunt partii negre, 62% rosii si 33% albastre, regiunea fiind impartite in 5 zone principale: Faloria, Mietres, Tofana, Lagazuoi, Cinque Torri.

  • Partiile de la Faloria: pot fi accesate cu telecabina ce porneste din centrul orasului si ajunge la o altitudine de 2134 m. Aici se gasesc 5 partii negre, 8 rosii si o partie albastra.

  • Incepatorii si intermediarii au la dispozitie cele 5 partii de la Mietras, partiile de la poalele muntelui Tofana si partiile Col Gallina, care se deschid primele si se inchid ultimele.

  • Tot inTofana poti alege intre partii dificile si renumite ca Vertigine Bianca sau partia Olimpia, unde se organizeaza anual concursul de coborare din Cupa Mondiala Feminina. In Tofana ai la dispozitie 6 piste negre, 12 rosii, 13 albastre si 6 verzi.

  • Cinque Torri este zona cea mai buna de ski din Cortina cu partii ce se intind pe 2 versanti: cele de pe versantul nordic ofera conditii de zapada optime de-a lungul intregului sezonului, iar versantul sudic iti ofera cele mai bune panorame.

  • Coboara cu viteza pe una din cele doua piste din Lagazuoi - Armentarola, cu 8,5 km lungime sau Lagazuoi cu o lungime de 3,5 km si 600 m diferenta de nivel. In acesta regiune ai la dispozitie 5 piste rosii si 6 albastre.

Daca esti pasionat de snowboard iti recomandam statia de vale Socrepes Faloria, un snow-park cu Quarterpipe, Tables, Slides, Jumps, Halfpipe si Boardercross.

Click aici pentru a vedea harta detaliata a partiilor de ski.

Se incarca...
Alege limba: