X
Se incarca...

Bilete de avion către Kyiv

prețuri de la

+ taxă de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €
26 mar 02 apr Dată plecare

Bilete de avion ieftine -

din România către Kyiv

 

LANGM_JS_PLUS_FLIGHT_TYPE_TF_DISCLAIMER

Zboruri ieftine din România către Kyiv

Rezerva acum! Preturile se pot modifica! Se adauga taxa de serviciu conform tipului de zbor 15-35 €
Vezi mai multe zboruri

Oferte speciale către Kyiv

Zboara catre Kyiv

KIEV - Bilete de avion KIEV

Bilete de avion Kiev - compara in timp real toate zborurile disponibile

Sistemul de rezervari Vola.ro iti permite sa alegi cele mai convenabile bilete de avion catre Kiev. Completeaza formularul alaturat, compara zborurile si rezerva online.

Zbori la Kiev? Afla mai multe:
Kiev este capitala si cel mai mare oras al Ucrainei. Situat pe raul Dnieper, in partea de nord a tarii, Kiev este un important centru industrial, stiintific, educational si cultural al Ucrainei si Europei de Est. Orasul are o lunga istorie, de-a lungul existentei sale influentand puternic cultura slavilor din est.

Limba oficiala este ucraineana, iar rusa este a doua limba ca raspandire. Locuitorii tineri vorbesc si alte limbi de circulatie internationala precum engleza.

Istoria orasului Kiev
Kiev este unul din cele mai vechi orase din Europa de Est, existenta sa datand din secolul al V-lea. La sfarsitul secolului al IX-lea, Kiev devine capitala Statului Slavilor Estici. Intre secolele al X-lea si al XIII-lea Kievul cunoaste perioada sa de glorie ca si capitala a Rusiei Kieviene. Acest stat va crea bazele religioase si culturale pentru 3 state: Ucraina, Belarus si Rusia. La mijlocul secolului al XIII-lea Kievul este ocupat de mongoli. In secolele urmatoare trece sub influenta Marelui Ducat de Lituania apoi a Uniunii Polonezo-Lituaniene. In secolul al 18 lea orasul este ocupat de Rusia si anexat la teritoriul sau. Va ramane sub dominatie ruseasca pana in 1991 cu o scurta perioada de independenta intre 1918 si 1920.

Kievul devine al treilea oras ca marime si importanta din Rusia dupa Moscova si Sankt Petersburg dar cunoste o puternica rusificare cauzata de migratia rusilor in oras. In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial orasul este ocupat de nazisti si sufera distrugeri importante dar in anii urmatori isi revine, ramanand un oras importat al Uniunii Sovietice. Dupa destramarea acesteia, Kievul este numit capitala statului independent Ucraina si incearca sa se promoveze ca si capitala importanta a Europei de Est.

Cand sa vizitezi Kievul?
Kievul are un climat temperat continental cu ierni destul de geroase si veri calduroase. Precipitatile sunt bogate si cad uniform tot timpul anului, cele mai ploioase luni fiind Iunie si Iulie. Zapada este o prezenta obisnuita in Kiev iarna si dureaza de obicei de la mijlocul lui noiembrie pana la sfarsitul lunii martie.

Ce sa faci in Kiev?
Centrul orasului este concentrat in jurul Pietei Independentei si a Bulevardului Khreshchatyk, o zona cu numeroase restaurante, baruri, cafenele si cluburi. Strazile principale sunt inchise traficului auto in week-end si de sarbatori. Strada Andriyivskyy este o alta atractie majora a orasului cu monumente precum: Castelul lui Richard Inima de Leu (o constructie ridicata in secolul al 20 lea), Biserica Sfantul Andrei, casa in care s-a nascut celebrul scriitor Mikhail Bulgakov sau monumentul dedicat principelui Kievului Yaroslav cel Intelept. Kievul este un oras verde cu multe parcuri si 2 gradini botanice. Dealurile de pe partea dreapta a raului Dnieper au ramas relativ neatinse de om. Aici se afla si Muzeul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Alte muzee importante sunt: Muzeul Fortaretei Kiev, Muzeul de Arta, Muzeul Portii de Aur, Muzeul Cernobal (dedicat accidentului nuclear din 1986), Muzeul Arhitecturii Populare si a Vietii din Ucraina.

Unde mananci in Kiev?
Mancarea in Kiev este mai ieftina decat in alte orase din Europa. In oras, mai ales in centru, sunt multe restaurante sau fast-food-uri cu preparate din bucataria ucraineana sau internationala. Noi va recomandam Baboon Cafe de pe strada Simona Petlyura, numarul 10, local ce initial era o librarie spatioasa insa acum a devenit si restaurant si galerie de arta, fiind un hub al creativitatii si dezbaterilor intelectuale frecventat de lumea la moda din Kiev.

Cat costa 1 zi in Kiev?
Cartile de credit Visa, MasterCard/Eurocard sunt aceptate in tot mai multe locuri in Kiev, mai ales in centrele comerciale, benzinarii si supermarket. De asemenea sunt multe ATM-uri, mai ales in locurile publice intens circulate. Pentru cei cu buget economic o zi in Kiev incluzand cazare si masa incepe de la 40 euro/persoana. Cu 120 euro/persoana poti sa te cazezi la un hotel de 4* cu 2 mese incluse.

Cum ajungi in Kiev?
Daca te tenteaza un bilet de avion spre Kiev este bine sa stii ca orasul are 2 aeroporturi. Principalul aeroport al orasului este Aeroportul International Boryspil situat la circa 40 minute de centrul orasului. Aeroportul opereaza mai ales curse internationale de linie sau low cost. De la aeroport se poate ajunge in centru cu autobuzul sau cu taxiul. Cu trenul se poate ajunge in Kiev folosind rutele internationale dinspre Moscova, Varsovia, Bucuresti sau Belgrad dar timpul de calatorie poate fi destul de mare. De asemenea se poate ajunge in Kiev cu autobuzul sau cu masina.