X
Se incarca...

Bilete de avion către Chisinau

prețuri de la

Se aplică taxă de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €

Bilete de avion ieftine -

din România către Chisinau

 

LANGM_JS_PLUS_FLIGHT_TYPE_TF_DISCLAIMER

Zboruri ieftine din România către Chisinau

Rezerva acum! Preturile se pot modifica! Se adauga taxa de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €
Vezi mai multe zboruri

Oferte speciale către Chisinau

Zboara catre Chisinau

CHISINAU - Bilete de avion CHISINAU

Bilete de avion Chisinau - compara in timp real toate zborurile disponibile

Sistemul de rezervari Vola.ro iti permite sa alegi cele mai convenabile bilete de avion catre Chisinau. Completeaza formularul alaturat, compara zborurile si rezerva online.

Zbori la Chisinau? Afla mai multe:

Chisinau este capitala si cel mai mare oras al Republicii Moldova. Orasul este situat in centrul tarii, pe raul Bic, afluent al Nistrului.

Istoria orasului Chisinau
Istoria orasului incepe in 1436 cand aici este infiintata o manastire. Pana la inceputul secolului XIX Chisinau face parte din Principatul Moldovei dezvoltandu-se ca un mic targusor. In 1812 partea de est a Moldovei este anexata fortat de Rusia, iar Chisinau devine capitala nou infintatei gubernii. In aceasta perioada orasul se dezvolta construindu-se monumente reprezentative precum Catedrala Nasterea Domnului si Arcul de Triumf. Intre anii 1918-1940 Chisinau revine Romaniei iar in oras se construiesc numeroase cladiri si monumente cu specific romanesc precum statuia lui Stefan cel Mare. Dupa al doilea razboi mondial orasul cunoaste 50 de ani de influenta sovietica iar din 1991 devine capitala noului stat Republica Moldova.

Cand sa vizitezi Chisinau?
Chisinau are o clima temperat continentala cu veri calduroase si uscate si ierni destul de friguroase. Primavara si toamna sunt cele mai potrivite anotimpuri pentru a vizita orasul.

Ce sa faci in Chisinau?
Desi mare parte din oras este formata din cartiere cu blocuri in stil comunist, in centru sunt multe locuri interesate de vizitat. Chisinau este un oras al parcurilor. Nu rata o vizita in Valea Trandafirilor, parcul Riscani, Gradina Botanica, Parcul Valea Morilor, Parcul Dendraiu sau Parcul Aluneiul. In centru sunt monumente precum: Catedrala Nasterea Domnului cu o frumoasa clopotnita, Arcul de Triumf sau statuia lui Stefan cel Mare. Cei interesati de atmosfera sovietica pot vizita parcul de la intersectia strazilor 31 August cu Tighina unde s-au pastrat mai multe relicve din acea perioada inclusiv tancuri sau lansatoare de rachete. Din Chisinau se pot face excursii de o zi la Milestii Mici (cea mai mare pivnita de vinuri din Europa de circa 200 km) si Cricova, renumita pentru podgoriile sale.

Unde mananci in Chisinau?
In Chisinau sunt multe localuri unde se serveste mancare buna la preturi ieftine comparativ cu cele din alte orase europene. Exista restaurante cu specific local precum La Placinte, restaurante cu specific international sau pizzerii. Nu trebuie sa ratezi vinurile din Moldova care sunt renumite in special in spatiul exsovietic, berea Chisinau, sucurile de fructe si bomboanele de ciocolata Meteorit.

Cat costa 1 zi in Chisinau?
Moneda oficiala in Chisinau este leul moldovenesc. Poti petrece o zi in Chisinau de la 30 euro/persoana cazare la un hostel sau hotel de 2* pana la 70 euro/persoana cazare in hotel de 5* si 2 mese la restaurant.

Cum ajungi in Chisinau?
Daca te gandesti la un bilet de avion este bine sa stii ca Aeroportul International din Chisinau este situat in apropierea orasului, din Romania sunt curse din Bucuresti sau Timisoara. Din aeroport se poate ajunge in oras cu taxiul, contravaloarea unei calatorii fiind de circa 6 euro. Cu trenul se poate ajunge in Chisinau daca vii dinspre Bucuresti, Kiew sau Moscova. Durata calatoriei din Bucuresti pana in Chisinau este de circa 1 ora. Cu masina se ajunge in Chisinau din Iasi, prin vama Ungheni dar calitatea drumurilor nu este foarte buna.