X
Se incarca...

Bilete de avion către Marsilia

prețuri de la

+ taxă de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €
26 mar 02 apr Dată plecare

Bilete de avion ieftine -

din România către Marsilia

 

LANGM_JS_PLUS_FLIGHT_TYPE_TF_DISCLAIMER

Zboruri ieftine din România către Marsilia

Rezerva acum! Preturile se pot modifica! Se adauga taxa de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €
Vezi mai multe zboruri

Oferte speciale către Marsilia

Zboara catre Marsilia

MARSILIA - Bilete de avion MARSILIA

Bilete de avion Marsilia - compara in timp real toate zborurile disponibile

Sistemul de rezervari Vola.ro iti permite sa alegi cele mai convenabile bilete de avion catre Marsilia. Completeaza formularul, compara zborurile si rezerva online.

Zbori la Marsilia? Afla mai multe:

Marsilia este un oras mandru de istoria si cultura sa, cu multe atractii de oferit. Situat in sudul Frantei, capitala regiunii Provence-Alpes-Côte d'Azur, Marsilia este al doilea oras ca marime din Franta. Portul sau este cel mai mare din Franta si unul din cele mai mari din zona Mediteraniana, fiind o veritabila poarta de intrare a tarii.

Limba oficiala vorbita in oras este franceza, insa multi localnici, in special cei tineri, vorbesc si alte limbi de circulatie internationala.

Istoria orasului Marsilia
Marsilia a fost fondata in jurul anului 600 I Hr de catre grecii din orasul Phocaea sub numele de Massalia. In secolul 1 I Hr isi pierde independenta si este cucerit de romani. Orasul Roman cunoscut sub numele de Massilia se integreaza bine in noul imperiu si ramane un port important al Mediteranei. Dupa prabusirea Imperiului Roman orasul cunoaste o perioada de declin dar sub conducerea regilor franci recupereaza o parte din bogatia de alta data. In evul mediu Marsilia cunoaste perioade de prosperitate dar si de invazii, distrugeri sau epidemii.
In secolul al XV-lea Contii de Provence fortifica orasul si portul, transfomand Marsilia in cea mai aparata asezare dupa Paris. La sfarsitul secolului Marsilia ajunge oficial in posesia Frantei. Marsilia obtine o reputatie de oras greu de stapanit. De-a lungul secolelor mai multe revolte au fost oprite doar la interventia regelui. In secolul al XVIII-lea protectia portului a fost imbunatatita, acesta devenind cel mai important port militar francez la Mediterana. Izbucnirea Revolutiei Franceze gaseste Marsilia in plin elan revolutionar, 500 de voluntari pleaca la Paris pentru a apara noul govern. Cantecul de chemare la revolutie folosit pe perioada marsului pana la Paris va deveni cunoscut sub numele de La Marseillaise, acum imnul oficial al Frantei. In secolul al XIX-lea orasul cunoaste o perioada de prosperitate datorita crearii Imperiului Francez cu noile colonii din nordul Africii si deschiderii Canalului Suez. In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial Marsilia sufera distrugeri importante, dar orasul este refacut in anii '50. O data cu pierderea coloniilor, in portul din Marsilia, principala poarta de intrare a tarii, sosesc sute de mii de refugiati, in special din Algeria. Multi dintre ei raman in oras, infintand un cartier cu aer afro-francez si cu o mare piata. Astazi Marsilia este un oras port important al Europei cu o economie bazata pe inalta tehnologie, rafinarea petrolului si servicii.

Cand sa vizitezi Marsilia?
Marsilia are un climat mediteranian cu ierni blande si ploioase si veri calduroase si uscate. Mistralul este un vant rece care sulfa dinspre Valea Ronului iarna si primavera. Mai putin frecvent apare si Sulfa Sirocco, un vant cald purtator de nisip care vine dinspre Sahara.

Ce sa faci in Marsilia?
Portul vechi al orasului unde pescarii isi descarca marfa si vand peste este una din principalele atractii ale orasului. Din portul vechi se poate lua o barca pana la Château d'If, o fortificatie construita pe o insula mica, folosita initial in scopuri defensive apoi ca inchisoare. Aceasta a devenit faimoasa odata cu romanul Contele de Monte Cristo a lui Alexandru Dumas care plaseaza mare parte din actiunea cartii aici.
De la port poti merge de asemenea la Palais du Pharo cu o frumoasa priveliste sau pe faimosul Boulevard Canebiere.
Cea mai importanta biserica a orasului este Notre Dame de la Garde unde pescarii mai obisnuiesc sa-si sfinteasca barcile.
Marsilia are numeroase muzee precum: Muzeul Docurilor Romane (vechiul port din timpul fenicienilor si al romanilor) sau Muzeul Arheologiei Mediteraniene. Locurile de promenada si de cumparaturi al Marsiliei sunt: Le Cours Julien, La Plaine, La Place Castellane, Bulevardul Longchamp si palatul.

Unde mananci in Marsilia?

Specialitatea orasului este La Bouillabaisse, supa pe baza de peste cu sos din usturoi si paine gen crostini. Aceasta este servita de obicei la restaurantele mai selecte. Pentru cei cu buget redus exista numeroase saormerii si fast food-uri.

Cat costa 1 zi in Marsilia?
Cartile de credit Visa, MasterCard/Eurocard sunt aceptate aproape pretutindeni in Marsilia, mai ales in centrele comerciale, benzinarii si supermarketuri. De asemenea sunt multe ATM-uri care accepta carduri din strainatate. Pentru cei cu buget mic o zi in Marsilia, incluzand cazare si masa incepe de la 50 euro/persoana. Cu 120 euro/persoana poti sa te cazezi la un hotel de 5* cu 2 mese incluse.

Cum ajungi in Marsilia?
Daca vrei sa iti cumperi bilet de avion este bine sa stii ca Aeroportul International Marsilia Provence este situat la aproximativ 30 km de oras. De aici se ajunge in mai putin de 30 minute in centru cu autobuzul, taxiul sau trenul. Principala statie de tren din Marsilia este Saint Charles. Aceasta este bine conectata la reteaua de transport a orasului. In oras se poate ajunge si folosind linia de mare viteza TGV dinspre Paris, Lyon, Nisa sau Bruxelles sau cu trenurile internatioale dinspre Barcelona. De asemenea se poate ajunge cu autobuzul (sunt curse si din Europa Centrala si de Est), masina personala sau feribotul.