X

City Break Ski Chamonix

City Break Ski Chamonix - Tot ce trebuie sa stii

Chamonix


Iubitorii sportului alb au la dispozitie 168 km de partii de ski, din care 42 km pentru ski fond, multe dintre ele neamenajate, abrupte si lungi, precum faimoasa partie de pe ghetar „Vallée Blanche”, de 24 km, cu peisajele sale dramatice si spectaculoase. In regiune se afla mai multe varfuri care depasesc 4000 m. Asezat la 1035 m altitudine si cu posibilitati de schiiat cu plecare de la 3842 m altitudine, Chamonix ofera partii pentru toate categoriile de schiori, de la incepatori la experti. Ai la dispozitie 18 telecabine, 17 telescaune si 12 teleschiuri si cea mai inalta linie de telecabina din Europa. Daca esti incepator sau daca vrei sa-ti perfectionezi tehnica, lasa-te pe mana celor mai buni profesori intr-una dintre scolile de ski si snowboarding din Chamonix. Vezi scoli de ski

Transfer aeroport - Chamonix

Transfer aeroport-Chamonix

Transfer cu autobuzul

Geneva se afla la aproximativ 82 km de Chamonix. Cu masina ajungi usor de la aeroport in oras intr-o ora si cateva minute. Se poate ajunge cu Chamexpress direct de la aeroport sau cu Alpybus din oras. Acestea ofera curse regulate catre Chamonix. Din Geneva ai la dispozitie si autocarele SAT, care au trei curse pe zi si ajung intr-o ora si 40 de minute pana in gara din Chamonix. Pretul unui bilet este de aproximativ 30 euro.

Transfer cu masina
Poti calatori cu masina pana la Chamonix de la aeroportul din Geneva, ajungand la destinatie intr-o ora si 10 minute. 
In perioada de iarna, conditia legala pentru a calatori in Franta consta in utilizarea cauciucurilor de iarna. Pentru a nu plati o taxa suplimentara in momentul in care ajungi la destinatie, poti alege un pachet de aici. Costurile pentru o masina inchiriata pentru 3 zile incep de la 90 EUR. Daca vrei sa inchiriezi o masina pentru 4 zile, preturile pornesc de la 100 EUR (decembrie), 125 EUR (februarie-martie), iar pentru ianuarie si aprilie pretul minim este de 165 EUR. Pentru 5 zile, vei plati cel putin 115 EUR (in decembrie), in jur de 200 EUR (februarie-martie), pentru luna ianuarie vei plati cel putin 220 EUR, iar pentru luna aprilie 145 EUR. Pachetele includ asigurarile de furt si de accident, taxele locale, taxele de drum, taxa de inregistrare si suprataxa de aeroport.

Ski Pass - tarife si abonamente

Sezon 2014 - 2015

Ski pass Chamonix

Sezonul de ski din Chamonix

Iata cateva regiuni de ski care vor face deliciul sportivilor aflati in vacanta in Chamonix:

  • Brevent: 1030 m - 2525, un domeniu schiabil de 56 km care contine 32 piste: 7 negre, 7 rosii, 13 albastre si 1 verde, plus o zona pentru sporturi noi (partii negre din Brevent: Bozon, Nants, Bouquetins; piste cu grad de dificultate medie: Combe Charla, Col cornu, Chamois; pentru incepatori sunt partiile albastre - Tetraz, Combe Vioz, Blanchot, Source, Liaison Flégère sau cele verzi - Verte 2000, Savoy, Samaran.

  • Partii Fleger: Negre - Praz, Pic Janvier, Floria; rosii- Pylones, Index, Crochues, Lachenal, Remuaz; albastre - Evettes, Chavanne, Liaison Chavanne / Flégère si verzi - La Trappe, Libellules.

  • Les Grands Montets: 1235 m - 3300 m altitudine; ghetarul Argentiere, Lognan si Pendant; 28 km de domeniu skiabil ce include 17 piste: 6 negre (Point de Vue, Pylônes, Chamois, Variante Hôtel, Remuaz, Blanchots), 4 rosii (Pierre à Ric, Bochard, Combes) 5 albastre (Marmottons, Arolles, Coqs, Liaison plan, Joran) si un snowpark.

  • Balme si Vallorcine: 1453 m - 2270 m altitudine; 29 de km de domeniu schiabil cu 20 piste: partii rosii (Caisets, Chatelet, Ecuries, Belle Place Bas, Forêt Verte, Solonges Bas, Alpages, Aiguillette, Solonges Haut, Belle Place Haut) si albastre (Esserts Bas, Liaison Esserts, Liaison Balme, Stade, Piste du Col, Marmottes, Bechat, Posettes, Retour Charamillon, Arve, Vormaine 1, Esserts Haute).

  • Les Houches: 950 m - 1900 m altitudine; 55 km de domeniu schiabil cu 22 de partii: 2 negre (Chuss des Dames, Kandahar) 12 rosii (Stade Fis, Plancerts, Plan du Crêt, Fontaine, Col de Voza, Mur des Epines, Grand Bois, Stade Grand Bois, Bellevue, Stade Chamois, Maisonneuve, Table Orientation), 6 albastre (Friaz, Abbaye, Chamois, Jorland retour Téléphérique, Les Aillouds, La Cha) si 2 verzi (Ecole, Mont Blanc).

  • Partii pentru copii: regiunea Les Planards Ski Resort, aflata la 5 minute de centrul Chamonix, unde se afla un domeniu schiabil de 2,5 km, 4 tunuri de zapada si 4 piste (Grepon, Blaitière, Télésiège 4 places des Planards, Luge de Chamonix).

Sezonul de ski 2014-2015 se va deschide dupa cum urmeaza: Regiunea Grands Montets et les Houches pe 6 decembrie si regiunile Brévent, Flégère si Balme-Vallorcine pe 13 decembrie.

Click aici pentru a vedea harta detaliata a partiilor de ski.

Se incarca...
Alege limba: