X
Se incarca...

Bilete de avion către Ankara

prețuri de la

+ taxă de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €
04 apr 11 apr Dată plecare

Bilete de avion ieftine -

din România către Ankara

 

LANGM_JS_PLUS_FLIGHT_TYPE_TF_DISCLAIMER

Zboruri ieftine din România către Ankara

Rezerva acum! Preturile se pot modifica! Se adauga taxa de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €
Vezi mai multe zboruri

Oferte speciale către Ankara

Zboara catre Ankara

ANKARA - Bilete de Avion ANKARA

Bilete de avion Ankara - compara in timp real toate zborurile disponibile

Sistemul de rezervari Vola.ro iti permite sa alegi cele mai convenabile bilete de avion catre Ankara. Completeaza formularul, compara zborurile si rezerva online.

Zbori la Ankara? Afla mai multe:
Ankara se afla in topul preferintelor multor turisti. Orasul pare sa prospere pe fondul acestui amestec si, in ciuda multimilor de turisti care viziteaza Ankara in fiecare an, localnicii sunt inca foarte amabili. Capitala Turciei este un important oras comercial si industrial ce gazduieste guvernul, toate ambasadele straine din Turcia si are o populatie de 4,5 milioane de locuitori.

Limba oficiala este turca, insa vei intalni si vorbitori de engleza sau franceza.

Istoria orasului Ankara
Istoria si imprejurimile orasului Ankara incep de la civilizatia Hititi, din epoca bronzului. Acum doua mii de ani i. Hr., Hititi erau puterea dominanta din regiune, apoi au urmat frigienii, lidianii si persii. In secolul al treilea, Galii au transformat Ankara intr-unul din cele mai mari centre tribale ale lor (orasul capital). Numele Ankara vine de la cuvantul “ ancyra” care inseamna ancora. Romanii au colonizat de mai multe ori Ankara incepand cu anul 25 inainte de Hristos. Efigii Romane s-au mentinut aici pana in zilele noastre: Monumentum Ancyranum si Columna lui Iulian. Ankara a iesit in evidenta sub conducerea lui Ataturk in timpul rezistentei nationale, care a avut loc imediat dupa Primul Razboi Mondial. A fost declarata capitala Republicii Turcia in 1923, dupa renuntarea la Imperiul Otoman si dupa Razboiul National de Independenta. Astazi, Ankara este al doilea oras ca marime din Turcia, dupa Istanbul. Denumirea istorica de Angora a ramas cunoscuta pentru produsele cele mai exportate de anatolieni: mohairul facut din lana lunga a caprelor de Angora, pisica de Angora sau lana facuta din blanita iepurilor de Angora.

Cand sa vizitezi Ankara?
Climatul din Ankara este unul continental, asemanator cu cel din Romania. Ca orice alta zona fara iesire la mare a Anatoliei, iernile sunt reci si de obicei cu multa zapada. In acest sezon, temperatura este sub punctul de inghet, insa rareori scade sub -15 grade. Datorita nivelului scazut de umiditate, verile sunt mult mai confortabile decat in regiunile de coasta din Turcia. Noptile de vara sunt racoroase asa ca este bine sa luati cu voi si un plover pentru plimbarile nocturne.

Ce sa vizitezi in Ankara?
Ankara este un oras care are ce sa ofere turistilor iubitori de plimbari, vizite, cunoastere. Anitkabir, Mausoleul lui Kemal Ataturk – fondatorul Republicii Turcia – este situat pe un deal impozant din piata Anittepe. Acesta structura dateaza din 1953 si prezinta eleganta si puterea arhitecturii turcesti. In apropiere se afla Turnul Ataturk, un muzeu care prezinta o colectie de suveniruri si accesorii Ataturk. De asemena puteti vizita muzee arheologice, cetati, ruinele teatrului roman sau ale bailor romane. Muzeul de Civilizatie Anatoliana va prezinta artefacte din Asia Mica. Cele mai vechi artefacte sunt din paleolitic. De asemenea mai puteti vizita Muzeul de Etnolgie sau Turnul Atakule, cea mai inalta structura din oras. Cele mai vechi parti, care sunt in interiorul zidului ce inconjoara orasul, sunt Castelul si Moscheea Alaaddin.

Ce sa faci in Ankara?
Ankara oferta atat o selectie buna de cinematografe in Kavaklidere si Cankaya, precum si multe sali de concert pentru muzica clasica, opera sau muzica folk. De asemnea puteti gasi foarte multe terase si gradini de vara cu muzica live si traditionala. Poti merge in parcuri la plimbare, sau puteti vizita muzee, iar pasionatii de istorie pot vizita castelul antic Selcuk. Turcia este recunoscuta pentru negot, asa ca nu plecati pana nu faceti un drum si in bazarurile si mall-urile din Ankara. In mod sigur veti avea parte de un discount substantial.

Unde mananci in Ankara?
Ca in multe capitale, Ankara este locul unde poti manca cele mai bune si cele mai proaspete specialitati de peste, desi nu cele mai ieftine. In jurul strazii Sakarya exista diverse tipuri de restaurante cu specific pescaresc, de la fast food-uri pana la cele mai elegante localuri. Doua dintre cele mai bune restaurante sunt Miro si Cucina Makkarna. Pentru cei care vor sa incerce mancare cu specific turcesc si nelipsitul raki (rachiul turcesc, bautura facuta din anason), intr-o ambianta data de muzica traditionala, va recomandam localul Sudem. De asemenea nu puteti pleca din Ankara fara sa incercati un Doner kebab, mancare specific turceasca.

Cat costa 1 zi in Ankara?
Ankara este un oras accesibil tuturor calatorilor. Tariful unei cazari incepe de la 50 euro pe noapte pentru o camera dubla intr-un hotel de 3* cu mic dejun. Mijlocul de transport in comun, dolmus cum il numesc localnicii, porneste de la 0,75 euro. Un bilet la cinematograf porneste de la 6 euro, iar intrarea la hamam, baie turceasca, este in jur de 15 euro. Un pranz in Ankara nu depaseste 10 euro.

Cum ajungi in Ankara?
Cea mai usoara cale de a ajunge in Ankara este sa iti cumperi un bilet de avion. Aeroportul International Esenboga din Ankara este situat la 28 km de oras. Zborurile internationale sunt destul de reduse pe acest aeroport. Toate plecarile catre Ankara sunt cu conexiune in Istanbul. Autobuzul este o alta cale de a ajunge in capitala, insa usor anevoioasa. Sunt multe ore de mers si tarifele sunt destul de ridicate. Pentru a ajunge in oras compania Havas va pune la dispozitie autocare, iar vestea buna este ca drumul catre oras a fost refacut. In oras aveti la dispozitie doua linii de metrou si o retea densa de autobuze.